T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Ah İstanbul ahh!..

İSTANBUL Boğazı, Sultanahmet bir başka güzel şu günlerde... Tarihî Galata, İstiklal Caddesi, Beyazıt Camii ve Meydanı, Ayasofya... Yedikule. Güzel İstanbul, beyaz örtüsüyle şu günlerde bir başka güzel.

Bir haftadan bu yana aralıklarla devam eden kar yağışı İstanbul'da yaşamı olumsuz etkilerken, her yeri beyaz bir örtüye boğan kar, birbirinden güzel manzaraların oluşmasına da neden oluyor. Nice şairlere ilham kaynağı olan İstanbul, karlar altındaki Sultanahmet Camii, Beyazıt Meydanı, Boğaz, Galata Kulesi ve minareleri ile bambaşka bir güzelliğe ev sahipliği yapıyor.

KAR YAĞIŞI SÜRECEK

Önceki gece ve dün sabah saatlerinde zaman zaman tipi şeklinde gerçekleşen kar yağışı gün boyunca aralıklı devam etti. Meteoroloji yetkilileri, "kar sağanağı" olarak adlandırdıkları bu kar yağışının bugün sabaha kadar etkili olacağını düşündüklerini belirttiler.

Kar yağışının etkisini bir miktar kaybederek bugün de süreceğini, ayrıca kuzeyden kuvvetli rüzgarın etkili olacağını ifade eden yetkililer, yağışın 25 Şubat Salı gününe kadar sürmesinin beklendiğini bildirdiler.

SEFERLERDE AKSAMA OLDU

Bembeyaz bir görünüme bürünen İstanbul'da, "taze kar" kalınlığı ortalama 2 santimetre, ortalama toplam kar kalınlığı da 5 santimetre olarak ölçüldü. Bu arada TDİ'ye bağlı İstanbul Şehir Hatları İşletmesi'nden alınan bilgiye göre, zaman zaman tipi halinde olan kar yağışı sırasında vapur seferleri aksamalı olarak yapılabildi. Olumsuz hava koşulları, İstanbul Boğazı'ndaki transit gemi geçişlerinde de aksamalara neden oldu.

TANKERLER SAHİLDE BEKLİYOR

Kırklareli'nin Demirköy İlçesi'ne bağlı 5 köyle kar nedeniyle ulaşım sağlanamıyor. Demirköy İlçesi'nden Kırklareli'ne otobüs seferlerinin ise güçlükle yapıldığı bildirildi.

Öte yandan, İstanbul ve Çanakkale boğazlarından geçiş imkanı bulamayan Türk ve yabancı bandıralı 9 tanker ise Tekirdağ'ın Şarköy sahilinde bekliyor.

Mersin'in Silifke İlçesi'ne de 20 yıl aradan sonra kar yağdı. Silifke'de dün etkisini göstermeye başlayan soğuk havanın ardından ilçe merkezinde tipi şeklinde kar yağışı başladı.

Kar eğitimi de engelledi

Yoğun kar yağışı nedeniyle birçok yerde eğitime ara verildi. Bursa'da, elverişsiz hava koşulları nedeniyle okullar 2 gün, İstanbul'da ise 1 gün tatil edildi. Bursa Valisi Oğuz Kağan Köksal, meteorolojiden elverişsiz hava koşullarının Salı gününe kadar süreceğine dair bilgi almaları üzerine, okullarda 24-25 Şubat tarihleri arasında eğitime ara verildiğini bildirdi. Maltepe Üniversitesi, İstanbul'da etkisini sürdüren olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün tatil edildi. Sabancı Beykent ve Koç, Kocaeli, Bahçeşehir, üniversiteleri de etkisini sürdüren olumsuz hava koşulları nedeniyle tatil edildi. Gaziantep'te ve Kahramanmaraş'ta da dün sabah başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verilmesi kararlaştırıldı.

UÇAK SEFERLERİ İPTAL

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Kayseri seferi de iptal edildi. THY'nin dün sabah saat 07.00'de yapılması gereken İstanbul-Kayseri uçak seferi, Kayseri'deki hava koşulları nedeniyle gerçekleştirilemedi. Bu arada İstanbul'da etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda apron ve pistte biriken karlar, Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne (DHMİ) bağlı ekipler tarafından aralıksız temizleniyor. VIP Salonu'nun apron kısmına, çalışanlar tarafından kardan adam yapıldı. Çalışanlar bunu, VIP yolcularının valizlerine bağlanan kartlardan boynuna asmaları nedeniyle "VIP kardan adam" olarak adlandırdılar.

Yağışlar etkisini sürdürecek

Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı havanın etkisini bir süre daha sürdüreceği bildirildi. Edirne'den Kars'a yüzlerce köy ile iletişim koparken, bazı yerlerde okullar tatil edildi. Yoğun kar yağışı yurtta yaşamı olumsuz etkilerken, Van ve Hakkari'de 410, Zonguldak ve Bartın'da 231, Karaman'da 45, Kırklareli'de 5, Kocaeli'de 66 olmak üzere toplam 757 köy yolu ulaşıma kapandı. Bir haftadır etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle Van'da 310, Hakkari'de ise 100 köy yolu ulaşıma kapandı. Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Yüksekova-Şemdinli, Yüksekova-Esendere, Hakkari-Çukurca ile Van-Çatak-Bahçesaray karayollarının kapalı olduğunu söylediler.

Çığ altında iki ceset çıktı

Van'ın Çatak İlçesi'nde, 3 gün önce çığ altında kalarak kaybolan 2 işçinin cesedi bulundu. Çatak ile Bahçesaray yol ayrımında, yol açma çalışmaları yaptıkları sırada, üzerlerine çığ düşen Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü'nde görevli Mehmet Ali Sular ile Zeki Acar'ın cesedi bulundu. Yetkililer, Sular ile Acar'ın cesedinin çığın düştüğü yerden 500 metre ileride bulunduğunu söylediler. Bu arada, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde, çığ düşmesi sonucunda 1 kişi öldü. İlçenin Esendere Beldesi Güvelli Köyü'nde oturan Emirhan Alptekin, hayvanlarına yem verirken, kar kütlesinin altında kalarak hayatını kaybetti.

 
Dev kültür hizmeti
Prof. Hamidullah'ın ünlü eseri İslam Peygamberi'ni okuyucularına hediye olarak verecek olan y, kampanya öncesinde temsilcilerle buluşarak hedef belirledi.
'Depreme hazırlık siyasetsiz olmaz'
"Depreme hazırlık ve tehlikeyi azaltma çalışmalarını koordine eden Ulusal Afet Yönetim Stratejisi oluşturulması şarttır" diyen Prof. Dr. Işıkara, bu başarının siyasi iradeye bağlı olduğunu vurguladı.
Afetin doğal habercileri
Türkiye Jeofizik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın yaptığı bir araştırmaya göre, deprem öncesinde doğada ve hayvan davranışlarında bazı değişiklikler gündeme geliyor.
Shamir: Amerika'yı İsrail yönlendiriyor
İstanbul'da bir konferans veren Musevi entellektüel İsrael Shamir, Irak'tan sonra operasyonun İran, Suudi Arabistan ve Pakistan'la devam edeceğini belirterek, ABD'yi İsrail'in yönlendirdiğini söyledi.
Bitmeyen kritik süreçler
Türkiye kardeş Irak halkının zarar göreceği bir savaşın kesinlikle tarafı olmamalıdır. Ortadoğu bölgesi ve halklarının, yüzyıllardır birlikte yaşadığımız ve dünyanın sonuna kadar da beraber yaşayacağımız topluluklar olduğu gerçeği hiçbir hal ve şartta gözardı edilmemelidir.
'Millet, Meclis'le barışmalı'
Meclis Başkanı Bülent Arınç, ilk hedefinin, Meclis Başkanı olarak millet iradesi önündeki engelleri kaldırarak, demokrasi ve özgürlükler adına birşeyler yapmak olduğunu söyledi.
Tasarı rekortmeni bakan
Şimdiye kadar 42 kanun tasarısı hazırlayıp birçoğunu TBMM'ye sunan Adalet Bakanı Cemil Çiçek, bugünlerde Adalet Personeline Ek Tazminat Ödenmesine Dair Kanun Tasarısı'nı Bakanlar Kurulu'na sevketmeye hazırlanıyor.
Ziraat'te fazla ödeme skandalı
Ziraat Bankası'nda, şimdi de 'fazladan ödeme' skandalı yaşanıyor. Banka Teftiş Kurulu müfettişleri tarafından yapılan incelemelerde, Ziraat Bankası'na iş yapan birçok firmaya, fazladan ödeme yapıldığı ortaya çıkarıldı.
SSK'nın 3.5 katrilyon alacağı var
İlaç yolsuzluğuyla hortumlandığı ortaya çıkan SSK'nın çeşitli özel ve kamu sektörü kuruluşlarından toplam 3 katrilyon 584 trilyon 686 milyar lira tutarındaki alacağını tahsil edemediği belirlendi.
Tiyatrocular müfettişleri bakana şikayet etti
24 Şubat 2003
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED