AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
T E L E V İ Z Y O N
Kötü kadın rolü
üzerime yapışmaz

Sahra'nın başına olmadık işler açan 'Nil' karakterini canlandıran Neslihan Yeldan, bu rolün üzerine yapışmasından korkmadığını, belki çok değişik projelerde yine kötü kadın rolüne bürüneceğini söylüyor.

  • HANDAN KAZANCI
    Televizyon izleyicilerinin Yılmaz Erdoğan'ın yazdığı Bir Demet Tiyatro'da Füreya karakteriyle tanıdığı Neslihan Yeldan, Arzum Onan ve Okan Şenozan'la birlikte Sahra dizisinde rol alıyor. Dizide Sahra'nın başına olmadık işler açan Nil karakterini canlandıran Yeldan, aynı zamanda Beşiktaş Kültür Merkezi'nde Bana Bir Şeyhler Oluyor'un oyuncularından. Yeldan, ortalama izleyicinin kolay tüketilir, kafa yormayacak yapımları izlediğini söylüyor ve ekliyor; "Bir süredir 1 numara olan bir dizi var mesela ben o diziye 2 dakikadan fazla bakmaya tahammül edemiyorum."

    Geçtiğimiz günlerde izlediği bir dizinin oyuncularını ve hikayesini çok beğendiğini ancak dizinin 3 bölüm sonra yayından kaldırıldığını söyleyen Yeldan, başarılı yapımların izleyiciden rağbet görmediği için yayından kaldırıldığını belirterek, "Ben bu işin içindeyim ama bunun neden böyle olduğunu bir türlü anlayamıyorum" diyerek şaşkınlığını dile getiriyor.

    Televizyon oyuncularının bir süre sonra çarkın içinde kaybolup gitmek zorunda olduğunu, bunda da ekrana getirilen birçok dizinin "tüketim" üzerine kurgulanmasının rolü olduğunu söyleyen Yeldan, şöyle konuşuyor: "Ben elimden geldiğince işimi mükemmel yaparım."

    "Kötü kadın"ı yine oynarım

    Televizyondan elde edilen kazancın tiyatrodan çok daha fazla olduğunun altını çizen Yeldan, "Realite bu ancak diziyi para için, tiyatroyu da sanat için yapıyorum diyemem. Dizi yaparken de çok büyük emek harcanıyor." görüşünde. Dizide Sahra karakterini canlandıran Arzum Onan'ın kuyusunu kazan Nil karakterini canlandıran Yeldan kötü bir karakteri oynamanın zorluğunu yaşamadığını ifade ediyor. Yeldan, izleyicinin son dönemde kendisi için yeni Suzan Avcı benzetmesi yaptığını söyleyerek, "Benim bu rol üzerime yapışacak diye bir korkum yok. Bu daha bitmedi bu bittikten sonra ne olacağını görürüz. Belki çok değişik proje gelecek ve bunda da kötü kadın oynarım diyeceğim." diyor.


    FİLMLERDEN SEÇMELER

    Geleceğe Dönüş 3
    Bir önceki macerada Doktor, yıldırım çarpması sonucu ortadan kaybolurken, Marty 1955'te mahsur kalır. 70 yıl önce doktor tarafından kendisine yazılmış bir mektup alan Marty, onu vakitsiz bir sondan kurtarmak için 1885 yılına geri dönmesi gerektiğini öğrenir. Doktor'un bulunduğu zamana giden Marty'yi zorlu bir macera beklemektedir.
    Orj. Adı: Back To The Future 3 Yön: Robert Zemeckis Oyn: Michael J.Fox, Christopher Lloyd
    TRT 1 / 19.55

    Hacı
    Osman Dede, gazete kağıtlarından kese kağıdı yapıp satarak Hac parası biriktirmeye çalışan kimsesiz yaşlı bir adamdır. Hac mevsiminin yaklaşması Osman Dede'yi yine heyecanlandırmış ve parasını denkleştirmek için kese kağıtları yapma telaşına düşmüştür. Onun bu arzusunu öğrenen küçük Mert, altın kalbiyle yaşlı adama yardımcı olmaya çalışır. Ancak ailesi onun bu hassasiyetini anlamaz.
    Yön: Nazif Tunç Oyn: Ali Ercan, Arif Nazım, Oğulcan Gezgin, Melahat Abbasova Tür: Dram
    KANAL 7 - 20.00

    Basil
    Basil baskıcı ve tutucu babasının gölgesinde kalarak ufkunu kaybetmiş, saf denilebilecek genç bir soyludur. Hayatına biraz olsun heyecan katmaya can atan delikanlı nihayet aşık olur fakat tutkunun her zaman mutluluk getirmediğini anlar. Dünyanın ve insanların nadiren göründükleri kadar masum olduklarını gören genç adam hep 'kaybeden' olur.
    Orijinal Adı: Basil Yön: Radha Bharadwaj Oyn: Christian Slater, Jared Leto, Stephanie Bagshaw, TV8 - 20.30

    Babalar ve Oğulları
    The Blues serisinin 5. filmi olan Babalar ve Oğulları, Afrika'dan Mississippi Deltası'na kadar süren yolculuk boyunca Blues sevenler için klasik bir koleksiyon olurken bu müzik türü hakkında daha çok şey öğrenmek isteyenler için de mükemmel bir başlangıç noktası sunuyor seyirciye.
    Orijinal Adı: The Blues/Godfathers and Sons Yön: Marc Levin Yapım Yılı: 2003
    Cnbc-e - 22.00

    TV TEL
    TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 451 18 50 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

  •  
    Pusula 2004 gösteriyor
    Dünya 2004'e veda ederken Mithat Bereket de 2004 yılına damgasını vuran olayları Pusula'da yorumluyor. Bereket, programda Türkiye'nin yanıbaşında yaşanan Irak savaşını ve gittikçe güçlenen terör örgütlerinin eylemlerinin dünyayı nasıl etkilediğini değerlendiriyor. Ayrıca programda Türkiye'nin nabzının Brüksel'de attığı dönemin yansımaları, 2004'te aramızdan ayrılan ve bir döneme damgasını vuran liderler ve sanatçılar, Türk yönetmenler hasılat rekorları kıran ödüllü filmleri, Olimpiyatlardan madalyalarla dönen sporcularımız, Türkiye'de yaşanan büyük kazalar, dünyayı sarsan işkence olayları, kanlı çatışmalar ve rehine krizleriyle ilgili dosyalar Pusula'da yeniden açılacak, Bereket 2004 olaylarını yeniden yorumlanıyor.
    NTV / 22.00

    Dış politikaya 'Karşı Görüş'te bakmak
    2004 yılında Türk Dış Politikasında yaşanan gelişmeler, "Karşı Görüş"te tartışılacak. Oğuz Haksever'in sunduğu programın konuğu Başbakanlık Baş Danışmanı Ahmet Davudoğlu. Davudoğlu, Milliyet gazetesi yazarı Sami Kohen, Radikal gazetesi yazarı Nuray Mert, Yeni Şafak gazetesi yazarı Fehmi Koru'nun dış politika başta olmak üzere sorularını canlı yayında yanıtlayacak.
    NTV / 20.30

    Fırat'ın doğum gününde gergin dakikalar
    Tamer Karadağlı ve Azra Akın'ın başrollerini paylaştığı Yağmur Zamanı'nda, Eylül, Fırat'ın küçük kızı Naz'ın kalbini kazanmayı nihayet başarır. Fırat ise olanlar karşısında şaşkındır. Her şeyin yolunda gittiğini düşünen Fırat, doğum günü partisinde kendisini çok daha büyük bir tehlikenin beklediğini anlayacaktır. Diğer taraftan Aslı'nın annesi, kızını bir an önce Fırat'la evlenmeye zorlarken, Aslı da Fırat'la evllik hayelleri kurmaktadır.
    [ 21.45 / SHOW TV ]

    Yasemin, gerçekleri ablasına anlatıyor
    Melda Bekcan ve Ali Başar'ın rol aldığı Mavi Rüya'da, Dr. Ateş'in elinden kurtulmayı başaran Yasemin, sürpriz bir isim tarafından Zeynep öğretmenin yaşadığı kasabaya götürür. Daha sonra ablasının yanına giden Yasemin, kendisine yardım eden kişinin kim olduğunu anlayınca çok şaşırır. İlacın tesirinden kurtulan genç kız, ablasına gerçekleri anlatır. Zeynep öğretmen ise kardeşini bu gözü dönmüşlerden kurtarmak için biran önce evlendirmeye karar verir.
    [ 20.00 / SAMANYOLU ]

    Evde hırsız var, Volkan eylemde
    Selin'in evine giren hırsız, ortalığı dağıtır ancak hiçbirşey almadan gider. Sonra hırsızın tanıdık biri olduğu ortaya çıkar. Gece yarısı Aslı'yı ziyarete gelen Cem'i hırsız sanan Volkan, ortalığı birbirine katar. Muhallebicinin önündeki sokağın kazılacağını öğrenen Volkan, yılbaşı müşterilerini kaçırmamak için, tamirata karşı oturma eylemi yapmaya karar verir. Eylem başarılı olur ancak bazı sorunlar vardır.
    [ 20.00 / A TV ]
    29 Aralık 2004
    Çarşamba
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED