T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Dev kültür hizmeti

Prof. Hamidullah'ın ünlü eseri İslam Peygamberi'ni okuyucularına hediye olarak verecek olan y, kampanya öncesinde temsilcilerle buluşarak hedef belirledi.

Yeni Şafak Gazetesi yöneticilerinin, okuyucularına daha iyi bir gazete sunmak için çabaları devam ediyor. 3 Mart tarihinden itibaren başlayacak olan kültür hizmeti kampanyası öncesinde Ankara ve İstanbul'da gazetemizin yazarlarıyla bölge temsilcileri biraraya geldi.

Büyük İslam düşünürü Muhammed Hamidullah'ın kaleme aldığı İslam Peygamberi adlı eserin kampanyası için sürdürülen hummalı çalışmalar çerçevesinde, önceki gün Ankara'da yapılan toplantının ikincisi dün İstanbul yapıldı.

Prince Hotel'de gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Selahattin Sadıkoğlu'nun başkanlığında yapılan toplantıya, Genel Yayın Koordinatörü Mehmet Ocaktan, yazarlarımızdan Hayrettin Karaman, Ahmet Taşgetiren, Sadık Albayrak, Davut Dursun, Mehmet Şeker ve bölge temsilcileri katıldı.

Her zaman doğrunun yanında

Toplantıda söz alan ve yazılarıyla büyük beğeni toplayan yazarlarımızın yaptıkları konuşmada değindikleri ortak konu, Yeni Şafak Gazetesi'nin misyonu oldu. Yazarlar, bundan 9 yıl önce bir hizmet amacıyla çıkan Yeni Şafak Gazetesi'nin yaşadığı sıkıntılara rağmen hiçbir zaman temelindeki misonundan şaşmadığını dile getirdiler.

Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Selahattin Sadıkoğlu, Yeni Şafak Gazetesi'nin her zaman doğru olanın yanında yer aldığını bu yüzden 'muhalif' bir duruş belirlediğini dile getirerek, "Yeni Şafak'ı ortadan kaldırmak için önceki hükümet döneminde birtakım operasyonlar yapıldı. Dönemin Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, 'Sizi bir bekçi ile 45 gün içinde yok ederiz' dedi. Büyük sıkıntılar yaşandı ama bütün bunlara rağmen Yeni Şafak ayaktadır" diye konuştu.

Yeni Şafak'ın yıldızı parlıyor

Her darbenin ardında bir gazetenin yıldızının parladığını söyleyen Sadıkoğlu, 28 Şubat sürecinde yıldızı parlayan gazetenin Yeni Şafak olduğunu vurguladı. Güncel konuları da değerlendiren Selahattin Sadıkoğlu, Irak krizi konusuna değinerek, "Türkiye'nin ABD'nin piyonu olmasını istemiyoruz. Bu yüzden muhalif duruşumuzu devam ettiriyoruz. İktidar bu konuda yanlış bir şey yaparsa karşısına muhalif olarak çıkacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Her zaman olduğu gibi bundan sonra da doğru olanın yanında yer almaya devam edeceğiz" dedi.

Genel Yayın Koordinatörü Mehmet Ocaktan ise, gazetenin kurulduğu günden bu yana hiçbir zaman temelde belirlediği hedeften şaşmadığını dile getirerek, bu hizmet anlayışına uygun aşk ve şevkle 9 yıldır gazetenin çıkarıldığını söyledi.

Farklı düşüncelerin sesi

28 Şubat döneminde yazdığı yazılarla herkesin dikkatini çeken gazetemiz yazarlarından Ahmet Taşgetiren ise, "Yeni Şafak'ın 28 Şubat döneminde özgürlük alanında ciddi bir misyonu oldu. Farklı düşüncedeki yazarlar, diğer gazetelerde düşüncelerini ifade edemeyince Yeni Şafak'ın çatısı altında biraraya geldiler ve özgürlüklerin savunulmasında önemli roller üstlendiler" diye konuştu.

Hamidullah için ne dediler

Ahmet Taşgetiren: Yeni Şafak'ın bir misyonu var. Bugün hediye olarak verdiğimiz Hamidullah'ın İslam Peygamberi eserini de derinden devam eden bu misyonunun bir göstergesi olarak kabul etmek gerekir. Bizim sözümüz İslam Peygaberi'ni önemseyen insanlara....
Hayrettin Karaman: Hizmet anlayışı ile kurulan Yeni Şafak bu ilkesinden hiçbir zaman taviz vermedi. Bu çerçevede bir kültür hizmeti olarak Hamidullah'ın İslam Peygamberi adlı 2 ciltlik dev eserini okuyucuya veriyor. Ben iman ediyorum ki, Hamidullah, sadece bir alim değil aynı zamanda bir veli.
Davut Dursun: Promosyon için bir araştırma yaptık. Hamidullah'ın İslam Peygamberi isimli eserinin, Hz. Muhammed'in hayatını en iyi anlatan kitap olduğunu gördük. Diğer kitapların da referans kaynağı olan bir kitap.
Sadık Albayrak: İslami rönesensın yeniden doğuşu bu eserle olmuştur. Hamidullah, olgunluk dönemini İstanbul ve Paris'te yaşadı. Bu eser ile Hamidullah İslami rönesansın kapılarını aralamış oldu.



24 Şubat 2003
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED