T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

E K O N O M İ
Mahşerin üç atlısı Petrol, bor ve su

Borun yarasa uçaklarının yakıtında kullanıldığına dikkat çeken Sinan Aygün, "Petrol, bor ve su, mahşerin üç atlısıdır. Bu troyka iyi yönetilmeli" dedi.

Ankara Ticaret Odası (ATO), dünya bor rezevlerinin yüzde 63'üne sahip Türkiye'nin bu madenin nimetlerinden yeterince yararlanamadığına dikkat çekerken, olası Irak operasyonunda sıkça adı duyulacak "Tomahawk füzeleri" ile "Yarasa" uçaklarının yakıtında bor kullanıldığını hatırlattı.

ATO, "Madenlerin Efendisi Bor" adı ile bir rapor hazırladı. Alınan bilgiye göre, raporda, günlük hayatta 250'yi aşkın alanda kullanılan borun, olası Irak operasyonunda da kilit rol oynayacağı vurgulandı.

Raporda, bor yakıtıyla işleyen otomobiller ve Avrupa Uzay Ajansı'nın "Ariane Roketi"nden sonra, olası Irak operasyonunda Amerika'nın "Tomahawk Füzeleri" ve "Hayalet Uçak" olarak adlandırılan "Yarasa"ların da, bordan elde edilen yakıtla uçtukları kaydedildi.

Rapora ilişkin değerlendirmede bulunan ATO Başkanı Sinan Aygün de, Türkiye'de bir Bor Enstitüsü'nün kurulmasının hükümetin üç aylık vaadleri arasında yer aldığını hatırlatarak, "Bor Enstitüsü gecikiyor. Vaadler vadesinde yerine getirilmezse Türkiye Bor pazarını kaçırır" uyarısında bulundu.

Aygün, "Bor kalkınmanın motoru olabilir. Ama bu moturu çalıştıracak yakıtı hükümetin sağlaması gerekir" şeklinde konuştu. Önümüzdeki 25 yıl içinde Türkiye'nin "bor" ve "su" savaşlarının odağında olabileceğinin bu raporda ortaya çıktığını belirten Aygün, "petrol, bor ve su mahşerin üç atlısıdır. Bu troyka iyi yönetilemezse Türkiye büyük sıkıntılar yaşar" dedi

Irak'a olası müdahalenin, bir petrol savaşı olduğu öne sürülen raporda, şöyle denildi: "100 yıllık ömrü kalan Ortadoğu petrolleri üzerinde söz sahibi olma savaşı sürmektedir. Petrolün alternatifi ise bor madenidir. Bugünkü üretim ve tüketim hızıyla 60 yıl sonra dünyada Türkiye dışında bor rezervi kalmayacaktır. Türkiye'nin ise bor rezervi bilinen rezevlerle 200, potansiyel rezervlerle 300 yıllıktır."

Faralyalı: Bor işlenmeyi bekliyor

Eski Enerji Bakanı Ersin Faralyalı, bor rezervi için bakanlığı döneminde birçok projeye başladıklarını ancak hiçbirinin sonuçlandırılamadığını söyledi. Faralyalı şöyle konuştu "Dünya Hidrojen Konseyi Başkanı Prof. Dr. Nejat Veziroğlu ile bakanlığım döneminde borun değerlendirilmesine yönelik temaslarımız oldu. Ancak maddi kaynak gerektiren bu çalışmayı hayata geçiremedik. Ne yazık ki o günden bu yana bir gelişme olmadığını görüyoruz. Koskoca bir rezerv değerlendirilmeyi bekliyor."

Her alanda stratejik ürün

Bor konusunda yapılan bazı saptamalar şöyle:

  • Türkiye şu anda 2,5 milyar ton ile dünya bor rezervinin yüzde 63'üne sahip. Türkiye'nin bugünkü bor rezervinin "işlenmemiş" değeri en az 1 trilyon dolar.

  • Türkiye'nin dünya bor piyasasındaki pazar payı yüzde 63'lük rezerve karşılık yüzde 31, Amerika'nın ise yüzde 13'lük rezerve karşılık yüzde 41.

  • 2001 yılı itibariyle Türkiye'nin bor işleme kapasitesi yıllık sadece 700 bin ton.

  • Özel sektör Eti Holding'den düzenli hammadde alamadığı için uç ürün üretmeyle ilgili yatırım yapmakta çekimser kalıyor.

  • Bor menşeli nihai ürünlerin kilosu 6 bin dolara kadar ulaşabiliyor. Ama Türkiye ham borun tonunu 140 dolardan, zenginleştirilmiş borun tonunu 190 dolardan ihraç ediyor.

  • Son zamanlarda Mercedes, Ford, Chreysler firmaları tarafından denemeleri süren bor ile çalışan otomillerin menzili akaryakıta oranla 2 katına çıkabiliyor. Bor infilak ihtimali olmadığı için tam güvenlik ve çevreci. Yakıt olarak kullanıldıktan sonra bile tekrar kullanılabiliyor.

  •  
    Verginin yüzde 36'sı yolsuzluklara gidiyor Enerji alanındaki yolsuzluklarla ilgili geniş kapsamlı inceleme başlatıldığını ifade eden Enerji Bakanı Hilmi Güler, yolsuzluklar nedeniyle vatandaşın yüzde 36 fazladan vergi ödediğini söyledi.
    Gelecek yıl cep vergisi yok
    Cep telefonlarından alınan iletişim vergisisinin bütçe dengelerini bozmaması için bu yıl kaldırılmadığını söyleyen Bakan Unakıtan 2004 yılında bu verginin alınmayacağını açıkladı.
    Atalay'dan fakire bayram müjdesi...
    Devlet Bakanı Beşir Atalay, Kurban Bayramı öncesi fakir vatandaşlara yardım müjdesi verdi.
    Dünya işçisi savaş istemiyor
    Türk-İş, DİSK, Hak-İş ve KESK'in de üyesi bulunduğu Uluslararası Hür İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ICFTU), Irak sorununun barışçı yollardan çözümlenmesini istedi. 231 ülkede 158 milyonu aşkın üyesi bulunan ICFTU tarafından üye konfederasyonlara gönderilen genelgede, Irak krizinin küresel barışın ve uluslararası güvenliğin sağlanmasında tek çare olan BM çatısı altında çözümlenmesi gerektiği, yetersiz delillerle Irak'a askeri bir müdahalenin kabul edilemeyeceği belirtildi. Öte yandan Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) ve Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (GÜNSİAD) girişimiyle 22 ticaret ve sanayi odası başkanı 6 Şubat'ta Diyarbakır'da buluşarak, "Olası savaşa karşı bölge ekonomisini nasıl ayakta tutarız?'' sorusuna yanıt aranacak.
    Vapur ücretine %18-33 zam
    Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ) A.Ş'ye bağlı Şehirhatları İşletmesi, yolcu ve araba taşıma ücretlerine yüzde 18 ile yüzde 33 arasında değişen oranlarda zam yaptı. Yeni tarifeyle, önceden 750 bin lira olan Boğaz Hattı yolcu taşıma ücreti 1 milyon liraya yükseltildi. Eminönü Üsküdar arası 750 binden 1 milyona çıkarken Beşiktaş Üsküdar hattı 750 binde kaldı. Eminönü Kadıköy hattı da 850 bin liradan 1 milyona çıktı. Eskihisar-Topçular hattında otomobillerin geçiş ücreti (1-5 kişilik) 20 milyon lira, Sirkeci-Harem hattı da bir milyon 750 bin lira oldu. Sirkeci-Adalar seferleri 2 milyondan 2 milyon 500 bine, Sirkeci-Yalova-Çınarcık seferleri de 4 milyondan 5 milyon liraya yükseltildi. Halk akbili kullanan yolculara yüzde 30, öğrenci akbili kullananlara ise yüzde 50 oranında indirim imkanı getirildi.
    2 Şubat 2003
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Reklam Tarifesi
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED