T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

Y A Z A R L A R
Açık Öğretim öğrencisi'nin çilesi

Lise mezunu bir yurttaşın üniversite diploması olabilmesi için iki seçeneği var. Biri ÖSYM sınavını kazanarak bir yüksek öğretim kuruma yerleşmek diğeri ise Açık Öğretim Fakültesi. Zaman ve maddi açıdan imkanları kısıtlı olan yurttaşlar A.Ö.F'yi tercih etmek durumunda.

A.Ö.F öğrencisi olabilmeniz için de bazı engelleri aşmanız gerekiyor. Sınav ve tercih bu engellerin ilk aşaması. Diğer aşamalar ise yerleştirme yapıldıktan sonra kayıt yaptırmanız. Anadolu Üniversitesi öğrencilerin işlemlerini kolaylıkla yapabilmesi için A.Ö.F bürolarında hizmet veriyor. Mesela Avrupa yakasında oturan bir öğrenci işlemleri için Aksaray A.Ö.F Bürosunu tercih ediyor.

Verilen hizmet kalitesiz

İşte A.Ö.F öğrencisinin çilesi ilk olarak bu kapılarda başlıyor. Üniversiteye kaydını yaptırabilmek için büronun önündeki kuyruk engelini aşması gerekli. Emekli kuyruklarını andıran bu manzaralar öğrenci için bir zulüm. Teknoloji çağını yaşadığımız günümüzde üniversite okumanın bedeli binlerce kişilik kuyrukları beklemek. Peki bu çile kayıt yaptırmakla bitiyor mu? Tabi ki hayır! Kayıt yenilemek istediğinde tekrar bu sıralara girmen gerekir. Kimlik almak, pasoyu yenilemek, diploma almak veya öğrenci belgesi almak için dahi bu sıraların tezgahından geçmeniz gerekiyor.

Köşemize çeşitli yollarla ulaşan A.Ö.F öğrencileri bu durumdan hayli muzdarip. Milyonlarca lira ödeyerek satın aldıkları bu hizmetin kalitesizliği birçok öğrenciyi çileden çıkarmış. Şu günlerde bir üst sınıfa geçen öğrenciler yeni kitaplarını alabilmenin mücadelesini veriyor. Hangi tarihte dağıtılacağı belli olmayan kitapları merakla bekleyen öğrenciler A.Ö.F bürosunun telefonlarına ulaşamamaktan da şikayetçi. Öğrencilerin sorularını cevaplandırmak için belirlenen 632.77.77 ve 632.75.75 nolu telefonlarını düşürmek mümkün değil. Küçük bir soru sormak için bile işinizi gücünüzü bırakıp bu bürolara gitmeniz gerekiyor.

Üniversite mezunu olmak için bu kadar eziyete katlanan yurttaşlara daha iyi hizmet vermek için ne tür çalışmalar yapıldığından haberimiz yok. Ama ama A.Ö.F öğrencilerinin bu olumsuz şartları protesto etmeye hazırlandığı duyumları kulağıma ulaşıyor. Yazık etmeyin bu gençlere.

İyi bir başlangıç

Son günlerde firmaların tüketici odaklı reklamları dikkatimden kaçmadı. TANSAŞ, etiketteki fiyat ile kasada çıkan fiyat arasında farklılık çıkması halinde düşük olan fiyatı geçerli sayıyor. Diğer yandan Renault firması garanti sürelerini iki yıla çıkardığını duyurdu. Tüketici memnuniyetini önceleyen çalışmaları her zaman desteklediğimi defalarca ifade etmişimdir. Fakat önümüzdeki günlerde yasalaşacağını tahmin ettiğimiz Tüketiciyi Koruma Kanun'da ki son değişiklerde her iki firmanın da vaat ettiği bu durum tüm firmaların uygulaması gerektiği bir zorunluluk hale gelecek. İyi bir başlangıç.


28 Ocak 2003
Salı
 
ÖMER KESER


Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED