AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
İ.Ü. tesisleri için yürütme durduruldu

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, Maliye Bakanlığı'nın Baltalimanı Eğitim ve Kültür Tesisleri'nin üniversiteye tahsisini kaldırması kararına İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini bildirdi. Prof. Dr. Alemdaroğlu, Mahkeme'nin karar bilgisini akşam saatlerinde haber aldıklarını belirtti. İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Nur Serter ve bazı dekanlar, "yürütmenin durdurulması ve kararın iptali" istemiyle, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurmuştu.

Yeni 'Er Ryan' yolda

Vietnam Savaşı'nı anlatan Oscar ödüllü "Er Ryan'ı Kurtarmak" filminin başrol oyuncusu Tom Hanks'in sahibi olduğu yapım şirketi, Pulitzer ödüllü yazar David Maraniss'in savaşı konu alan kitabının haklarını satın aldı. Internetteki "eonline" sitesinin haberine göre, Hanks'in kurduğu Playtone adlı yapım şirketi, Pulitzer ödüllü yazar David Maraniss'in kaleme aldığı "They Marched Into Sunlight" adlı kitabın haklarını satın aldı. Vietnam Savaşı'nı ve o süreçte askerler ile savaşı protesto edenlerin yaşadığı ikilemleri işleyen kitap, gerçekleri birebir yansıtıyor. Şu anda Steven Spielberg'in yönettiği "Terminal" adlı filmin çekimlerine devam eden Tom Hanks'in kitaptan beyazperdeye uyarlanacak filmde rol alıp almayacağı henüz kazanmadı.

Askerî araç devrildi: Beş yaralı

Sivas'ın İmranlı ilçesinde askerî aracın devrilmesi sonucu, 5 asker yaralandı. Erzincan'da yapılan bir toplantıdan dönmekte olan Elazığ'daki 8. Kolordu Komutanlığı'nda görevli askerleri taşıyan Hakan Üstün adlı erin kullandığı askerî araç, Çayırdere mevkiinde, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Kazada yaralanan Kurmay Albay Tuncay Oktay İmranlı'da, Binbaşı Sait Bülent Özel ve erler Mesut Güler, Adnan Yaşar ile Hakan Elüstün Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Doğumda anne-bebek kan kaybından öldü

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde ebelik belgesi bulunmayan kadının gerçekleştirdiği doğumda, genç anne ve bebeği öldü. Siverek'e bağlı Peynirci Köyü'nde oturan Kadriye Değmez, doğum sancıları başlayınca yakınları tarafından Siverek Devlet Hastanesi yerine, Hamidiye Mahallesi'nde yaşayan ve belgesi bulunmadan ebelik yapan Sıdıka A'nın evine getirildi. Olayla ilgili Sıdıka A'nin gözaltına alındığı, soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

Düğünde bıçaklı kavga: 4 yaralı

İzmir'in Gaziemir ilçesinde, düğünde çıkan kavgada 4 kişi bıçakla yaralandı. Binbaşı Reşat Bey mahallesi 385 sokaktaki düğünde, kavga çıktı. Kavgada, kimliği belirsiz bir kişi, Arif Yaklak, Fırat Kaçar, Lütfi Kaptı ve Ahmet Karaca'yı bıçakladı. Yaralılar, düğüne katılanlar tarafından Bozyaka SSk Hastanesi'ne kaldırıldı. Göğüs bölgesinden iki bıçak darbesi alan Arif Yaklak'ın hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi. Olaydan sonra kaçan saldırganın kimliğinin belirlenmesine ve yakalanmasına çalışıldığı bildirildi.

Taksiciyi uyuttu ama polisi uyutamadı!

Beşiktaş'ta, çikolatanın içine koyduğu uyku ilacıyla taksiciyi uyutup hırsızlık yapmaya çalıştığı ileri sürülen bir kadın gözaltına alındı. Beşiktaş Ulus'ta devriye görevi yapan polis ekibi, saat 01.00 sıralarında, 34 TMF 92 plakalı taksinin durumundan şüphelendi. Polis taksinin yanına yaklaştığında, otomobilin şoförü Hasan Karadeniz'in uyuduğunu, bir kadının da araçtan inmek üzere olduğunu farketti. Taksiciyi, çikolatanın içine konulan uyku ilacıyla uyutup cep telefonu ve üzerindeki 100 milyon lirayı alarak kaçmaya çalıştığı ileri sürülen Elif Nar adlı kadın, kovalamaca sonucu yakayı eleverdi.

Cezaevi gibi ilkokul!

Diyarbakır'da bulunan Alipaşa İlköğretim Okulu'nun kapısında 8 adet asmalı ve 5 adet sürgülü kilit var. Öğrenciler, her gün bu kilitleri açarak derslere giriyor. Mevcudu 2 bin 200 olan ve fakir öğrencilerin ağırlıkta olduğu okulun müdür yardımcısı Abidin Kaya, kapının hırsızlardan korumak için yapıldığını belirterek, "Bir sabah geldiğimizde okulun kapısının sökülerek çalındığını gördük. Biz de bunun bir daha tekrarlanmaması için önlem olarak kapıya bu kilitleri taktırdık" dedi. 46 öğretmenin görev yaptığı Ali Paşa İlköğretim Okulu'nda hizmetli personel yetersiz olduğu için, temizlik işlerini de öğrenciler yapıyor.

Tuvaletin havalandırması cephaneliğe benziyor

Kayseri'de bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, silah ticareti yaptığını belirledikleri Süleyman E'nin Eskişehir Gecekondu Önleme Bölgesi Selçuklu Mahallesi'ndeki evinde arama yaptı. Aramada, tuvaletin havalandırma başluğuna yapılan özel bir bölmeye gizlenmiş 7.65 milimetre çapında 3 tabanca, 7 şarjör, 2 G-3 piyade tüfeği mermisi, 7 tabanca mermisi, 6 işlemeli kabze kabı ile namlu temizlemede kullanılan harbi bulundu. Hırsızlık, gasp ve silah satma suçlarından sabıkası olduğu belirlenen Süleyman A'nın gözaltına alındığı, soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.




26 Ekim 2003
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED