AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
 
spor
BİR PUAN
BÜYÜK BAŞARI
Daum, derbi maçı için primin söz konusu olmadığını açıkladı.

SPOR YAZARLARI

Güray Soysal :
Çok güldüğüm benzetme
Kamil Anahar :
Fatih'in dönüşü
Vergi süründürüyor
Ekonomik krizler ve banka hortumlarının ardından getirilen her yeni uygulama, Türkiye'yi OECD ülkeleri arasında vergi yükü en yüksek oranlı ülke haline getirdi
ŞİRKETLERİN KÂBUSU
Türkiye'de işçilik maliyetinin yüzde 43'ünü istihdam vergileri oluştururken, bu oran OECD ülkelerinde ortalama yüzde 24, ABD'de yüzde 19, İrlanda'da ise yüzde 13. Yine, bir şirketin stopaj, fon payı ve kâr payı üzerinden ödenen gelir vergisi ile birlikte kurumlar vergisi oranı yüzde 65'lere ulaşıyor.

Devletten bankacı SANAYİCİ OLMAZ
ÖZELLEŞTİRMEYİ hızla yapmak istediklerini belirten Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "Devletin maaşla tuttuğu genel müdür, trilyonlarca kredilere karar verecek. Kaybedince cepten bir şey gitmez, kazanınca da bir şey girmiyor" dedi.

Faizde indirim
dalgası yayılıyor

Ekonomideki olumlu gelişmeler üzerine Merkez Bankası'nın açıkladığı faiz indirimi, piyasaları tetikledi. Bankalar, kredi, mevduat ve kredi kartı faizlerini düşürmeye başladı.

ABD'nin KADEK kozu
Kuzey Irak'ta PKK-KADEK yapılanmasına göz yuman ABD'nin, Ankara'daki görüşmelerde, "asker gönderirseniz PKK ile mücadele ederiz" diyerek, terörü pazarlık kozu olarak kullandığı öğrenildi

TÜSİAD: Asker için BM kararı bekleyelim
TÜSİAD Başkanı Tuncay Özilhan, "Bu durumda istikrara katkımız olmaz. Türkiye, Irak'a sadece insani yardım ve demokrasiye katkı bağlamında ve Birleşmiş Milletler kararlarını dikkate alarak destek vermelidir" dedi.

MGK, Irak'a asker konusunda net değil
Irak gündemiyle toplanan MGK'da, Irak'ın en kısa sürede istikrara ve ulusal bütünlüğe kavuşması için Türkiye'nin yapabileceği destek ele alındı, ancak net bir sonuç çıkmadı.

75'lik kağıda 'sıfır' puan
İnönü Üniversitesi'nde sınav kağıdına 'sıfır' verilen ODTÜ mezunu doktora öğrencisi Zafer Akbaş, rektörlüğe dava açtı. Mahkemenin tespit ettiği bilirkişi heyeti öğrencinin sınavdan '75' puan almayı hakettiğini kararlaştırdı.

Yeni vergi tasarısı Meclis'e sunuldu

 
Bedava kitaba
pankartlı teşekkür

Kahramanmaraşlı işçi emeklisi Ali Bilir, ilköğretim öğrencilerine ücretsiz kitap dağıtımı yapan hükümete yazdığı pankartla teşekkür etti. 8 çocuk babası olduğunu belirten Bilir, hükümetin ücretsiz kitap dağıtımından son derece memnun olduğunu ve ilk defa böyle bir uygulama gördüğünü söyledi.
İsabel vurdu ve SAKİNLEŞTİ
Amerika'nın Orta Atlantik bölgesini vurup 14 kişinin ölümüne yol açan İsabel, güç kaybederek tropikal fırtınaya dönüştü.
Memurlar Atalay'dan destek istedi
Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, kamu çalışanlarının 2003 yılı kayıpları ve 2004 yılı maaş zammıyla ilgili "diyalog sürecini ısrarla ve inatla sürdürmek istediklerini" bildirdi.
82 ANAYASASI
'Uyum'a engel

Dışişleri, İçişleri ve Adalet Bakanları'ndan oluşan Reform İzleme Grubu, eksik yönetmeliklerin yanısıra 1982 Anayasası'nın da uyum yasalarının uygulamasına en büyük engeli teşkil ettiğini bildirdi.
Hortumcuya
haciz yasası geliyor

Adalet Bakanlığı bürokratları, başta banka hortumcuları olmak üzere, devlete katrilyonlarca lira yolsuzluk faturası çıkaranların mal varlıklarına el koymayı öngören yasa tasarısı hazırlıyor.
20 Eylül 2003
Cumartesi

PİYASALAR
Dolar 1.362.000
Euro 1.538.000
Altın (Cum.) 113.000
Borsa 13.664


Türkiye'de Hava
Adana 16 / 31
Ankara 10 / 22
Bursa 11 / 24
Diyarbakır 15 / 30
Erzurum 6 / 12
İstanbul 15 / 24
İzmir 16 / 28
Trabzon 17 / 21

Kronik Medya

Yurtdışı Eğitim Rehberi



 

Albayrak 2. el otomobil

Bekard Yemek Üretim

Güneş Turizm

Ofis TV
   
Y A Z A R L A R
Ahmet Taşgetiren : Ali Bayramoğlu :
Bir siyonistin isyanı Demokratik bedel, Irak ve AKP
Kürşat Bumin : İbrahim Karagül :
Doğrusu ben de şüphe ediyorum... Rusya'nın İKÖ aşkı: Petrol, silah ve Riyad-Moskova yakınlaşması
Dücane Cündioğlu : Mehmet Şeker :
İslâmcılık ve Müslümanlık Kurumsal negatif öğrenme
Resul Tosun : Fadime Özkan :
Hükümet-ordu ilişkileri Yaz bitti, Eylül'ün eflatununa
vurgunum ben şimdi
   
 
Mesaj Formu | Abone Formu | Künye
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED