AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

Y A Z A R L A R
Mossad Kuzey Irak'ta!

İsrail gazeteleri geçenlerde ilginç bir haber yayınladı.. Habere göre Türkiye, İsrail'in Irak'taki faaliyetlerinden tedirgin olmuş ve bu tedirginliğini Ankara'daki İsrail elçiliğinde görevli bir diplomata bildirmiş.

Böyle bir haberi daha önce yayınlaması gereken Türk medyası, ne yazık ki İsrail gazetelerinden alarak yayınladı..

Oysa bu köşeyi izleyenler işgalin daha ilk günlerinden itibaren İsrail'in ideolojik (yani dinsel), siyasi, ekonomik ve güvenlik olarak Irak'ta ne tür faaliyetler içine girdiğini anlattığımızı hatırlarlar. Bizim bu yazılarımız bir çok çevreyi de rahatsız etmişti!

Şimdi İsrail gazeteleri bu konuyu yazmaya başladığına göre ben de İsrail'in başta Kuzey olmak üzere tüm Irak'ta neler yapmakta olduğuna bir kez daha dikkat çekmek istiyorum. Elbette bunların tümünü bu köşede anlatmak mümküm değil. Ancak çok ilginç ve önemli gördüğüm bir olayı sizlere ve tabii ilgilenenlere aktarmak istiyorum.

Yıl 1991...

Amerika, Saddam'ı Kuveyt'ten çıkarmak ve bu ülkeye 'özgürlük ve demokrasiyi' getirmek amacıyla savaş ilan etti. Savaştan sonra Amerikalılar, Kürtleri korumak amacıyla 36. paralel'in kuzeyini yasak bölge ilan etti ve kendi korumasına aldı. 3 aylığına Türkiye'ye gelen Amerikan Çekiç Gücü son işgale kadar Kürtleri korudu. Kürtler de bundan yararlanarak bugünkü durumlarına geldi...

1992'den itibaren ve belirttiğimiz ortamdan yararlanan İsrail, Kuzey Irak'a büyük ilgi göstermeye başladı.

İsraillilerin, Türkiye ile imzalanmış askeri-istihbarat anlaşmaları çerçevesinde ve PKK'ye karşı ortak mücadele etme bahanesiyle bol bol Kuzey Irak'a girip-çıktığı bilinmektedir.

İşte o dönemde Kuzey Irak'a girip çıkan Mossad elemanları bakın neler yapıyordu!!

Kuzey Irak'ı köy köy dolaşan Mossad elemanları birçok müslüman Kürt vatandaşına ulaşarak 'aslen Yahudi olduklarını' onlara söyleyerek geçmişleri ile ilgili detaylı bilgiler verdiler ve onları İsrail'e davet ettiler. Mossad elemanları bu Kürtlere verilen bilgileri incelemek ve yanıt vermek için 6 ay süre de tanıdılar.

6 ay sonra müslüman olan bu Kürtlerin birçoğu kendilerine verilen bilgilerden emin olduktan sonra Yahudiliği kabul ederek İsrail'e göç ettiler. Bir kısmı da Kuzey Irak'taki kötü koşullardan kurtulmak amacıyla hiç bir şey incleme gereğini duymadan Yahudi olduklarını kabul ettiler ve göç kafilesine katıldılar.

Bu çerçevede Türkiye'ye getirilerek özel uçaklarla İsrail'e taşınan 'yeni Yahudi' Kürtlerin sayısı ile ilgili çok çelişkili rakamlar verilmektedir. Ancak bu sayının en az 3000 olduğu tahmin edilmektedir. Bunlar İsrail'in Filistin topraklarında inşa ettiği yeni sitelerde yerleştirildi...

Kürtçe, Arapça ve bir kısmı da Türkçe ve Farsça bilen bu Kürtler İsrail vatandaşı olduktan sonra yaklaşık 10 yıldır çok farklı işlerde ve görevlerde kullanıldı. Bunların büyük bölümü sık sık Türkiye'ye gelip gittiler ve Türkiye üzerinden de Kuzey Irak ile ilişikilerini koparmadılar.

Bunların bir kısmı ile savaş öncesinde İstanbul ve Kuzey Irak'ta karşılaşmıştım!!

1996 sonuna gelindiğinde bu kez, Amerikalılar yaklaşık 6 bin Kürt'ü Kuzey Irak'tan alarak Amerika'ya götürdüler. Hatırlayanlar bilir Türk medyası bunlara 'CIA peşmergeleri' adını vermişti...

Yıllar sonra Mossad ve CIA peşmergeleri ortaya çıktı..

Irak'tan gelen haberlere bakılırsa bu peşmergeler son günlerde yerel kıyafetlerle Irak'ın her tarafına dağılarak İsrail ve Amerika için oldukça önemli işler beceriyorlar. Şirketler kuruyorlar, ithalat-ihracat yapıyorlar, Kerkük, Musul, Bağdat, Erbil, Süleymaniye ve daha başka yerlerde ofisler açıyorlar, petrol arama ve çıkarma işlerine bakıyorlar ve en önemlisi Suriye, İran ve Türkiye sınırlarına yakın bölgelerde arazi alıyorlar ve çeşitli tarımsal, hayvansal, ticari ve daha başka(!) işletmeler kuruyorlar.

Ama Mossad ve CIA peşmergelerinin bence en önemli görevleri Kuzey Irak'ı Suriye, İran ve Türkiye'ye bağlayan sınır kapılarında bulunmalarıdır. İşte o nedenle bu yazının başlığında 'Mossad Habur'da dedik.

Çünkü,Türkçe ve Arapça da bilen bu Mossad peşmergeleri sınırda olup biten her şeyi gözetmekte ve Mossad'a gelen istihbartlardan emin olmak istemektedirler.

Bu istihbarata göre, 'radikal islamcı gruplar' Habur'u kullanarak Kuzey Irak'a sızacak ve Amerikan varlığına karşı terörist eylemlerde bulunacak... Bahane bu..

Ama gerçek amacın ne olduğunu herkes kolayca anlayabilir!!

Belki de Türk askerine karşı gelen, Türkmenlere saldıran ve Türk işadamlarına 'Irak'tan çıkarken 10 bin dolardan fazla para taşıyamazsınız' diyenler de bu Mossad ve CIA peşmergeleridir..

Ne dersiniz!!


26 Ekim 2003
Pazar
 
Dr. HÜSNÜ MAHALLİ


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED