T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N
Ekran gündemle ısınıyor

Tartışma-analiz programları siyaset ve savaşa kilitli. Kırmızı Işık Adalet Bakanı Cemil Çiçek'le iç siyasete yoğunlaşırken, Başbaşa ve Kafe Siyaset programları da 'savaş'a bakmayı deniyor...

Kanal 7 Ankara Temsilcisi M. Akif Beki'nin sunduğu Kırmızı Işık programına bu hafta Adalet Bakanı Cemil Çiçek konuk oluyor ve Türkiye'nin gündemindeki tartışmalı konulardaki yaklaşımlarını sunuyor izleyenlere. "Recep Tayyip Erdoğan Siirt seçimlerinde aday olabilecek mi?" sorusunu birinci ağızdan açıklayacak olan Adalet Bakanı Çiçek, kamuoyunda merak oluşturan pekçok konuda da hükümetin yaklaşımlarını anlatıyor. "Karşılıksız çekte hapis cezaları ne olacak?", "Kredi kartı mağdurlarına bakanlık nasıl bakıyor?", "Adalet Bakanlığı 'devlet sırrı'na nasıl bir tanım getirdi?", "Yeni Bakan ölüm oruçları konusunda ne düşünüyor?", "Yıllardır devam eden ölüm oruçlarında hâlâ bir çözüm yoluna gidilmiş değil. Adalet Bakanlığı konuyu nasıl çözecek?" gibi soruları açıkyüreklilikle cevaplandıracak olan Cemil Çiçek programda hükümetinin yolsuzlukla nasıl mücadele edeceğini, kimlerin dosyalarının yeniden incelendiğini ve çıkan sonuçları da anlatıyor.
Kanal 7 / 23.30


Bir günün 24 saatlik öyküsü
Gerçek zamanlı ilk TV dizisi olan ve dakika atlamadan 24 saatlik bir öyküyü izleyenlerin beğenisine sunan 24'te başkahraman ajan Jack Bauer'i ünlü oyuncu Kiefer Sutherland canlandırıyor.

Alışık olunmayan bir formatta, zamana karşı bir yarışla, hayatın gerçek temposunda geçen dizi film 24, dakika atlamadan 24 saatlik bir macera sunuyor izleyenlere. Herbiri birer saatlik 24 bölüm halinde çekilen ve "Drama" dalında "Altın Satellite Ödülü" kazanan dizide Jack Bauer rolünü Kiefer Sutherland, Teri Bauer'i Leslie Hope, Kimberly Bauer rolünü Elisha Cuthbert ve Senatör David Palmer'ı da Dennis Halsbert canlandırıyor. Ajan Bauer'ın onsekizinci 60 dakikasının ekrana geleceği dizinin bu bölümünde de maceranın temposu hiç düşmüyor.

İstenmeyen gelişmeler

Dizide bugün, Jack ve Nina, Alexis'in odasını ararlarken sevkedilmeye hazır birçok bono bulur. Bauer, neler olacağını ön görerek Alexis kılığında sevkiyat yerine gitmeye karar verir. Bu arada Kim ve Rick, Dan'ın odasında Gaines ve adamları hakkında ipucu bulmaya çalışmaktadır. Bu sırada Kim, önemli bir ayrıntıyı farkeder. Rick, Melanie'ye Dan'ın öldüğünü söylememiştir. Ajan Bauer ise Mason'a Alexis'le ilgili planını anlatır. Melanie ise Kim'e Frank gelmeden evden gitmesi konusunda ısrarcıdır. Kim, tam evden ayrılırken Frank içeri girer ve soru sormaya başlar. Cnbc-e / 21.00


TRT, çocuk eğitimine eğiliyor
TRT'nin 2003 Genel Yayın Planı yayımlandı. Buna göre çocuklara yönelik programlarda, milli sembol ve değerler ile Türk halk kahramanlarını anlatan çizgi filmler yayımlanacak.

TRT bünyesinde ayrıca çocukların kişilik ve ahlaki gelişimine yardımcı konular işlenirken, çocukların ihmal, istismar ve şiddetten kendilerini nasıl koruyacakları öğretilecek ve evlerini terkeden çocukları bekleyen tehlikeler, örnek olaylarla ele alınacak. TRT'nin Genel Yayın Planı'na göre ayrıca, çocuklara yönelik programlarda okuma alışkanlığı ve kitap sevgisinin kazandırılması da hedeflenecek. Kadınlara yönelik programlarda ise ailede kadının yeri ve resmi nikahın önemi vurgulanacak. Reklam programlarında ise kolayca anlaşılabilir, doğru ve güzel bir Türkçe kullanılması esas olacak.

Programlarda TRT repertuvarında bulunan müzik eserlerinin denetiminden geçmiş icralarına yer verilecektir. Dînî programlarda ise yer verilecek kişilerin, işlenecek konunun uzmanı olmalarına önem verilecek.

 
Demirel'le savaş tecrübeleri üzerine
Mehmet Soysal'ın sunduğu Başbaşa'ya Türk siyaset sahnesinin son 40 yılında en kalıcı, en renkli ve en çok tartışılan kişisi olan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel konuk oluyor. Programda Soysal'ın sorularını cevaplayacak olan Demirel, olası Irak Savaşı, Kıbrıs ve AB konularındaki görüşlerini izleyenlerle paylaşıyor. Demirel programda, neden AB'ye üye olmamız gerektiği, son 10 yıldır AB'ye üyelik için neler yapıldığı, Aralık 2004 tarihinin ne anlama geldiği, AB konusunda ABD'nin neden bizi desteklediği gibi sorulara cevap veriyor. Körfez Savaşı'nda 8. Cumhurbaşkanı Özal'la bazen ters düşen Demirel, bu savaş nedeniyle 45 milyar dolarlık zararın nasıl oluştuğuna da değiniyor. Tgrt / 12.30
Meclis Irak Savaşı hakkında ne diyor?
Mete Belovacıklı ve Murat Yetkin'in programı Kafe Siyaset'te, haftaya damgasını vuran isimler bir pazar kahvaltısıyla ağırlanıyor. Programa bugün, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Dülger konuk oluyor. Dülger, "Irak Operasyonu'nda son sözü TBMM'nin mi, hükümetin mi söyleyeceği", "Meclis çoğunluğunun operasyona karşı olup olmadığı", "Hükümetin hayır demek için TBMM'yi ileri sürüp sürmediği", "Dışişleri'nden ve askeri yetkililerden alınan brifingin yankıları" ile "TBMM'nin Kıbrıs konusunda politika değişikliği yapıp yapmayacağı" gibi konulara değiniyor.
Cnn Turk / 11.05

Küçük Ağa nostaljisi devam ediyor
Yücel Çakmaklı'nın yönettiği Çetin Tekindor ve Aydan Şener'in başrol oynadığı Küçük Ağa'da bugün, Ali Emmi ve köyün ileri gelenleri Akşehir halkının nabzını tutarlar. Halktan birçok insan Kuvayi Milliye taraftarı olmasına rağmen düşüncesini gizler. Halk İstanbul'dan gelen Hoca'nın hutbesini beklemektedir.
Stv / 21.45

Dertli hayatlar, ama ne hayatlar!
Uğur Arslan'la İşte Hayat'ın bu haftaki bölümüne, kendisini sokağa attığını iddia eden üvey annesinin iddialarına cevap vermek üzere Ahmet Taşçı konuk oluyor. Programda ayrıca, üç çocuğunun yangında can verdiğini bilmeyen bir annenin dramını, evin dertli babası anlatıyor.
Kanal 7 / 22.00
12 Ocak 2003
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED