AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

B İ L İ Ş İ M
Bir de 'AçıkOfis'i deneyin!

Microsoft'un yazılım pazarındaki en önemli ürünlerinden biri olan Office'e yönelik en önemli alternatiflerden biri olan OpenOffice'in 1.1 sürümü çıktı. 60 farklı dilde geliştirilen ve Microsoft Office yazılımıyla oluşturulmuş tüm dökümanlarda çalışma imkanı veren OpenOffice, denemeye değer.

Microsoft Office yazılımının ciddi alternatiflerinden OpenOffice'in 1.1 sürümü çıktı. Halen 28 milyon kişi tarafından kullanılmakta olan yazılım, aralarında İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, İsveççe, Çince, Japonca ve Türkçe'nin de olduğu 60 farklı dilde internetten indirilebilir, ya da http://distribution.openoffice.org adresinden kaynak kodunu da içeren CD halinde sipariş verilebilir. Yazılım, tüm Windows sürümleri (95/98/ME/NT/2000/XP), Linux (x86 ve PowerPC) ve Solaris (SPARC) ile uyumlu çalışabiliyor, Mac OS X, FreeBSD ve Solaris (x86) sürümleri ise bu yıl içerisinde hazır hale gelmesi planlanıyor. OpenOffice.org Türkçe Proje Grubu proje lideri Görkem Çetin, OpenOffice.org'un 2004 yılı sonuna kadar kullanım oranının yüzde 20'yi bulacağını belirterek, "OpenOffice.org Türkçe projesi Türkiye'deki belli başlı bilişim sektörü firmalarının desteğiyle daha da güçlenecek. Çok yakında pek çok donanım üreticisi ve ulusal yazılım firmalarının da girişimiyle daha kullanışlı, ücretsiz ve serbest ofis yazılımlarını kullanabiliyor, maliyetleri azaltabiliyor olacağız" dedi. http://tr.openoffice.org


MICROSOFT'TAN XP'Yİ YAYGINLAŞTIRMA ATAĞI

Microsoft, bilgisayar üreticilerine yönelik olarak "Sistem Üreticisi 2003" programını başlattı. Firmaların müşterilerine Windows XP işletim sistemi yüklü bilgisayarlar sunmalarını sağlamak amacıyla başlatılan Microsoft Sistem Üreticisi 2003 Programı, hediyelerden, ücretsiz teknik desteğe, ödül programından satış eğitimlerine kadar çok sayıda avantajla birlikte sunuluyor. Programa katılmak için 0212 33 66 999 numaralı Microsoft İletişim Hattı'ndan veya Microsoft Türkiye sitesinden bilgi alınabiliyor.


Ağaoğlu'nda geniş bant internet

Türkiye'de ilk kez bir siteye LRE teknolojisi ile hızlı internet erişimi uygulamasını Soyak Yenişehir Evleri'nde Omnitek'le birlikte gerçekleştiren Koç.net, şimdi de "Ağaoğlu My City" sakinlerini 64 KB'tan başlayan hızlarla 24 saat, hızlı, güvenli ve kesintisiz internetle buluşturuyor. Site sakinleri, internet erişiminde istedikleri hızı belirttikten sonra aidatlarını online ödedikleri andan itibaren merkezi internet hizmetinden yararlanabilecekler. Site içi uyarlanan bu teknoloji ile site sakinleri artık internete bağlanmak için telefon faturası ödemek zorunda kalmayacaklar.

LRE teknolojisi nedir?

Uçtan uca 5-15 Mbps bant genişliğini mevcut kablolama ile sağlayan ilk ağ çözümü olan LRE (Long-Reach Ethernet/Geniş bant) teknolojisi ile 1.500 metreyi aşkın mesafelere erişilebiliyor. LRE ile aynı anda ses, veri ve görüntü taşınarak IP telefon, internet erişimi, akar görüntü uygulamaları gerçekleştirilebiliyor.

 
WEB GEZGİNİ
'Etiraf' edin rahatlayın! Kardeş ülke Azerbaycan'da internet kullanımı giderek yaygınlaşıyor. Bu da Azerice sitelerin çoğalmasını da beraberinde getiriyor. Bunlardan bir tanesi olan "Etiraf", bizdeki İtiraf.com'a benzer bir site. Azer Online bünyesinde yayın yapan sitede Azeri kardeşlerimiz "etiraf" edip rahatlıyor.
etiraf

PC DERGİLERİ
LCD monitör almadan önce
Aylık bilgisayar dergisi Byte, Ekim sayısında fiyatları ucuzladığı için yaygınlaşan LCD monitörlerle ligili detaylı bir incelemeye yer verdi. Dergideki diğer konular şunlar: Kendi Windows'unu kendin yap, CeBIT Bilişim 2003íün Ardından, Internetíte İz Bırakmayın, Bellek Rehberi, Benzersiz Web Siteleri.
byte

NET KİTAP
Java'yı ustasından öğrenin
Tüm platformlarda çalışabilen geniş yelpazede uygulamalar geliştirmek için popüler programlama dili Java için, Numan Pekgöz'ün kaleme aldığı bu kitap, adım adım ve uygulamalı anlatıma sahip. Kitaptaki tüm konular örneklendirilmiş; toplam 150 örnek. Kitap ile birlikte verilen CD'de ise, tüm bu örnek kodlara ve Java uygulamaları geliştirmek ve bu uygulamaları çalıştırmak için gerekli tüm programlar yer alıyor. Bu kitap ile, Java öğrenmek için gerekli her şey masanıza geliyor.
Java, Numan Pekgöz Pusula Yay., 544 sayfa, 32 milyon TL
pusula
21 Ekim 2003
Salı
 

Melih B. Dede


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED