AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
S P O R
Hooijdonk evde kalacak

Geçen sezon attığı 24 golle şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Hollandalı yıldız, sakatlanınca gözden düştü. Daum, Pierre'e iç sahada forma verecek.

Fenerbahçe'nin süper yıldızı Pierre Van Hooijdonk kızağa çekiliyor. İlk yarının son 6 karşılaşmasında sakatlığı nedeniyle forma giymeyen Hollandalı yıldız, Sarı-Lacivertli takımın ikinci yarıda yapacağı maçlarda sadece Şükrü Saraçoğlu Stadı'ndaki 9 maçta görev yapacak. Bu sezon ilk yarıda oynadığı 11 karşılaşmada 8 gol atan Van Hooijdonk, yaşlı ve ağır olması nedeniyle teknik direktör Christoph Daum tarafından ikinci yarıda taktik gereği deplasman maçlarında şans verilmeyecek. Süper Lig'de son 6 ve Şampiyonlar Ligi'nde Hollandalı yıldızın forma giymediği karşılaşmalarda Fenerbahçe'nin ortaya koyduğu başarılı performansın Alman teknik adamın bu kararı almasında önemli rol oynadığı bildirildi.

11 MAÇTA 8 GOLÜ VAR

GEÇTİĞİMİZ sezon attığı 24 gol ve yaptığı asistlerle Fenerbahçe'nin şampiyonluğunda büyük rol oynayan Van Hooijdonk, Süper Lig'deki 34 maçın tümünde forma giyerek takım en istikrarlı oyuncusu olmuştu. 2005 yılında Sarı-Lacivertli takımın Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynayacağı 9 Süper Lig maçında forma giyecek olan Hollandalı yıldız, ayrıca Fenerbahçe'nin UEFA Kupası maçlarında da tecrübeli olması nedeniyle forma giyeceği ileri sürüldü. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Van Hooijdonk, Kadıköy'de oynanacak ve şampiyonluk açısından büyük önem taşıyan Beşiktaş, Trabzonspor ve Galatasaray derbilerinde ise Sarı-lacivertli takımın en büyük gol umutlarından biri olacak.

Daum'un işi zor

Fenerbahçe, Süper Lig'de ilk yarıda fırtına gibi eserken ilk yarıda sakat ve cezalı oyuncular nedeniyle tam kadro çalışma imkanı bulamayan teknik direktör Christoph Daum'u 2005'te zor bir görev bekliyor. Alman teknik adam, sakat olan Pier Van Hooijdonk, Kemal, Serhat ve Deniz düzelirken son maçlarda müthiş performanslarıyla dikkat çeken Selçuk ve Önder ile birlikte yedek oyuncular Murat Hacıoğlu ve Mahmut Hanefi gibi oyuncuların da takıma katılmasıyla birlikte ilk 11'i oluşturmakta zorlanacak. Futbolculara kadroda yer bulmakta zorlanacak olan Daum, her oyuncuya şans verebilmek için sistemde de değişiklik yapmayı planlıyor. Rakiplere göre sistemle Fenerbahçe'yi sahaya süreceği bildirilen Alman teknik adam en çok defansın sağında ve orta sahada görev vereceği oyuncular konusunda tercih yapmakta sıkıntı yaşayacak.



29 Aralık 2004
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED