AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

T E L E V İ Z Y O N
TRT'nin yeni dizisi Kasabanın İncisi

TRT 1'de Kasabanın İncisi adlı yeni bir dizi start alıyor. Farklı öyküsü ve güçlü oyuncu kadrosuyla dikkat çeken dizinin çekimlerine ay sonunda Sapanca Maşukiye'de başlanıyor.

  • MUSTAFA NİZAMOĞLU Yeni dönemi, sadece 'Aşk Buraya Uğramıyor' adlı yeni diziyle açan TRT 1, ikinci yeni dizisini ekrana getirmeye hazırlanıyor. Bir yurda dönüş hikayesi olan 'Kasabanın İncisi', Sapanca Maşukiye'de başlayacak çekimler öncesinde dizinin oyuncuları ve teknik ekibinin katıldığı bir kokteylle basına tanıtıldı.

    Yapımcılığını Limon Yapım'ın, senaryosunu Hüseyin Kuzu ile Gülin Tokat'ın, yönetmenliğini de Haluk Bener'in üstlendiği dizinin başrollerini Fikret Kuşkan, Yelda Reynaud ve Ali Sürmeli gibi başarılı oyuncular paylaşıyor. 12 yıl boyunca yaşadığı Amerika'dan kasabasına geri dönen İnci (Yelda Reynaud) ile kasabanın belediye başkanı ve İnci'nin ilk aşkı Sedat'ın (Fikret Kuşkan) yeniden karşılaşmalarının öyküsü olan dizi, İnci'nin doğduğu kasabasına dönüşüyle başlıyor. Kuzeninin evliliğini bahane ederek çok özlediği ailesine dönen İnci'nin yanında Amerikalı Bill ile evliliğinden doğan 8 yaşındaki oğlu Can ve onun Kızılderili dadısı Cheyenne de vardır. İnci'nin geçmişindeki hataları ile yüzleşmek ve kendisini bağışlatmak için döndüğü kasabanın onu kabul etmesi ise kolay olmayacaktır. Ailesi, ana vatanı ve çocukluk anıları burnunda tüten İnci'yi kasabada ilk reddeden babası Salih Bey (Ali Sürmeli) ve kardeşi Gökhan olacaktır.

    ŞAPKADAN İNCİ ÇIKTI

    Yönetmen Haluk Bener, kasımın sonunda ekrana gelecek dizinin; farklı öyküsü, güçlü kadrosu ve anlatım diliyle bu yılın gözde dizilerinden biri olmaya aday olduğunu söylüyor. Geçtiğimiz dönem yine TRT 1'de yayınlanan 'Şapkadan Babam Çıktı' adlı dizinin de yönetmeni olan Bener, dizinin; aile ile birey, geçmiş ile gelecek, geleneksellik ile modernlik arasındaki tartışmalara da göndermelerde bulunacağını kaydediyor. Bener, "Hüseyin Kuzu ve Gülin Tokat'ın kaleminden çıkan dizi, gerçekçi ve sevgiyi esas alan yaklaşımıyla Türk insanına kendi topraklarını ve kendi değerlerini bir kez daha sevdirmeyi amaçlıyor" diyor.

    GELİN'İ BIRAKIP İNCİ'Yİ SEÇTİ

    Kanal D'de yayınlanan Gelin adlı diziden, rolünü beğenmediği için ayrılan Fikret Kuşkan, TRT 1 için çekilen Kasabanın İncisi ile TV izleyicisi karşısına çıkıyor.

    Yer aldığı projelerde hep kusursuz oyunculuğuyla dikkat çeken Kuşkan, son olarak Çağan Irmak'ın çektiği Mustafa Hakkındaki Her Şey adlı sinema filminde Başak Köklükaya ile başrolü paylaşmıştı. Çekimlerin sona ermesinin ardından ayağının tozuyla yeni bir dizide rol alan Kuşkan, "Doğru yapılmış her şeyde varım. Yıllar önce bu mesleğe girdiğimde ilk işim gene bir diziydi. Her zaman yapılacak işin güçlü ve sağlam olmasından yanayım" diyor.

    TÜRK DİZİLERİNE FRANSIZ DEĞİL

    Dizide İnci'yi canlandıran Yelda Reynaud, TV izleyicisinin tanımadığı bir yüz. Fransa'da yaşayan ve mesleğini orada sürdüren oyuncu, ilk defa bir dizide rol alıyor. Ancak, Türk sinema izleyicisinin yabancı olmadığı bir isim Reynaud. 1998 yılında 'Yara' adlı sinema filminde oynamış ve aynı yıl Antalya Film Festivalin'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü almıştı. Derviş Zaim'in vizyondaki filmi Çamur'da da rol alan oyuncu, dizide canlandırdığı karakterin kendisine dokunan bir yanı olduğunu söylüyor: "Göç edenler ve yaşadığı yabancı bir ülkeden yurduna dönenler her zaman farklı insanlardır. Bu, bende de var."


    Meleklere hırsız suçlaması

    Fantastik dizi Hadi Uç Bakalım'da, melekler hırsız suçlamasıyla karşılaşıyor. Altınları çalınan Huriye, Duriye'yi alışveriş yapmış, Senayi'yi de araba satın almış görünce onların hırsız olduğunu düşünür. Meleklerin bu suçlamadan kurtulması zor olacaktır çünkü, apartımanda hırsızlık yapmadıklarını düşünen sadece Şefik Neşe vardır.
    Atv / 17.45

    TV TEL
    TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212)654 96 70 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 478 50 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 215 51 11 KANAL 6: (212) 448 90 00 atv: (212) 354 30 00 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

  •  
    Enine boyuna 'modern müslümanlık'
    Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun açıklamalarının ardından yeniden gündeme gelen 'İslam ve modernleşme', 'modern müslümanlık' tartışmaları Ters Köşe'de masaya yatırılıyor. Gazeteci- Yazar Fehmi Koru ve Kanal 7 Ankara Temsilcisi Akif Beki, hassas konuyu konuşmak için devletin en yetkili ismi, Diyanet'ten sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ı konuk ediyor.
    Programda, modern Müslümanlık tartışmalarına açıklık getirecek olan Mehmet Aydın; "Diyanet İşleri Başkanı'nın açıklamaları ne anlama geliyor? Diyanet İşleri Başkanlığı irtica ile mücadeleye talip mi? Din yorumunda bir aydınlatma çağı mı başlıyor? Yeni bir dindarlık anlayışına ihtiyaç var mı? İslam'da reform mümkün mü?" gibi merak edilen sorulara cevap verecek.
    Kanal 7 / 11.45

    Ankara'da Sabah
    Muharrem Sarıkaya ile Okan Müderrisoğlu, Ankara'da Sabah'ta bu hafta, Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'i konuk ediyor. Irak' asker gönderme kararından, 8,5 milyar dolarlık kredi ve İmar Bankası mudilerine; Cumhurbaşkanı'nın verdiği resepsiyondan, YÖK yasası ve türban tartışmalarına kadar bir çok konunun ele alınacağı programda, Bakan Şener'in iddialı ve savaşçı kişiliği de konuşulacak.
    Atv / 10.00

    İlber Hoca'dan tarih dersleri
    Tarih içinde yer alan gelişmeleri, kentleri ve döneme damga vurmuş kişilikleri ekrana taşıyan belgesel program "İlber Ortaylı İle..."de, tarihin bıraktığı izler irdelenmeye devam ediliyor. Ortaylı, 32 bölümden oluşan programın bu bölümünde "Sultanahmet Meydanı"nı anlatıyor.
    Trt 2 / 22.05
    26 Ekim 2003
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED