AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

T E L E V İ Z Y O N
Film değil savaş gazeteciliği portresi

Bosna Hersek'te, savaş sırasında kaybolan bir gazeteci ve onu arayan eşinin hikayesini anlatan Harrison'ın Çiçekleri, gerçekliğe en çok yaklaşan sinema filmlerinden biri.

Savaşların Amerikan merkezci anlatımına karşılık Avrupa da artık kendi sesini duyurmaya başladı. Bosna Hersek doğumlu Danis Tanoviç'in filmi "No Man's Land / Tarafsız Bölge" gibi Fransız yapımı olan Harrison's Flowers / Harrison'ın Çiçekleri de bu sese örnek olarak gösterilebilir. Savaş gazeteciliğini başarılı bir şekilde anlatan film, Amerika'da gösterime girdiği günlerde önemli sinema tartışmalarına neden olmuştu.

Aksiyon yerine estetik

Savaş bölgelerinde öldürülen gazetecilere atfedilebilecek filmde, savaşta kaybolan gazeteci kocasından haber alamayınca, bölgenin yolunu tutan eşin hikâyesi anlatılıyor. Harrison, ailesini ihmal ettiğini düşünerek savaş muhabirliğini bırakmaya karar verir. Ancak patronu ona son bir iş verir. Harrison da bir haftalığına Yugoslavya'ya gider. Bir süre sonra öldü haberi gelince eşi, bölgenin yolunu tutar. Savaş filmlerinden gerçekliğe en çok yaklaşan sinema filmlerinden biri olan Harrison'ın Çiçekleri, teknik imkanlarla gerçekliğin harmanlanması durumunda savaşın da estetik olarak sunulabileceğini göstermesiyle dikkat çekiyor.

HARRİSON'IN ÇİÇEKLERİ
Orijinal Adı: Harrison's Flowers
Yön: Elie Chouraqui
Oyn: Andie Mac Dowell, Elias Koteas, Brendan Gleeson, Adrien Brody, David Strathairn
Yapım: 2000 / Drama TRT 1/ 20.30


Renkli hayatların öbür yüzü
Uğur Arslan'la İşte Hayat'ta, Türk Sanat Müziğinin 70'lerdeki ünlü ismi Nurhayat Beşiz'in hayat hikayesi ikinci bölümüyle ekrana geliyor. Programda; sanatçının ölümle burun buruna geldiği an, sahne hayatında karşılaştığı ilginç olaylar, ikinci evliliği, ilk evliliğinden olan kızı ile yaşadığı dram ve sanatçının hayatından çarpıcı kareler yer alıyor.
Kanal 7 / 20.45

Son tanık Makbule Hanım'ın öyküsü
Milli Mücadele dönemini cephe gerisinde yaşayanların gözüyle anlatan Son Tanıklar adlı begeselin 'Sona Doğru' adlı bu bölümde, Sakarya Savaşı ile Büyük Taarruz dönemi arasında yaşanan olaylar anlatılıyor. Programda ayrıca, Kuvayi Milliye hareketlerine katılan Makbule Hanım'ın öyküsü yer alıyor.
Trt 1 / 21.30


 
Dizilerde macera bitmiyor
Ekmek Teknesi
Yönetmenliğini Osman Sınav'ın üstlendiği, senaryosunu ise Hasan Kaçan, Bahadır Özdener, Raci Şaşmaz ve Mehmet Turgut'un yazdığı ekranların alaturka dizisi Ekmek Teknesi'nde; Jale'yi güzellik yarışması heyecanı sarıyor. Yeni evliler Suha ve Mehpare cephesinde ise ilginç olaylar yaşanmaktadır. Bu arada Cengiz ve Kirli'nin başına talih kuşu konuyor. Heredot Cevdet ise dizinin sonunda Kerem ile Aslı hikayesini anlatıyor.
Atv / 19.50
Hekimoğlu
Serdar Özer, Cem Kurdoğlu ve Ümit Acar'ın başrol oynadığı Hekimoğlu'nun bu haftaki bölümünde, Numan Vadisi'nde yaşayanlar gergin bir dönemden geçiyor. Öldürülmekten korkan Mercan, Zahide'yi rehin alıp, Hekimoğlu'nun evinden ayrılınca, Ömer ve arkadaşları telaşlı bir arayış içine girerler. Kahya ise, Zahide'ye bir şey olması halinde olayların kendi kontrolünden çıkacağını düşündüğü için, adamına Mercan'ı bulup, öldürmesini emreder.
STV / 19.55
Kampüsistan
Okul dizisi Kampüsistan'ın bu bölümünde, Tolga ile Yeşim ve Selçuk ile Ilgın arasındaki aşk trafiği iyice karışıyor. Yeşim, Tolga ile aynı evde kaldığını ailesi öğrenecek diye çok korkmaktadır. Selçuk da Ilgın'a iyice tutulmuştur. Ilgın Kanada'daki bir okuldan burs almak için başvuruda bulunduğunu Selçuk'tan saklar. Eğer bursu kazanırsa bir seneliğine Kanada'ya gidecektir.
Kanal D / 19.50
Kınalı Kar
Emrah ve Özlem Conker'in dizisi Kınalı Kar'da Ali, Efe'nin Cabbar'ın yanında olmadığını anlayınca Kamber'le birlikte köye döner. Rıza, çobanı bulmak için silahını alıp çıkar. Bey, Efe'nin kayıp olduğunu Nazar'a söyler. Nazar çılgına döner.
Kanal D / 21.20
29 Aralık 2003
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED