T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R
Kırılma noktası: 91. maç

Bu maçı F. Bahçe kazanırsa şampiyonluk yarışında iddialı duruma gelecek. Beşiktaş'ın beraberlik de işine geliyor. Ancak Siyah-Beyazlılar 24 maçlık galibiyet serisini sürdürmek için de kazanmak istiyor. Üstelik Beşiktaş ligin yenilgisiz tek takımı

Öyle bir maç ki, can dayanmaz. Kader onları böylesine bir erteleme maçında karşı karşıya getirdi. Zamanında oynanabilseydi belki bugünkü kadar ilginç olmayacaktı. Beşiktaş 100. yılını şampiyonlukla süslemek istiyor. Fenerbahçe ise yarışı sürdürmek için zorunlu bir galibiyetin peşinde. Ligte 90 maç oynamışlar. 30'unu Fenerbahçe, 30'unu Beşiktaş kazanmış. Kalan 30 maçta ise kol kola berabere çıkmışlar sahadan. Diğer taraftan işin bir de ezeli boyutu var. Dile kolay tam 79 yılda 304 maç. İki takımın da 112'şer galibiyetleri bulunuyor. 80 maç yenişememişler. Bu akşam işte öyle bir maç. Öyle bir maç ki, can dayanmaz..

Son söz süper solakların

Her iki takım teknik direktörü de bu maç öncesi süper solakları Ortega ve Sergen'i ilk onbirde oynatmayacaklarını deklare ettiler. Bunun bir taktik gereği olmadığını biz de bilemiyoruz. Ancak bilinen gerçek o ki, Ortega henüz istenen forma ulaşmış değil. Sergen ise çalışmasından çok fazla kiloları ile gündeme geldi. Lucescu son 10 dakikada Sergen'i alabilir. Oğuz ise Ortega için aynı sabrı göstermeyebilir.

Lucescu'dan Ceyhun'a Oğuz'dan Tümer'e önlem

Teknik yönetimler bu maç öncesi süper solakları Ortega ve Sergen'i ilk onbirde oynatmayacaklarını deklare ettiler. Bunun bir taktik gereği olmadığını biz de bilemiyoruz. Ortega henüz istenen forma ulaşmış değil. Sergen ise çalışmasından çok fazla kiloları ile gündeme geldi.

Taraftar alarmda...

Fenerbahçe'nin Şükrü Saraçoğlu Stadı'ndaki en büyük kozu hiç kuşkusuz taraftarı. Bu sezon stadı'nda yenilgi yüzü görmeyen sarı-lacivertliler, yaklaşık 55 bin taraftarı ile rakibinin üstüne bir kabus gibi çökmeyi planlıyor.

Altın eller

Beşiktaş'ın yenilmezliğinde Cordoba'nın ne kadar payı varsa, Fenerbahçe'nin başarısında da Rüştü'nün payı o kadar büyük. Bu akşam bir kez daha aynı başarının sahibi olmak için uğraş verecekler.

EZELİ REKABETTE 305. RANDEVU...

Türk futbolunun iki temel taşı Fenerbahçe ile Beşiktaş, bugün yapacakları ligdeki erteleme maçıyla birlikte 305. kez karşı karşıya gelecek. 2 ekip arasında 28 Kasım 1924'te, Fenerbahçe'nin 4-0 galibiyetiyle başlayan 79 yıllık ezeli rekabette tarafların eşit sayıda galibiyeti bulunuyor. 304 maçta Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin 112'şer galibiyeti bulunurken, 80 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Fenerbahçe'nin toplam 409 golüne, Beşiktaş 380 golle karşılık verdi.

24 MAÇLIK REKORA SON

Geçen sezon 2 takım arasında yapılan lig maçlarının ilkini Beşiktaş, ikinci yarıdakini ise Fenerbahçe kazandı. Sezonun ilk yarısında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılan karşılaşmayı Beşiktaş, Ronaldo'nun golleriyle 2-1 kazanırken, bu galibiyetle Beşiktaş, Fenerbahçe'nin evindeki 24 maçlık galibiyet serisine de son vermiş oldu. Ligin ikinci yarısında BJK İnönü Stadı'ndaki karşılaşmada ise Fenerbahçe, Serhat'ın golleriyle 2-0 galip geldi.

FENER KADIKÖY'DE KAYBETMİYOR

Fenerbahçe'nin Kadıköy'deki lig maçlarında yenilgisi bulunmuyor. Beşiktaş'ı ağırlayacak olan Fenerbahçe, kendi sahasında sezonun ilk bölümde 8 maç yaparken, bu karşılaşmalarda 6 galibiyet, 2 beraberlik aldı. Kendi sahasında ezeli rakibi Galatasaray'ı da 6-0 gibi tarihi bir skorla yenmişti.

BEŞİKTAŞ DEPLASMAN FATİHİ

Beşiktaş deplasmanda elde ettiği galibiyetlerle, dış sahada etkili bir takım olduğunu gösterdi. Bu sezon yaptığı 25 resmi maçın hiçbirinde yenilmeyen Beşiktaş, ligdeki 7 deplasman maçında da 5 galibiyet, 2 beraberlik elde etti. Deplasmandaki 2 maçını da beraberlikle tamamlayan siyah-beyazlılar, Galatasaray'ı da deplasmanda yenme başarısı gösterdi.

SON YENİLGİ BEŞİKTAŞ'TAN

Fenerbahçe, ligde kendi sahasındaki son yenilgisini 2 Aralık 2001 tarihinde Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Ronaldo'nun attığı 2 golle atmıştı. Beşiktaş bu galibiyetiyle rakibinin 24 maçlık galibiyet serisine de son vermişti. Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında aldığı yenilgi sonrası yine kendi sahasında lig maçlarında yenilgiyi adeta unuttu. Geçen sezon Beşiktaş yenilgisinin ardından ligde kendi sahasında 10 maç yapan Fenerbahçe, bu sezon da 8 kez taraftarının önüne çıktı ve bu 18 karşılaşmada yenilgi yüzü görmedi.

BAŞKANLARIN KARNESİ

Fenerbahçe Başkanı Yıldırım döneminde Beşiktaş'a karşı galibiyet sayısında üstünlük sağladı. Başkan Yıldırım'ın göreve geldiği 15 Şubat 1998 tarihinde itibaren ezeli rakipler arasında yapılan toplam 12 maçın 6'sını Fenerbahçe, 5'ini Beşiktaş kazanırken, 1 maç berabere sona erdi. Beşiktaş Başkanı Serdar Bilgili ise, kendi döneminde yalnızca 2 Fenerbahçe galibiyeti gördü. Beşiktaş'ın 26 Mart 2000 tarihinde yapılan kongresinde başkan seçilen Bilgili'nin başkan olarak izlediği ilk Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde sarı-lacivertliler, 14 Mayıs 2000 tarihinde BJK İnönü Stadı'nda rakibini 3-1 yenmişti. Bilgili, ilk Fenerbahçe galibiyetini 16 Eylül 2000 tarihinde yine BJK İnönü Stadı'nda yapılan lig maçında gördü. Bu karşılaşmada Beşiktaş, Fenerbahçe'yi 3-0 yenmiş, ancak sarı-lacivertliler 6 yabancı oynattığı için 3-0 hükmen galip sayılmıştı. Beşiktaş ayrıca, geçen sezon 2 Aralık'ta ezeli rakibini Kadıköy'de 2-1 yenerek, 24 maçlık galibiyet serisine son vermişti.


Spor Yazarları
Ümit Aktan: Ali Bayramoğlu :
Maç karakolda biter Ufukta eşitlik var...
Hürol Bilal: Bekir Boran:
Baskın basanındır... Mevzuat müsait değil
 
Fener hesap görecek
Liderin 6 puan gerisinde bulunan Sarı-lacivertliler, 25 maçtır yenilmeyen Beşiktaş'ı mağlup edip zirve yarışında rakibiyle aradaki puan farkını 3'e indirmek istiyor.
Lucescu'dan imha planı
Beşiktaş teknik direktörü Mircea Lucescu, Fenerbahçe'yi Şükrü Saraçoğlu'nda devirmenin iki yolu olduğunu düşünüyor. İlhan Mansız ve sabır...
Yarınların da Aslan'ı
Kadrosuna geleceğe dönük oyuncu transferleriyle takviye yapan Galatasaray, El Saka ve Tayfun'la da sezon sonu için el sıkıştı.
Aurelio Trabzon'dan koptu
Karadeniz ekibi uzun süredir sözleşme yenilemek istediği Brezilyalı futbolcuyla dün yapılan görüşmede yine anlaşamadı.
Milliler kampa girdi
Grekoromen Güreş Milli Takımı Mayıs ayındaki Avrupa Şampiyonası için İstanbul'da kampa girdi
Sebat 90'da vurdu
İkinci Futbol Ligi A Kategorisi'nde Akçaabat Sebatspor, lider Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor karşısında 3 puanı tek golle aldı: 1-0. Karşılaşmaya atak başlayan evsahibi takım ele geçirdiği fırsatlarda kaleci Habib'i geçemeyince ilk yarı golsüz sona erdi. İkinci yarıda da gol için bastıran Sebatspor aradığı gole son dakikada kavuştu. Uzatma dakikalarında İbrahim, kaleci Habib'ten dönen topu kontrol edip filelere gönderdi: 1-0.
2 Şubat 2003
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED