AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
CUMHURİYET'E SAYGISIZLIK

Başbakanlık, Cumhuriyetin 80. yıl kutlamaları çerçevesinde starları konser vermeye ikna edemiyor. Başbakanlığın konser teklifi ile gittiği ünlü isimler çeşitli bahaneler ileri sürdü.

Başbakanlık Cumhuriyetin 80. yıl kutlamaları çerçevesinde starları konser vermeye ikna edemiyor. Başbakanlığın kutlama kapsamında konser teklifi ile gittiği ünlü isimlerin bir kısmı çekimlerinin yoğunluğunu veya o tarihte başka programları olduğu bahanelerini ileri sürdüler. Sanatçıların bir kısmı ise astronomik rakamlar istedi. İbrahim Tatlıses, Tarkan, Sibel Can, Mahsun Kırmızıgül başta olmak üzere 20'ye yakın sanatçıya teklif götürüldü, ancak olumsuz yanıt alındı. Sertap Erener ile Alişan ise ücret almadan katılacaklarını bildirdiler.

İbo 40 bin dolar istedi

İbrahim Tatlıses ile konser için bağlantıya geçen Başbakanlık 80. Yıl Kutlama Komitesi'nden Tatlıses 40 bin dolar istedi. Komite, Tatlıses'e "40 bin dolar bizim bütçemizi zorlayacak bir rakam. Sizi de mağdur etmeyecek bir rakam verelim. Ama istiyorsanız sizin konsere ücret almadan katıldığınızı açıklayalım" teklifini de götürmesine rağmen, sanatçının para direncini kıramadı.

Tarkan reddetti

Geçtiğimiz yıllarda askere gitmek istememesi üzerine büyük bir tartışma yaratan pop şarkıcısı Tarkan da Cumhuriyetin 80'inci yıl kutlama konserlerine davet edildi. Ancak Tarkan, başbakanlığın teklif ettiği tarihte başka programının olduğunu ileri sürerek, teklifi kabul etmedi.

Sibel Can'dan çekim bahanesi

Kutlamalarda konser vermesi teklifi götürülen bir diğer isim olan Sibel Can ise çekimlerinin yoğun olduğu gerekçesiyle teklifi reddetti. 1980'li yıllarda çocuk yaşta dansözlük yaptığı gerekçesiyle gündemi bir süre işgal eden Sibel Can, Karagümrük Çetesi ile bağlantısından dolayı da tartışmalara sebep olmuştu.

Sertab Erener, Alişan: Beş Kuruş İstemiyoruz

Kutlama komitesinin davetini bazı ünlü isimler çeşitli bahanelerler reddederken, komiteye bazı sevindiren cevaplar da geldi. Konser için teklif götürülen Alişan, teklifi alır almaz açıklama ve ayrıntı beklemeden "Beş kuruş istemiyorum. Nerede ne kadar konser vermem gerekiyorsa ben hazırım" dedi. Alişan'ın bu cevabı üzerine moral bulan 80'inci yıl kutlama komitesini sevindiren bir diğer sanatçı da Sertab Erener oldu. 2003 yılı Eurovizyon birincisi olan Sertab Erener, Başbakanlığın teklifi üzerine Mydonose Showland'de vereceği konser için hiçbir ücret talep etmediğini söyledi.

20'ye yakın sanatçıyla konser için görüşen Başbakanlık Kutlama Komitesi, teklif götürdüğü şarkıcılarla ilgili açıklama yapma hazırlığında. Başbakanlık yetkilileri, bazı şarkıcılar katılmasa bile Cumhuriyetin 80. yılının yoğun bir katılım ve coşkuyla kutlanacağını söylediler.



17 Ekim 2003
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED