AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

T E L E V İ Z Y O N
Savaş çığırtkanları

ABD'deki savaş yanlısı 'şahinler' iktidarı bir belgeselle ekrana geliyor. Kapalı Kapılar Ardında Savaş adlı belgeselde Bush'un etrafındaki güç mücadelesi anlatılıyor.

Savaş için geri sayımın başladığı bugünlerde NTV, ilginç bir belgesel getiriyor ekrana. 'Kapalı Kapılar Ardında Savaş' adlı belgeselde, Amerika'da savaş yanlısı 'şahinler' iktidarı ve Başkan Bush'un etrafındaki büyük güç mücadelesi anlatılıyor. Belgesel, Amerika'yı Irak operasyonuna götüren süreci anlamak için oldukça yararlı olacak. Beyaz Saray'ın şahinleri Başkan Yardımcısı Chaney, Savunma Bakanı Rumsfeld ve Başkan Yardımcısı Wolfowitz, Dışişleri Bakanı Powell'ın muhalefetini aşarak Amerikan dış politikasını kökten değiştirdiler. "Önce Irak", peki sonra neyi hedefliyorlar? Bütün bunlar belgeselde cevap buluyor.

Yakın danışmanları, geçtiğimiz ay, dünyanın ve Kongre'nin, Başkan Bush'un savaşla ilgili görüşlerine vereceği yanıtı merakla bekliyordu. 3 başkana 20 yıl hizmet veren danışmanlar tek bir fikri savundu. Bu, ABD'nin gücünü kullanarak dünya üzerindeki etkisini göstermesi fikriydi. Belgeselde, bu grubun 11 Eylül trajedisinin hemen ardından Amerikan dış poltikasını değiştirme çabaları, Irak'ta rejim değişikliği politikalarını yeniden hayata geçirmek için 11 Eylül olaylarını nasıl kullandıkları, başkanı ikna etmek için kapalı kapılar ardında neler yaşandığı ele alınıyor.

Belgeselin ilk bölümünde, ABD başkanının, Irak'la savaş konusunda neden bu kadar kararlı olduğu anlatılıyor. Başkan ve kabinesi, Camp David'de savaş konseyi için toplanmıştır 11 Eylül'ün üzerinden 4 gün geçmiştir. Salonda sert görüşler hakimder, Genelkurmay'ın görüşleri merakla beklenmektedir. Ladin cezalandırılmalıdır ancak bazılarının daha acil bir hedefi vardır. Saddam ve Irak. Ntv / 22.05


Cengiz ve Kirli dedektif olursa...
Songül'ün Amerika yolculuğuna bir gün kala, kardeşler hediye telaşındadır. Ayhan ise Songül'ü kararından vazgeçirmek için yoğun çaba harcamaktadır. Oysa Nusret'in bambaşka planları vardır.

Bu arada köfte arabasında işler iyiden iyiye kesatlaşır. Cengiz, Kirli ve Sonnur promosyon yapmayı düşünürler. Köfte alan herkesin fotoğrafını çekip hediye etmeye karar verirler. İlk müşterileri arasında Softa'yı bıçakla kovalayan belalı adam vardır. Fotoğrafı çekilince sinirlenir. Sonnur'un onu yatıştırmak için söylediklerinden Kirli ve Cengiz'in dedektif olduğu kanısına varır. Onlardan sevgilisinin başka biriyle ilişkisi olup olmadığını öğrenmelerini ister. 100 milyona işi kabul edip işe başlarlar. Ancak özellikle de Kirli'nin başı büyük belaya iyiden iyiye yakındır.
Atv / 20.30


Konakta yine Bahar- Seymen çatışması var
Dicle'nin; Rıza'nın Seymen'in oğlu olduğunu söylemesiyle konakta işler bir anda karışıyor ve Rıza'nın Seymen'in oğlu olduğunu öğrenen Bahar ortalığı birbirine katıyor.

Kapıyı vurup ablası ile Piraye'nin oteline giden Bahar, Hayat'ı alması için ablasını eve geri gönderir. Ancak Sümbül ve Dilara konağın kapısını kilitleyerek Gül'ün Hayat'la dışarı çıkmasına engel olurlar. Ablasının konaktan eli boş döndüğünü gören Bahar iyice kontrolden çıkar. Seymen, Dicle'yi ziyarete gider ve bundan sonra Rıza'nın kendisine baba demesini istediğini söyler. Seymen ve Bahar'ı barıştırma çabaları kâbusa döner. Piraye'nin otelinde sağlam eşya kalmaz. Seymen ve Bahar karşılıklı her şeyi kırıp dökerler.
Atv / 21.45


Barış imzalanmış, kime ne!
1943'te İtalyan hükümeti Müttefik Kuvvetler'le ateşkes imzalar. Ama bu sırada binlerce İtalyan askeri savaş esiri olarak Amerika'daki kamplarda tutulmaktadır ve ülkelerindeki yaşanan son gelişmelerden haberleri yoktur.
Düşman Kim
Orijinal Adı: The Good War Yön: Girorgio Serefini Oyn: Roy Scheider, Luca Zingeretti, Vincent Riotta
TRT1- 00.30

 
Gerçek bir müzik emekçisi
Ünlü isimlerin hayat öyküsünü, şahitleri ve bizzat kendisiyle ekrana taşıyan Tanıklar'ın bu haftaki konuğu Türk pop müziğinin ünlü ismi Kayahan. Nilüfer'e verdiği şarkılarla ismini duyuran ve müziklerini kendisinin yaptığı eserlerle yediden yetmişe herkesin belleğine kazınan, yıllarını müziğe vermiş bir müzik emekçisi olan, sayısız ödül sahibi Kayahan, 'gönül sayfasını'nı Tanıklar'da açıyor.
Kanal 7 / 23.15

Erkan Mumcu Kırmızı Koltuk'ta
Can Ataklı'nın sunduğu Kırmızı Koltuk programına bu hafta Milli Eğitim Bakanı Erkan Mumcu katılacak. Erkan Mumcu; Can Ataklı'nın, yeni kıyafet yönetmeliği ve YÖK Başkanı'nı çileden çıkaran, YÖK'le ilgili yeni yasa tasarısıyla ilgili sorularını cevaplayacak.
STAR / 23.10

Gençler parti veriyor
CNBC-e'nin gençlik dizisi Dawson's Creek'te, Dawson ve Gail herkesi Capeside'a bir yılbaşı partisi için davet eder ama işler umdukları kadar neşeli geçmez. Dawson Natasha'nın başka biriyle birlikte olmasına karşı koyar. Eddie Joey'nin davetini kabul eder ama Joey'in ailesi bu arkadaşlığa sıcak bakmamaktadır. Bu durum Joey'in sevincinin kısa sürmesine neden olur. Pacey Ailesi'ni etkileyebilmek için yeni pahalı bir araba ve güzel hediyelerle eve döner.
Cnbc-e / 20.00

Mantıcılar zor durumda
7 Numara'da ev halkının günlük çekişmeleri içinde, Vahit ve Zeliha kötü giden işler yüzünden maddi sıkıntıya düşmüşlerdir. Mantıcıda işler hiç iyi değildir ve yanlarında sadece Meryem kalmıştır. Bu arada Cansu da Yusuf Güdük'ten kurtulma ve sözü bozma planları yapmaktadır. Ancak işler Cansu'nun umduğu gibi gitmez.
Trt1 / 20.50

II. Dünya Savaşı'ndan öyküler
Steven Spielberg'in yapımcılığını üstlendiği, 2. Dünya Savaşı'nda bir grup genç askerin aralarındaki ilişkileri ve savaş ortamını anlatan Kardeşler Takımı'nda heyecan sürüyor. Berlin'e inip savaşı bitirmeyi bekleyen Easy Bölüğü, bu görevin iptal edilmesinden sonra Thalem'e gönderiliyor.
Trt 1 / 22.45
10 Mart 2003
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED