AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

T E L E V İ Z Y O N
Rabia'nın aşkı, kavgası

  • İHSAN AYDIN
    Ömer Lütfi Mete'nin, Türkiye gerçeğini küçük bir kasabada özetlediği Rabia, senaristin diğer dizileri gibi, yine devlet mafya ilişkilerine odaklanıyor. Bu hafta 3. bölümü yayınlanacak dizinin çekimleri Balıkesir-Edremit'te sürüyor. Dizide Rabia'nın akıl hocalığını yapan Keklik Ana set arkasında da oyunculara dersler veriyor. Yani hem kamera karşısında hem de arkasında akıl hocalığı yapıyor.

    Sette görüştüğümüz yönetmen Gül Güzelkaya; "Rabia dinsel öğelerden çok etik değerleri vurgulayarak mesaj veriyor. Dizide aşk, kavga, mafya gibi konular işleniyor." diyerek diziyi kısaca özetliyor.

    Yönetmen Güzelkaya, dördüncü bölümde diziye yeni karakterlerin katıldığını ve dizinin hareketlendiğini vurguluyor.

    RABİA İLE ÖRTÜŞÜYORUM

    Dizinin cesur yürekli kızı Rabia'yı canlandıran Yeliz Şar, daha önce Aşkına Eşkıya ve Kardelen dizilerinde rol aldığını belirterek, "Rabia rolünü severek kabul ettim. Dizideki karakterle örtüşen bir kişiliğim var." diyor. Bilge kadın Keklik Ana'yı oynayan Selma Sonat ile daha önce Aşkına Eşkıya'da birlikte rol alan Yeliz Şar, iyi bir ekiple uyum içinde çalıştıklarını söylüyor. Dördüncü bölümde aşkların başladığını söyleyen Yeliz Şar, bu bölümde yaşananları şöyle özetliyor: "Kasabanın bıçkın delikanlısı Balaban'ın Rabia'da gönlü var. Ancak Balaban'ın istihbaratçı kardeşi ile Rabia üniversite yıllarında aşk yaşamışlar. 4. bölümde Balaban'ın kardeşi kasabaya geliyor."

    'KUŞÇU' KEKLİK ANA

    Hapse girmiş çıkmış, silaha tövbe etmiş, artık başını belaya sokmayacak ama bela gelip onu buluyor; işte Balaban böyle biri. Özgün müzik sanatçısı Ahmet Şafak, Balaban karakterini, sürekli belayla karşılaşan bir kişilik olarak tanımlıyor.

    Dizide Balaban'ı oynayan Ahmet Şafak, Rabia'nın çekimlerini ve konserleri bir arada yürüttüğünü belirterek dinleyenlerine bahar aylarında "Şafak Türküleri" adlı derleme bir albüm çıkartacağı müjdesini veriyor.

    Rabia dizisinin en tecrübeli oyuncusu Selma Sonat, Keklik Ana karakteriyle, Deli Yürek'in Kuşçusu oluyor Rabia diziside. Rabia'yı yetiştiren, Balaban'ı sakinleştiren, herkesin fikir danıştığı bir kişi olan Keklik Ana karakteriyle uyuştuğunu söyleyen Selma Sonat, "Hayatta hep 'Keklik Ana' gibi olmak istemişimdir" diyor.

    FİLİZLENEN AŞKLAR, MAFYATİK OLAYLAR

    Yapımcılığını Kemal filmin üstlendiği, senaryosunu Ömer Lütfi Mete'nin yazdığı, Gül Güzelkaya'nın yönetmenliğini üstlendiği, genç bir kadının hayatın acımasızlığına karşı mücadelesini anlatan Rabia adlı dizide başlıca rolleri, Yeliz Şar, Ahmet Şafak, Selma Sonat, Ümit Belen, Kemal Seden ve Kıvanç Ergün paylaşıyor. Dizinin bu akşam yayınlanacak üçüncü bölümünde Rabia kendisine karşı yürütülen linç operasyonundan kurtulmaya çalışıyor. Balaban'ın Rabia'ya olan duyguları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlamıştır. Kızı kaçırılan Belediye Başkanı Alican ise kızının sapa sağlam bulunması ya da geri getirilmesi için her yolu denemektedir. Olay araştırıldıkça işin ucunda Kaşar'ın olduğu ve Elif'i kaçırdığı ortaya çıkar. Balaban, Elif'i kurtarmak için operasyon düzenler.
    Kanal 7 / 20.30


    Mühürlü'de üç kadın öyküsü

    Aydan Şener ve İlhan Şeşen'in rol aldığı Mühürlü Güller'de Mualla ve Münire, Cemal'in arabasını alarak ve reçel pazarlama bahanesiyle İstanbul'a yola çıkarlar. Amaçları Canan'a yardım ederek, kızkardeşi Nazan'ı bulmaya çalışmaktır. Doktor Ayhan ise, Münire'nin kendisinden bir şeyler sakladığına ikna olmuştur. Niça'nın evinde kalan Canan, Mualla ve Münire'nin gelişiyle rahatlar. Üç kadın Nazan'ın adresini almak için, Leylaklı Azize'yi kaçırırlar. Cemal ise Mualla'nın İstanbul'da olmasından rahatsız olmuş ve peşlerinden şehre gelmiştir.
    Trt 1 / 22.25

    TV TEL
    TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212)654 96 70 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 478 50 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 215 51 11 KANAL 6: (212) 448 90 00 atv: (212) 354 30 00 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

  •  
    AKP muhafazakarlığı üzerine
    Taha Akyol'un sunduğu Eğrisi Doğrusu'na Başbakan'ın siyasi danışmanı AKP Adana Milletvekili Ömer Çelik konuk oluyor. Çelik, 'AKP muhafazakarlığının, milli görüşten farkının ne olduğu', 'AKP'nin ne ölçüde liberal olduğu, Kürt meselesine nasıl baktığı', 'AKP'ye göre CHP'nin Sosyal Demokrat mı, Kemalist mi olduğu' gibi soruları cevaplıyor.
    Cnn Türk / 23.05

    İmam-Hatipler İskele Sancak'ta
    İskele Sancak, din eğitimini ele alıyor. Meslek liseleri ve İmam-Hatipler gazeteciler, akademisyenler ve eğitimcilerin katılımıyla tartışılıyor. Uzmanlar programda "İmam-Hatipler sadece din adamı yetiştiren okullar mıdır yoksa dini eğitim almak isteyenlerin tercih ettiği kurumlar mı?" sorusunu ele alıyor.
    Kanal 7 / 23.30

    Afet Öğretmen'e 'dayak' iftirası
    Perran Kutman ve Tarık Papuççuoğlu'nun rol aldığı Hayat Bilgisi'nde Amil Bey'in döner sermayesi iyi dönmektedir ama evlilik hazırlıkları için kemerleri iyice sıkmıştır. Cumhur Hoca ise, Amil Bey'in evlenme onayını kutlamak için çıktıkları yemeği ödeyecektir. Fidan Hoca hariç Didem'den bütün öğretmenleri şikayetçidir. Didem okul kurallarına uymamakta, öğretmenlerine saygısız davranmaktadır. Bu durum Afet'i çileden çıkartır. Dersi kesen Afet, Didem'in sorunlarına çare aramak ister, Ama Didem üstünü başını paralar ve kendini tokatlamaya başlar, suçu Afet Öğretmen'in üstüne atar. Afet, iftiraya uğramıştır.
    Show Tv / 20.30
    17 Ekim 2003
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED