AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
Vali Yazıcıoğlu'nun hayatı dizi oluyor

Vali Recep Yazıcıoğlu'nun hayatı televizyon dizisi oluyor. Yazıcıoğlu hayattayken çekimine karar verilen "Kaymakam" isimli dizi filmin hazırlıklarına başlandığı bildirildi.

Denizli Valiliği görevini sürdürürken Ankara yakınlarında geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Vali Recep Yazıcıoğlu'nun hayatı televizyon dizisi oluyor. Yazıcıoğlu hayattayken çekimine karar verilen "Kaymakam" isimli dizi filmin hazırlıklarına başlandığı bildirildi. Vali Recep Yazıcıoğlu'nun yeğenleri ve "Beyaz Perde Film Şirketi"nin sahipleri Mehmet ve Mustafa Güneş kardeşlerin yapımını üstlendiği dizi filmin yönetmenliğini Orhan Oğuz'un yapacağı bildirildi. Filmin senaryosunun hazır olduğunu, şu anki aşamada oyuncu ve kostüm seçimlerinin yapıldığını belirten film şirketinin Denizli Koordinatörü Cemal Camako Esebalı, "Türkiye'de önemli izler bırakan Recep Yazıcıoğlu'nun hayatını anlatacak olan film, çok renkli bir senaryoya sahip. Film geniş bir ekiple çekilecek. Ekip 8 ay boyunca Denizli'de kalacak ve dizi en az 13 bölümden oluşacak. Şu anda filmin çekileceği mekanların belirlenmesi, kostüm seçimi ve filme iş çevresinin katılımının sağlanması için çaba harcanıyor" dedi. Çekimlerine ekim ayında başlanacak olan dizi filmin aralık ayında gösterime gireceği açıklandı.

Bayrampaşalılar unutmadı

İstanbul Bayrampaşa'da Yazıcıoğlu'nun, Bayrampaşa'ya yaptığı ziyaretlerde çekilen fotoğraflarının da sergilendiği köşede açılan anı defteri, her kesimden yoğun ilgi görüyor. Bayrampaşa Belediyesi tarafından oluşturulan Yazıcıoğlu köşesini ziyaret eden Nezahat Yazıcı, valinin ölümünün ardından günlerce ağladığını söylüyor. Okuma yazması olmadığını anlatan Yazıcı, "Bunun için, çok istememe rağmen anı defterine yazı yazamıyorum. Ama, merhuma hep dua ediyorum" dedi.

  • ZEKERİYA GÜLÜN

    Erzincan'da Vali Yazıcıoğlu için mevlit okutuldu

    Denizli Valiliği görevindeyken Ankara'ya giderken geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden ve aynı zamanda bir dönem Erzincan Valiliği de yapmış olan Recep Yazıcıoğlu için Erzincan Terzibaba Camii'nde mevlit okutuldu.

    Terzibaba Camii'nde dün yatsı namazından önce mevlit programında görevli hafızlar Vali Recep Yazıcıoğlu için Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahiler okudu. Doğu Anadolu'nun en büyük camii olma özelliğine sahip Terzibaba Camii'ndeki mevlide Erzincanlı vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.

    Mevlit için gelen vatandaşlara Erzincan Belediyesi tarafından şeker ve gül suyu ikram edildi. Belediye Başkanı Erkan Karaman ve Erzincan Müftüsü İlhan Aydın'ın yanı sıra çok sayıda vatandaşın iştirak ettiği mevlit sonunda merhum Vali Yazıcıoğlu için dua edildi. Cami imamı Mehmet Erdoğan ise dua sırasında bir Hadis-i Şerif okudu ve Vali Yazıcıoğlu'ndan "örnek insan" olarak söz etti.

  • İHSAN SENİR/ERZİNCAN

    YAZICIOĞLU İÇİN LOKMA DAĞITILDI

    Ankara yakınlarında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Denizli Valisi Recep Yazıcıoğlu için lokma dağıtıldı. Denizli Fırıncılar Odası'nın organizasyonu ile Delikliçınar Meydanı'nda lokma döküldü. Gün boyu dağıtılan lokmalardan almak isteyen vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturdu. Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Aracı, Yazıcıoğlu'nun kısa sürede Denizli halkı ile kaynaştığını belirterek, "Odamız, böylesine değerli bir bürokrat için hayır yapmak istedi. Mekanı cennet olsun" dedi.



    20 Eylül 2003
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED