AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

S P O R
BİR PUAN BÜYÜK BAŞARI

Daum, derbi maçı için primin söz konusu olmadığını açıkladı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Galatasaray maçından çekindiğini ortaya koyarak, ''Bu maçta alacağımız bir puan, çok büyük bir başarıdır'' dedi. Alman hoca, son yılların Türkiye'deki en iyi ve başarılı takımına karşı mücadele edeceklerini ifade etti. Daum, ''Galatasaray Avrupa'nın sayılı takımlarından Juventus'a karşı çok başarılı maç çıkardı. Herkes bu maçta Galatasaray'ın ne kadar iyi bir takım olduğunu gördü. Benim için bu maçı atlatmak demek, bir puan almak demek'' diye konuştu.

Avrupa'nın gözü bizde

Avrupa'nın gözünün Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde olacağını anlatan Daum, ''İngiltere maçı öncesi özellikle güvenlik şartlarının nasıl olduğunu görmek açısından da UEFA'nın gözü bu maçta olacaktır'' dedi. Daum, maçta olay çıkacağı yönünde kaygısının olmadığını kaydederek, ''Türkiye, Avrupa Birliği'ne girmek istiyor. Brüksel'de bu konular konuşuluyor. Herkesin bunun bilincinde olması lazım'' dedi.

Sert tedbirler şart

Alman çalıştırıcı, maçta olay çıkmaması için sert tedbirler alınmasını önerdi. Daum, ''Taraftarlarda inanç ve tutku her zaman olsun, ancak saha dışında üzücü olaylar yaşanmasın, vurucu ve kırıcı olmayalım. Olay çıkarmayan taraftarlar; olay çıkarmak isteyen taraftarları engellemeye çalışın. Maçtan önce veya sonra olay çıkaracak şahısların tespit ediledilip ömür boyu statlara girişi yasaklansın. Olay çıkarmak isteyenler yakalanıp, mahkeme önünde yargılanmaları gerekir" diye konuştu.

Ofansif oyuncum yok

Daum, Tuncay'ın cezalı olması, Hooijdonk'un da sakatlanması ve oynayamaması durumunda farklı bir strateji düşünmesinin gerekeceğini söyledi. Daum, ''Takımda ofansif anlamda oyuncum yok. Bu tip maçlarda kesin şu tarz oynayacağım diyemem. Maç içinde sürekli farklı pozisyonlara girmeliyiz. Topyekün saldırırsak 3 gol yeriz, oyun içinde gelişime göre farklı stratejiler uygulayabiliriz'' diye yanıtladı.

Herşey para değil

Alman çalıştırıcı, futbolculara verilmek için özel bir prim isteğinin bulunmadığını belirterek, ''Her şey para değil'' dedi. ''Bizim performansımız bu maç için özel prim alsak da almasak da farklı olmaz, aynı kalır'' diyen Daum, bugüne kadar prim konusunda hiç konuşmadıklarını, son haftalarda futbolcuların primle de ödüllendirilmediğini anlattı.

Hooijdonk sakatlandı

AGalatasaray derbisinin hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe, Pierre van Hooijdonk'un şok sakatlığıyla sarsıldı. Sarı-Lacivertli takımın dün sabah yaptığı idmanda Hollandalı futbolcunun üst baldırından sakatlandığı açıklandı. Takımdan ayrı özel idman yapan Hollandalı futbolcunun, şut çalışması sırasında üst baldırından sakatlandığını bildirdi. Kulüp doktorları kas sakatlığına maruz kalan Hooijdonk'a maç saatine kadar durmaksızın tedavi yapacaklar. Teknik direktör Daum, bu tip sakatlıklarda hemen tespit yapılamadığını, adalede sertlik mi, yırtık mı, esneme mi olduğunun 48 saat içinde tespit edilebildiğini vurgulayarak, ''Tahmin ediyorum maç saatine kadar yetişebilir'' dedi. Kırmızı kart cezalısı Tuncay'dan yoksun Fenerbahçe, Hooijdonk'un da maça yetiştirilememesi durumunda derbide özellikle forvette oldukça zorlanacak. Tuncay-Hooijdonk ikilisi, geride kalan 5 maçta toplam 10 gole imza atmıştı.



20 Eylül 2003
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED