AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K  F İ S K O S
'Özür dilerim üstadım'

CHP Mersin Milletvekili Özyürek, Maliye Bakanı Unakıtan'ın üslubunu "incitici" bulduğunu söyleyince, Bakan, "Siz bizim eski üstadımızsınız; bilmeyerek üzdüysem özür dilerim" diye gönlünü aldı.

TBMM Genel Kurulu'nda yeni vergilerle ilgili kanun görüşülürken ilginç bir diyalog yaşandı. CHP Mersin Milletvekili Mustafa Özyürek, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın yaptığı konuşmayı eleştirirek, "Siz bir fırça atıp geçerim diye, insanı rencide ediyorsunuz. Böyle siyaset olmaz. Şimdi 'ben bakanım' dersiniz ama bu koltuklar gelir geçer. Önemli olan orada oturduğunuz zaman gördüğünüz itibar değil, sokağa çıktığınız zaman göreceğiniz itibardır" dedi. Maliye Bakanı Unakıtan ise, Özyürek'e cevap verirken hem iktidar hem muhalefete teşekkür ettiğini belirterek, "Biraz aşırı alınganlık gösterdi Sayın Özyürek. Ben bu çatının altında tanımadım Sayın Özyürek'i, çok eskiden beri bilirim, bizim üstadımızdır. Kendisine her zaman saygımız vardır. Bilmeyerek de üzdüysem özür dilerim" dedi. Unakıtan'ın bu sözleri alkışlarla karşılandı.

  • 'Şimdi ahiret konuşması yapıyorum...'
    Meclis Genel Kurulu'nda Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesi görüşülürken CHP'liler Hükümeti "ahirete yatırım yapmakla" suçladılar. Bu eleştirilere Diyanetten sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın cevap vermesi bekleniyordu. Ancak Bakan Aydın Ankara dışında olduğu için eleştirilere cevap vermek Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen'e düştü. Hazırcevaplılığı ile bilinen Tüzmen, CHP'lilere kendi üslubuyla cevap verdi: "Ben şimdi ahiret konuşması yapıyorum. Biraz bekleyin Hazine Bütçesi görüşülürken size dünya yatırımları konusunda da bilgi veririm."

  • Karabıyık'ı ağlatan resim
    AK Parti Van Milletvekili Cüneyt Karabıyık, bugünlerde duygusal anlar yaşıyor. Karabıyık'a geçtiğimiz günlerde liseden arkadaş olduğu, ancak mezun olduktan bu yana hiç görmediği bir arkadaşından mektup geldi. Mektubun içinde bir de 1968'de çekilmiş bir resim vardı. Karabıyık'ın milletvekili olduğunu yeni öğrenen Ali Korkut adlı arkadaşı, resmi fotoğrafla birlikte tebriklerini yollamıştı. Korkut, mektubunun sonuna bir de, "Babanıza da selam söyler ellerinden öperim" diye not düşmüştü. Van'ın ileri gelen ilim adamlarından müftü babasını yıllar önce kaybeden Karabıyık, bu satırları okuyunca ağladığını söyledi. "Arkadaşı-mın mektubundan dolayı duygulandım ama babamı da hatırlayınca ağladım" diyen Karabıyık, babasının kitap ve tesbihlerini, Şark Odası Kolleksiyonu'nda özenle sakladığını ifade etti.

  • Ziyaettin Yağcı'nın kaderi buymuş...
    AK Parti Adana Milletvekili Ziyaettin Yağcı, milletvekili olmadan önce Adana Ticaret Odası yönetimindeydi. Şirket kurulmasının kolaylaştırılması yönünde büyük çaba sarfeden Yağcı'nın hazırladığı yasa önerisi 57. Hükümet zamanında Meclis'e gönderildi. Ancak yasa kadük kaldı. Daha sonra milletvekili olan Yağcı, yeni bir yasa tasarısı hazırladı. Tasarı Genel Kurul'a gelirse konuşma yapmayı planlayan Yağcı, tasarıyı takip etmeyi unutunca, yasa çıktı. Durumu geç öğrenen Yağcı, "Kadere bak. Yasanın çıkması için ben mücadele verdim ama yasalaşmasından benim bile haberim olmadı" dedi

  • Hocalar Meclis'i asmıyor!..
    3 Kasım seçimlerinin ardından oluşan Meclis'te akademik kariyer taşıyan çok sayıda milletvekili var. Milletvekillerinin 42'si profesör, 11'i doçent, 3'ü ise yardımcı doçent. TBMM Başkanvekili ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Meclis kulisinde gördüğü Adana Milletvekili Vahit Kirişçi'ye takılmadan edemedi. "Meclis'te ne kadar çok hoca var. Her gittiğimiz yerde karşımıza hocalar çıkıyor" diyen Pakdil, Kirişçi'den şu karşılığı aldı: "Bu durum, hocalarının sayısının çok olduğunu ve hocaların Meclis'e devam ettiklerini gösterir. Hoca'lar her zaman derslere gitmeye alışkın oldukları için Meclis'e gelmeyi de görev biliyorlar."

  • Yılmaz GS Başkanı olursa takım da erir
    Ankara Galatasaraylılar Birliği üyeleri geçtiğimiz hafta akşam yemeğinde Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın'la biraraya geldiler. Yemeğe Galatasaraylı bakanlar Osman Pepe, Kürşat Tüzmen ve Recep Akdağ da katıldı. Bakan Pepe'ye, bugünlerde ANAP eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın adının Galatasaray Başkanlığı için geçtiğini hatırlattığımızda ilginç bir cevap aldık. Pepe, "Mesut Yılmaz gittiği her yeri kurutuyor. Turgut Özal'ın mirası ANAP'ı ne hale getirdiğini görmediniz mi? Galatasaray'ı da kurutmasına izin veremeyiz" dedi.

  • 'Helikopter yumurtası'
    Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, Bölge Müdürleri toplantısında, sözü kışın 6 ay dünya ile irtibatı kesilen Van'ın Bahçesaray ilçesine getirdi. Bahçesaray'a inen bir helikopterdeki askerlerin, çocuklara portakal verdiklerini aktaran Ergezen, çocukların, adını bile bilmedikleri portakalları görünce, "helikopter yumurtası" diye kaçıştıklarını anlattı; ardından da ekledi: "Artık utanç tabloları tarihe karışıyor. Zira yeni bir yol açarak bölge insanının çilesine son verdik."

  • Taraftar polise çekirdek verince...
    Stadyumlarda iç güvenlik, ilgili tasarı yasalaştıktan sonra, artık özel güvenlik kuvvetlerinde olacak. Yani emniyet güçlerinin saha içinde, seyircilerin hemen önünde kordon halinde futbolcuları koruma dönemi bitiyor. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün polisleri neden saha dışına çıkarmak istediği merak konusu oldu. İlgili tasarının görüşmeleri sırasında, vekillerin bu merakını Asayiş Daire Bakan Yardımcısı Vasfı Kava ilginç bir örnekle anlattı: "Kordon halinde bekleyen polislerle seyirciler arasında bir süre sonra yakınlık oluşuyor. Seyirciler, polislere çekirdek vermeye başlıyor, polis çekirdekleri alınca laubali bir ilişki başlıyor. O zaman da polisin caydırıcılığı kalmıyor."


      KAYHAN ÖZER  BİLAL ÇETİN  NEVZAT DEMİRKOL  VELİ TOPRAK  ASLIHAN A. KARATAŞ  EVİN GÖKTAŞ  SAMİ GÖKÇE  HAMDİ ATEŞ


    29 Aralık 2003
    Pazartesi


    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED