AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
D Ü N Y A
Cibaliye'de İsrail katliamı

İsrail Ordusu tank ve zırhlı araçlarla saldırdığı Cibaliye mülteci kampında katliam yaptı. 21 Filistinlinin hayatını kaybettiği saldırıda, üçü ağır çok sayıda Filistinli de yaralandı. İsrail savaş uçakları ise bir matbaayı bombaladı.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyinde başlattığı geniş çaplı saldırılarda 2 1 Filistinli hayatını kaybetti, 3'ü ağır çok sayıda Filistinli de yaralandı. Saldırı sırasında meydana gelen çatışmada 3 İsrailli öldü. Güvenlik ve hastane kaynakları ile görgü tanıkları, İsrail ordusunun geniş çaplı saldırı düzenlediği Cibaliye kampı ve civarında çıkan çatışmalarda 5 Filistinlinin öldüğünü belirttiler. Kampının kuzeyindeki Alei Sina yerleşkesi yakınında meydana gelen çatışmalarda da 2 İsrailli ile 1 Filistinli öldü. İsrail ordusunun Cibaliye ve Beyt Hanun bölgelerindeki saldırılarında, aralarında Filistinli bir kameramanın da bulunduğu 3'ü ağır çok sayıda Filistinli yaralandı.

Bir tank ateşiyle yedi kişi öldü

Güvenlik ve hastane kaynakları, sadece bir İsrail tankından açılan ateş sonucu 7 Filistinlinin öldüğünü, çok sayıda Filistinlinin yaralandığını belirttiler. İsrail Savunma Bakanı Şaul Mofaz da, İsrail askeri radyosuna yaptığı açıklamada, Gazze bölgesindeki kanlı saldırıların amacının İsrail'e yönelik roket ateşini engellemek olduğunu iddia etti. Saldırı kararının ordunun üst düzey yetkilileri ve iç güvenlik teşkilatı Şin Bet'in Başkanı Avi Dechter ile Başbakan Ariel Şaron arasında yapılan görüşmeler sonucu alındığı bildirildi.

Gazze bölgesinde sabah erken saatlerde Beyt Hanun yakınlarındaki bir İsrail askeri noktasına düzenlenen saldırıda da 2 Hamas üyesi ile bir İsrail askeri öldü. Buradaki çatışmada biri ağır 2 İsrail askeri de yaralandı.

İsrail ordusunun, operasyonlarını sürdürdüğü bölgedeki yollarda kontrol ve aramaları artırdığı belirtildi. Son ölümlerle birlikte, İntifada'nın başladığı Eylül 2000'den bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 4369 oldu. Bunların 3345'i Filistinli, 953'ü de İsrailli.

Çocuklar tanklara direniyor

Filistinli görgü tanıkları, çok sayıda tank ve zırhlı aracın, geceboyunca çatışmaların olduğu kamp merkezine doğru ilerlediğini söyledi. İsrail askerlerinin kampın merkezine dört yıldır ilk kez ulaştığı belirtiliyor. Çocukların tanklara taş attığı, maskeli ve silahlı kişilerin de mevzi aldıkları kaydediliyor. İsrail savaş uçakları ise, Gazze'de bir matbaayı vurdu. Alınan bilgiye göre; önceki gece İsrail savaş uçaklarından atılan füze, Gazze'de matbaaya isabet etti. İçerisinde kitap basılan matbaa, olay sonucu kullanılamaz hale geldi. Kitap parçaları etrafa yayıldı.

Silahlı Filistinliler, Gazze Şeridi'ndeki bir yolda pusuya düşürdükleri 2 İsrailli'yi öldürdüler. İsrail radyosu, saldırının, Eley Sinai ile Dugit adlı Yahudi yerleşim birimlerini birbirine bağlayan yolda meydana geldiği belirtildi. 2 İsraillinin öldüğü olay, dün Filistinliler'in düzenlediği ikinci saldırı oldu. Daha önce de Cibaliye mülteci kampı yakınlarında Hamas üyeleri İsrail askeri mevzisine saldırmış, 1 İsrail askeri ölmüştü.



1 Ekim 2004
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED