AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A
Yolsuzlukla elele savaş

Türkiye'nin dış itibarının yolsuzluklara karşı mücadeleye bağlı olduğunu belirten Adalet Bakanı Çiçek, "Devletin tüm birimleri, sivil toplum kuruluşları ve medyanın konunun üstüne gitmesi lazım" dedi.

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Türkiye'nin dış itibarı ve egemenliğinin yolsuzluklara karşı verilecek mücadeleye bağlı olduğunu belirterek, Türkiye'nin tüm kurum ve kuruluşlarıyla birlikte yolsuzluklara karşı savaş vermesi gerektiğini bildirdi. Bakan Çiçek, "Elbirliğiyle gidersek kısa sürede netice alırız" dedi.

Cemil Çiçek, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Bankalar Kanunu'nda ve bazı kanunlarda değişiklik yapan tasarının Bakanlar Kurulu'na sevkedildiğini belirterek, kısa sürede Meclis'e gelmesini istediklerini bildirdi. "İşin aciliyeti var, gecikmesinde sayısız mahzurlar var" diyen Çiçek, TBMM'de konuya öncelik verilmesi gereğini vurguladı.

'Üzerimize düşeni yaptık'

Düzenlemenin yolsuzluklarla mücadele konusunda yeterli olup olmayacağı sorusuna karşılık Adalet Bakanı Çiçek, şunları söyledi: "Yolsuzlukla mücadele, bir nevi savaş gibidir. Bu yolsuzluğun Türkiye'yi ne hale getirdiğini görüyoruz. Göreve geldiğimden beri 40'ın üzerinde yabancı heyet geldi bana. Bunlardan hiçbiri yoktur ki, birinci ya da ikinci soru olarak Türkiye'deki yolsuzluklar konusunu açmasın. Türkiye'nin dış itibarı, egemenliği bir ölçüde yolsuzlukla verilecek mücadeleye bağlı."

Herkes savaş açmalı

Çiçek, bir savaş sözkonusu olduğunda, "sadece piyade savaşsın, topçu, tankçı bir şey yapmasın" denemeyeceğine işaret ederek, toplumun "Adalet Bakanı, hakimler, savcılar yapsın" demesi halinde mücadeleden gerekli sonucun alınmasının da zorlaşacağını kaydetti. Çiçek, "Devletin tüm birimleri, tüm meslek ve sivil toplum kuruluşları ve medyanın bu konunun üstüne gitmesi lazım. Eğer elbirliğiyle gidersek kısa sürede beklenenden çok daha fazla netice alırız" diye konuştu

'Ayaklarına gitmeye hazırım'

Yolsuzluklara karşı kısmi bir mücadele olması halinde sorunun çözülemeyeceğini anlatan Çiçek, şöyle devam etti: "Ben geceyi gündüze katarak arkadaşlarımızla birlikte bu işin üstesinden gelmeye gayret ediyoruz. Bu işle uğraşmayı da vatanseverlik olarak görüyorum. Hatta bunun için bana gelmelerine de gerek yok. Birileri, 'biz size bilgi vereceğiz, yardımcı olacağız diyorsa' ayaklarına kadar gitmeye hazırım. Yeter ki, bu illetten Türkiye'yi kurtaralım." Bir gazetecinin tasarı konusunda CHP'den destek istenip istenmeyeceği sorusuna karşılık Çiçek, CHP'nin düzenlemeye destek vereceğinden emin olduğunu ifade etti.

TCK ve CMUK AB ile uyum yoluna girdi

TBMM Adalet Komisyonu'nda ele alınan Ceza ve Tedbirlerin İnfazı Hakkında Kanun Tasarısı, Alt Komisyon'a gönderildi. Tasarısı üzerinde konuşan Adalet Bakanı Cemil Çiçek, halen TBMM Adalet Komisyonu bünyesinde oluşturulan alt komisyonda bulunan TCK ve CMUK ile birlikte, Ceza ve Tedbirlerin İnfazı Hakkında Kanun Tasarısı'nın bütünlük içinde ele alınarak sonuçlandırılmasını istedi. Düzenlemelerde bazı eksiklikler olabileceğini, bunları da değiştirmeye hazır olduklarını kaydeden Çiçek, "Ceza mevzuatının, altına imza attığımız uluslararası anlaşmalar ve verdiğimiz taahhütlere uygun olarak gözden geçirilmesi gerekiyor" dedi. Tasarı, halen TCK ve CMUK yasa tasarıları üzerinde çalışan, AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü başkanlığındaki alt komisyona gönderildi.



17 Ekim 2003
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED