AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

E K O N O M İ
TBMM'nin ''alo'' yükü 8,3 trilyon

TBMM, bu yıl haberleşme için 8 trilyon 300 milyar lira harcayacak. Meclis'in 248 trilyon 768 milyar liralık bütçesi içinde haberleşme giderleri için 8 trilyon 300 milyar lira ayrıldı. Bunun içinde telefon abonelik ve kullanım ücretleri de yer alıyor. TBMM'de, Milli Saraylar Daire Başkanlığı'na ait 119 telefon ile birlikte toplam 2 bin 649 sabit telefon hattı bulunuyor. Bunların 140'ı santrale bağlı, 2 bin 424'ü ise müstakil. Müstakil telefonların 159'u uluslararası görüşmelere, bin 369'u şehirlerarası görüşmelere, 896'sı ise şehir içi görüşmelere açık. Meclis'in ayrıca 73 araç ve 12 cep telefonu ile 137 faks hattı bulunuyor.

Erbakan Bayındırlık Müsteşarı

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarlığı'na Sabri Özkan Erbakan, asaleten atandı. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarlığı'na, 21 Mart 2003 tarihinde vekaleten atanan Erbakan, yine aynı bakanlıkta 1997-199 yılları arasında müsteşar yardımcılığı görevinde bulundu.

"Bütçe maratonu" başlıyor

TBMM, yaklaşık 1 ay sürecek "Bütçe Maratonu"na başlıyor. Maliye Bakanı Kemal Unaktan, 2004 Mali Yılı Bütçe Yasası Tasarısı'nı, 27 Ekim Pazartesi günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunacak. Cumartesi günleri de çalışacak olan Komisyon'daki görüşmeler, 12 Kasım Çarşamba günü tamamlanacak. Kısa bir aranın ardından Genel Kurul'a gelecek olan Tasarı'nın, Ramazan Bayramı öncesinde yasalaşması bekleniyor.

Ytong'tan, uygulamalı tanıtım

SANKO Holding bünyesinde faaliyet gösteren Güneydoğu YTONG Sanayi A.Ş., gaz beton olarak bilinen yapı malzemelerinin dayanıklılığını ve esnekliğini, tüp alevi ve testereyle test etti. Harran Otel'de gerçekleştirilen tanıtım seminerinde konuşan YTONG Proje Uygulama Şefi Cengizhan Açık, YTONG'un, yıllık üretim kapasitesinin 270 bin metreküp dolayında olduğunu söyledi.

Google borsaya açılıyor

Arama motoru Google'ın borsaya açılacağı söylentileri ABD finans çevrelerinde sıkça telaffuz edilmeye başladı. Financial Times Google'ın halka arzına 16 milyar dolarlık bir değer biçerken, kimi uzmanlar bu sayının 25 milyar dolara kadar çıkabileceğini belirtiyorlar. Halka arzın değeri iyice düşen Silikon vadisini de canlandırması bekleniyor.

İran: Gazda geri adım yok

İntihab gazetesinin dünkü haberine göre, İran Gaz Şirketi Genel Müdürü Muhammed Melaki, İran'ın Türkiye ile olan doğalgaz anlaşması konusunda geri adım atmayacağını söyledi.

Rahmi Koç, Koç-Yönder Şeref Başkanı

Koç Topluluğu'nunda görev yapmış olan yöneticilerin, birikim ve tecrübelerinin değerlendirilmesi amacıyla kurulmuş, bir girişim olan Koç Topluluğu'nda Görev Yapmış Yöneticiler Derneği'nin (Koç-Yönder) 8'nci kuruluş yıldönümü kutlandı. Koç-Yönder Başkanı Necati Arıkan yaptığı konuşmada, bu yıl gerek Türkiye'de, gerekse uluslararası alanda, başarıyla yürütmüş olduğu görevler, üstlendiği misyon ve Türkiye'de yararlı oluşumlara verdiği destek nedeni ile, Rahmi M. Koç'a Koç Yönder Şeref başkanı ünvanını verdiklerini açıkladı. Arıkan, yakında faaliyete geçecek olan 'Rahmi M. Koç Liderlik Merkezi'nin proje dosyasını da, Rahmi Koç'a takdim etti.

24. Adese mağazası Konya'da açıldı

Adese Mağazalar Zinciri'nin 24. mağazası hizmete girdi. Konya da faaliyete başlayan mağaza, Ankara caddesinde yer alıyor. Gıda, temizlik, şarküteri, kozmetik, et ürünleri, züccaciye ve manav bölümlerinin yer aldığı mağazada 22 personel istihdam ediliyor. Açılış töreninde bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Körpe "Yakında açılışını yapacağımız 10 bin 500 metrekare satış alanına sahip yeni merkez mağazamızın açılışına cesaret bulduk" dedi. Bu arada Adese'de 60 milyonun üzerindeki tüm alışverişlere Ramazan boyunca vade farksız 3 taksit uygulanıyor.



26 Ekim 2003
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED