T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A
'Gerilimin tarafı olmayız'

Erdoğan, YAŞ tartışmalarını, "Bunlar siyasi gerilim konularıdır. Siyasi gerilimi halkımız kabul etmiyor, aksine reddediyor. Bizler hiçbir zaman gerilimin bir tarafı olmayacağız" diye değerlendirdi.

AK Parti lideri Tayyip Erdoğan, Başbakan Abdullah Gül'ün YAŞ kararlarına şerh koyması ve bunun üzerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün yaptığı "irticaye cesaret verir" açıklamasını değerlendirirken, "Bunlar siyasi gerilim konularıdır. Bunları konuşmaya gerek yok. Siyasi gerilimi halkımız kabul etmiyor, tam aksine reddediyor. Bizler hiçbir zaman gerilimin bir tarafı olmayacağız" dedi.

Kazakistan'da gezisini sürdüren Erdoğan, konakladığı Okan İntercontinantal Oteli'nde gazetecilerin güncel siyasete ilişkin sorularını cevapladı. Uyum Paketi ile ilgili bir soru üzerine Erdoğan, "Bu adımlar gerek ülkemiz açısından, gerek Kopehhag kriterleri açısından geleceğe yönelik ileri adımlardır" diye konuştu.

Bu paket ile Siirt'te yenilenecek seçimlerde aday olup olmayacağı sorusuna da Erdoğan, şu cevabı verdi: "20 Ocak'tan önce bu konuda herhangi bir karar vermek mümkün değil. 20 Ocak'ta aday listesinde herhangi bir nedenle boşalma olması, YSK'nın partimizden bu boşalan yere isim talebinde bulunması halinde o zaman da partimizin yetkili kurulları süratle kararını verir. Ben Siirt seçimlerinin hayırlı olmasını diliyorum."

Özkök'ün açıklamaları

Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün son açıklamasıyla ilgili değerlendirmesini istemesi üzerine de şöyle konuştu: "Bunların hepsi Türkiye'de konuşulacak konulardır. Türkiye dışında adeta Türkiye'ye mesaj gönderiyormuş gibi bir tavır içerisine girmeyi kişisel olarak uygun bulmuyorum. Bunlar artık geçmişte kalmış konular. Çok da önemli konular değil. Ülkenin çok daha önemli konuları var. Şu anda Türkiye'nin en önemli konusu ekonomidir. Ekonomi konuşun, bu diğerlerini bir kenara koyun bence. Konuşulması gereken ekonomidir. "

'Gezi verimli geçti'

Azerbaycan, Türkmenistan ve Kazakistan gezilerinin ardından yurda dönen AK Parti lideri Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda yaptığı açıklamada, 3 kardeş ülkeyi yaklaşık 240 kişilik bir heyetle ziyaret ettiklerini belirterek, enerji, güvenlik, kültürel ve dış ilişkilerle ilgili yapılan görüşmelerde her 3 ülkede de olumlu yaklaşım gördüklerini ifade etti.

Kazak Bakan, Erdoğan'ın ceza aldığı şiiri okudu

AK Parti lideri Erdoğan onuruna önceki akşam Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından verilen yemekte, Kazak Kültür Bakanı Muhtar Kulmuhammed, Erdoğan'ın hapis cezası almasına yol açan şiiri okudu. Kazak Bakan, "Bir insan bu şiiri okumasından dolayı nasıl olur da ceza alır, anlayamadım" dedi. Erdoğan dün de, Okan İnter Continental Otel'de TOBB ve DEİK tarafından düzenlenen toplantıda, Türk ve Kazak işadamlarına hitap etti. Erdoğan, 2001 yılında 210 milyon dolar olan Türkiye'nin Kazakistan'daki iş hacminin, geçen yılın 9. ayına kadar 250 milyon dolara çıktığını, ancak bunun yetersiz olduğunu dile getirdi. Erdoğan, Türkiye'nin Kazakistan'a yatırım yapan ülkeler arasında 3. sırada yer aldığını belirterek, "İki ülke arasındaki uzun mesafeyi yakın etmek için elimizden geleni yapmalıyız" dedi.

Çelik: 30 müşavirimden 28'inin henüz yüzünü görmedim

AK Parti lideri Tayyip Erdoğan'ın Orta Asya gezisine eşlik eden Kültür Bakanı Hüseyin Çelik Türkiye'ye dönerken uçakta gazetecilerle sohbet etti. Çelik, Kültür Bakanlığı'nda 30 müşavirin bulunduğunu, ancak bunlardan 28'inin yüzünü henüz görmediğini kaydederek, bakanlığı yeniden yapılandıracaklarını söyledi. Görmediği müşavirlerin kimler olduğunu sorduğunu, "Onları dünya gözüyle gören yok'' cevabını aldığını belirten Çelik, Kültür Bakanlığı'nın politikalarını "ne kendi zevkinin ne de parti tabanının taleplerinin'' belirleyeceğini söyledi. n ANKARA



12 Ocak 2003
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED