AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

S P O R

Sahneye Pancu çıktı

Beşiktaş, bu beraberliği ile Galatasaray'la olan puan farkını da 3'e düşürdü.

Trabzonspor'un üst sıralara tırmanması, Beşiktaş'ın ise Galatasaray ile puan farkını koruması her iki takımın bu maçı kazanması ile doğru orantılıydı. Ancak Trabzonspor'un Fatih ile kazandığı gole Beşiktaş Pancu ile cevap verdi. Ev sahibi ekip ofansif oyuna ağırlık verirken, Beşiktaş'ta Lucescu 'kazanamazsan kaybetme' mantığı içinde oynadı. Kadrosundaki bir dolu eksiği yoğun savunma yaparak gidermeye çalışan Beşiktaş bu nedenle geride kalabalık, ileride tek adamla skor üstünlüğü sağlamaya çalıştı. İlk yarıda Bordo-Mavili ekip toplu hücum, toplu savunma yaparken üstün göründü ama pozisyon bulmakta zorlandı. Devre golsüz sonuçlandı.

GOLLER İKİNCİ YARIDA

Maçın ikinci yarısına daha atak başlayan ve golü bulan Trabzonspor'du. 50 ve 57. dakikalarda Mehmet Yılmaz net pozisyonlardan faydalanamadı. 83. dakikada ise Fatih, Lee'nin soldan kullandığı serbest atışta çok iyi bir zamanlama ile kafayı vurup Trabzonspor'u 1-0 öne geçirdi. 90+2'de ise Pancu cezaalanı dışından çektiği sert ve düzgün şutla yeniden eşitliği sağladı: 1-1.

BEŞİKTAŞ'ta sakat alarmı

Trabzon'a sakat ve cezalıları nedeniyle 8 eksikle giden Siyah-Beyazlılara Zago'da eklendi. Lucescu, doktorları harekete geçirdi.

Lucescu, Beşiktaş'ın, UEFA Kupası çeyrek final ilk maçında İtalya'nın Lazio takımıyla yapacağı karşılaşmadan önce doktorları alarma geçirdi. Trabzonspor maçına 8 eksikle giden Siyah-Beyazlılara, Zago da eklendi. Hastalığı sebebiyle Ahmet Dursun'u maçtan önce kadrodan çıkaran, Sergen'i de ikinci yarı oyuna alan Lucescu, Tümer, Yasin Sülün, Ali Eren, Bayram, A.Yıldırım ve İbrahim'i de İstanbul'da bırakmıştı. Rumen Hoca doktorlara direktif vererek Lazio maçına kadar sakatların iyileştirilmesini istedi.

Futbol skora yansımadı

Trabzonspor Teknik Direktörü Samet Aybaba özellikle ikinci yarıda ortaya koydukları futbolla galibiyeti hak eden taraf olduklarını ancak son saniyilerde gelen golle üç puanı kaçırdıklarını söyledi. Aybaba, pozisyon zenginlikleri yaşadığı maçta forvet oyuncularının ileride etkisiz kalması nedeniyle sahadan bir puanla ayrılmak zorunda kaldıklarını açıkladı.

Beraberlik iyi sonuç

Beşiktaş Tekink Direktörü Lucescu, Trabzonspor karşısında iyi bir oyun oynayarak aldıkları puanı hakettiklerini söyledi. Lucescu, "Takım olarak çok eksiğimiz vardı. Buna rağmen sahaya çıkan oyuncularım görevini yaptı. Son dakikalarda Pancu'yla bulduğumuz 2 net gol pozisyonu maçı kaybetmek istemediğimizin kanıtıydı. Yenik duruma düştükten sonra Trabzonspor gibi diri ve istekli bir takımın karşısında aldığımız 1 puan sevindirici." dedi.

Nouma'nın kader günü

Beşiktaş Yönetimi oynadığı futboldan çok gördüğü kartlar ve maç içinde rakiplerine yaptığı hareketleri nedeniyle gündeme gelen Fransız oyuncusuna ağır ceza vermeye hazırlanıyor. Yönetimin bugün yapacağı toplantıda Nouma'ya 50 bin dolar para cezası vereceği öğrenildi.

Spor Yazarları
Güray Soysal : Turgut Koloğlugil :
Bu takımı izleyin Pancu tarihi değiştirdi
Kamil Anahar :
Trabzon galibiyeti kaçırdı
 
'G.SARAY TAKIMDIR'
Maçtan önce Terim'i etkileyen sözler Ergün, Xavier, Vedat ve Hakan'dan geldi "Bizi oynat hocam, gerekirse ayağımızı sahada bırakır yine de kazanırız.."
İmparator yalnız
Başarısızlığın sorumlusu olarak gösterilen Oğuz Çetin'i muhalefet ve taraftar yeniden tartışmaya başladı.
Ülker'in Kartal keyfi
Turuncu-yeşilliler, çekişmeli geçen bir maçtan sonra Beşiktaş'ı yenerek ligdeki iddiasını sürdürdü.
Ligde Bugün
Real Sociedad NİHAT'la vurdu
Nihat'ın da forma giydiği Real Sociedad, Alaves engelini rahat geçerek lider Real Madrid'i takibini sürdürdü: 3-1. Şampiyonluk yarışında yoluna devam eden Bask ekibinin gollerini Kovaçeviç, Nihat ve Karpin attı. Nihat ayrıca ilk golün pasını vererek galibiyette büyük rol oynadı. Alaves'in tek golü penaltıdan Navaro'dan geldi.
Belediye hakem kurbanı
Maçın ilk golünü atan İstanbul Belediye, A.Sebat karşısında galibiyeti hakemin yanlı yönetimi ve uydurduğu penaltı ile kaybetti İkinci Lig A Kategorisi'nde İstanbul Büyükşehir Belediye, sahasında Akçaabat Sebat karşısında hakem Ünsal Çimen'i aşamadı: 1-2. Maçta ilk gol evsahibi takımdan geldi. 30. dakikada ceza alanı içinde meydana gelen karambolde son dokunan Metin, İstanbul Belediyeyi öne geçirdi: 1-0. Maçın 60. dakikada Bayram skora denge getirdi: 1-1. 86. dakikada Erman'ın ceza alanı içinde kendini yere bırakmasına hakem Ünsal Çimen penaltı olarak değerlendirdi. Atışı kullanan Mutlu, Sebat'ı öne geçirdi: 1-2. Golden sonra saha içinde çıkan kavgayı hakem Ünsal Çimen sadece seyretti. Maçta bu sonuçla sona erdi.
10 Mart 2003
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED