AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K  F İ S K O S
15 dakika kalkmadan otur, koltuk senin

Divan Katipliği için adı geçen Mehmet Kastal'ın en büyük sıkıntısı 15 dakika bir yerde oturamaması.

Meclis'in 1 Ekim'de açılmasıyla birlikte Meclis Başkanlığı, Başkanvekilliği, İdare Amirliği ve Divan Katipliği için seçimler yapılacak. AK Parti'de özellikle idare amirliği ve divan katipliği koltukları için kıyasıya bir yarış yaşanıyor. Adaylar seçilmek için ilginç kampanyalara yapıyor. Cep telefonu mesajları ise adayların en önemil silahı. AK Parti Samsun Milletvekili Musa Uzunkaya AK Parti Grubu'nda yapılan divan katipliği seçimleri için CHP'lilere bile mesaj çekti. AK Parti Osmaniye Milletvekili Durdu Mehmet Kastal da katip adayları arasında yer alıyor. Kastal'ı tanıyanlar onun ne kadar kanı kaynayan, oturduğu yerde 15 dakikadan fazla oturamayan bir kişi olduğunu bilirler. Arkadaşları Mehmet Kastal'a "Tamam oyumuz sana. Ama sen Divan Katibi olduğun zaman Başkanlık Kürsüsünde oturamazsın. 15 dakika sonra kalkar gidersin" diyerek takılıyorlar. Kastal'da bu tezleri çürütmek için 'oturma' alıştırmaları yapıyor. Kastal oturduğu koltuk veya sandalyeden en fazla 15 dakika geçmeden kalkmamaya özen gösteriyor. Meclis kulisinde milletvekillerinin "Burada 20 dakika otur oyumuz sana" demelerine rağmen Kastal'ın 15 dakika sonra kalkıp gittiği söyleniyor.

  • Sizin Rice'nız varsa bizim Çiller'imiz var
    AK Parti Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, İstanbul Milletvekili Halide İncekara ve CHP İstanbul Milletvekili Güldal Okuducu 15 gün süreyle seçimleri izlemek üzere ABD'ye gitti. Kadın milletvekillerinin ABD seyaheti sırasında görüşmelerin en önemli gündem maddesini kadının siyasetteki yeri oluşturdu.

    ABD 61. sırada

    ABD'liler kadın vekillerimize kadının siyasette ve devlet yönetiminde yer almasını ne kadar istediklerini anlatıp durdular. Ancak kadının siyasette temsili bakımından ABD'nin dünya sıralamasında 61. sırada yer aldığını öğrenince şok oldular. ABD'liler 61. sırada olmalarının ezikliğini atmak için ise "Ama Başkan'ın ulusal güvenlik danışmanı olan Rice var" diyerek kadının ABD yönetiminde nerelere gelebildiğine örnek gösterdiler. AK Parti'li Fatma Şahin de "Biz ise Sayın Tansu Çiller kadın olmasına rağmen Başbakan olarak ülkeyi bile yönetti" diyerek övündü. Fatma Şahin, "Bir gün gelip Tansu Hanım'la övüneceğim hiç aklıma gelmezdi" demekten geri kalmadı.

  • Ayıları bağladınız madalyadan olduk
    Olimpiyatlarda altın madalya umudumuz olan Elvan, dereceye bile giremedi. Elvan'ın olimpiyatlar öncesinde Aladağlar'da yaptığı kamp Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile Orman Bakanı Osman Pepe arasında espri konusu olmuştu. Elvan'ın ayılar tarafından kovalanması üzerine Şahin'in "Sayın Pepe, ayılarınız bizim sporcularımızı kovalamış" esprisine Pepe de, "Bizim ayılar sizin sporculara kondisyon veriyor" diyerek karşılık vermişti. Olimpiyatlardan sonra Şahin'le karşılaşan Pepe, "Kardeşim, siz ayıları bağlatınca kondisyon düşüklüğü oldu. Bağlamayın dedik ayıları" diyerek espri yapmaktan kendini alamadı.

  • Cavcav, El Saka için mescid yaptıracak
    Cuma günü Ankara'da oynanan Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçına asker-sivil kesimin ilgisi fazla idi. Beşiktaşlı olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün de izlediği maçta gülen taraf FB oldu. Hafta boyunca başkentteki derbinin kritiği yapılırken, TBMM kulislerinde ilginç bir talep dile getirildi. Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, futbol fabrikatörü gibi çalışıyor. Sıradan futbolcuları düşük paralarla alıp yıldız yaparak büyük kulüplere satıyor. Gençlerbirliği'nin önemli oyuncularından Mısırlı El Saka'nın Başkan Cavcav'dan ilginç bir isteği olmuş. Sosyal tesislerde namaz kılmak için yer bulamadağını söyleyen El Saka, başkandan, mescid yaptırmasını istemiş. İlhan Cavcav'ın yakın çevresine, "Ne yapalım kardeşim El Saka istiyorsa Mescidi yaparız" diyerek önümüzdeki günlerde mescid açacağının işaretini verdi.


      HAMDİ ATEŞ  ERHAN SEVEN  BİLAL ÇETİN


    27 Eylül 2004
    Pazartesi


    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED