AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
T E L E V İ Z Y O N
Fransız usulü mutluluk

'Başkalarını mutlu etme' fikri üzerine zekice kurulmuş senaryosuyla dikkat çeken Amelie, pembe renkli, gülümseten bir film

TRT 2'nin Sinema Büyüsü kuşağında 2001'in en başarılı filmlerinden biri olduğu konusunda eleştirmenlerin hemfikir olduğu Amelie adlı yapım ekrana getiriliyor. Çok evrensel bir konuyu, sıcak ve tatlı bir şekilde anlatan ve sona erdikten sonra izleyenlerin kendini iyi hissedeceği bir film olan Amelie, yönetmen Jean-Pierre Jeunet'nun Şarküteri (Delicatessen) ve Kayıp Çocuklar Şehri'nden (City Of Lost Children) sonraki filmi. Filmin konusu ise şöyle gelişiyor. Çok garip bir anne baba tarafından büyütülen Amelie, gündüzleri Paris'te bir kafede garson olarak çalışırken akşamlarını küçük apartman dairesinde yalnız olarak geçirmektedir. Hiçbir arkadaşı ve hayattan beklentisi olmayan bu utangaç ve sevimli genç kadının hayatı kısa zaman içinde değişmek üzeredir. Banyosunda yıllar öncesinden kalma bir kutu bulan Amelie, sahibini bularak kutuyu ona verir. Böylece çevresindeki insanlara yardım ederek yaşamlarını iyileştirmeye karar verir. Bu arada karşılaştığı Nino adlı bir adamdan çok hoşlanır ama onunla konuşmaya cesaret edemez, bunun yerine adamın ilgisini çekebilmek için konuşmaktan çok daha farklı ve zekice bir yöntem denemeye karar verir. Filmde Jeunet, çekimlerin yapıldığı Paris'i fantastik bir mekana dönüştürmüş. Yerinde kullandığı görüntü efektleri ve kamera teknikleri ile de filmi her an dinamik tutmayı başarmış. Yann Tiersen'in akordiyon ağırlıklı müzikleri ise filmin havasını mükemmel bir şekilde tamamlamış.

Amelie

Yönetmen: Jean-Pierre Jeunet Görüntü Yön: Bruno Delbonnel Oyuncular: Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz, Rufus, Yolande Moreau, Dominique Pinon, Michel Robin Müzik: Yann Tiersen Yapım: 2001 Süre: 20 dakika Türü: Komedi - Romantik
TRT 2 / 20.30


FİLMLERDEN SEÇMELER

Suç Kanunu
Avukat Ben, cinayet suçundan yargılanan müvekkili Martin'i beraat ettirir ama içten içe onun suçlu olduğunun farkındadır. Martin aslında bir katildir ve serbest kalır kalmaz yeni cinayetler işlemeye başlamıştır. Kolları sıvayan Ben, hem Martin'i yakalamak hem de yaptığı hatayı düzeltmek için çalışmalara başlar.
Orijinal Adı: Criminal Law Yön: Martin Campbell Oyn: Gary Oldman, Kevin Bacon, Karen Young, Joe Don Baker Yapım Yılı: 1989
Cnbc-e / 22.00

Zoraki Kahraman
Gale, ünlü bir tv muhabiridir. Hayatının haberini bindiği uçak düştüğünde yakalar. Gale ve diğer yolcular bir adam tarafından kurtarılırlar. Ve adam, arkasında bir ayakkabı teki bırakarak ortadan kaybolur. Gale'in çalıştığı kanal bu adsız kahramana tam 1 milyon $ önerdiğinde bir kahraman adayı gelir ve gerçek zannedilir. Gerçek kahramana ise kimse inanmaz.
Orijinal Adı: Hero Yön: Stephen Frears Oyn: Andy Garcia, Dustin Hoffman, Geena Davis (1992)
SAMANYOLU / 21.30

Karanlık Adam
Doktor Westlake, uzun seneler boyunca sentetik insan derisi projesi üzerinde çalışmaktadır. Ancak bir gün, bir grup teröristin araştırma laboratuarını basmasıyla her şey mahvolur. Meydana gelen kaza sonucu, Doktor Peyton Westlake mutasyona uğramış ve Karanlık Adam'a (Darkman) dönüşmüştür.
Orijinal Adı: Darkman Yön: Sam Raimi Oyn: Liam Neeson, Frances McDormand, Colin Friels, Larry Drake Türü: Aksiyon-Fantastik-Gerilim / 1990 TGRT / 22.45

Talep
Bilgisayarların ve paranın ana rolü üstlendiği erkeklerin sermaye ve yatırım dünyasında başarılı olmaya çalışan Ellen Brachman, 58 milyon dolarlık bir sigorta sahtekarlığını araştırmaya başlar. Araştırmalarının yönlendirmesiyle Buenos Aires'e gider. Orada onu müthiş bir macera beklemektedir.
Orijinal Adı: Claim Yön: Martin Lagestee Oyn: Louise Lombard, Billy Zane Türü: Gerilim / Macera
TRT 1 / 00.10

TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 451 18 50 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 30 00 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

 
AB için uluslararası tartışma
Akif Beki'nin sunduğu İskele Sancak, AB aydınlarını ve İslam Dünyası'nı buluşturuyor. Programda Mısır, Lübnan ve Ürdün'den İslam dünyasını temsil eden konuklara karşı İngiltere ve Fransa'dan AB temsilcileri yeralıyor. Simültane tercümeyle ekrana gelecek programa konuk olacak temsilci ülke gazetecileri ve siyasetçileri programda Türkiye'nin adaylık sürecini ve ilk Müslüman ülke olması nedeniyle yaşanabilecekleri konuşuyorlar.
[23.00/KANAL 7]

AB 'tarım'a zarar verir mi?
Taha Akyol'un sunduğu Eğrisi Doğrusu'nda, Verheugen'in AB sürecinde Türkiye'nin en çok tarımda zarar göreceğini söylemesi üzerine Tarım Bakanı Sami Güçlü konuk ediliyor. Bakan Güçlü programda, tarımın piyasa şartlarında Avrupa'nın modern tarımının rekabetine dayanıp dayanamayacağı, deli dana hastalığının tarımı ve sağlığımızı tehdit edip etmediği ve İsraillilerin GAP'ı satın mı aldıkları konusunda açıklamalarda bulunuyor.
[23.05/CNN TÜRK]

İngiliz Emret Bakanım'ın Türkçesi Sayın Bakanım
İngilizlerin Türkiye'de de yıllarca yayınlanan ünlü sit-com dizisi Yes Minister'ın yerli versiyonu çekildi. Sayın Bakanım adını taşıyan dizide başrolleri, Haluk Bilginer, Kenan Işık , Haldun Dormen ve Ali Sunal paylaşıyor. Dizide olaylar dürüst bir bakan ile iş bitirici bir müsteşar ekseninde gelişiyor. Dizide memlekete hizmet aşkıyla yanan çiçeği burnunda bir bakan ile tecrübeli bir müsteşar arasında kalmış genç bir özel kalem müdürü arasında geçenler anlatılıyor.
[ 21.40 / ATV ]

Cemiyet Tarık'a sürpriz hazırlıyor, Tahir dönüyor
Samanyolu'nun yeni sezonda ekrana getirdiği Şubat Soğuğu adlı dizide, Cemiyet üyeleri tarafından küçük yaşta gözleri önünde tüm ailesi öldürülen Tarık, yıllar sonra ablasının yaşadığını öğrenir. Organize suçlarda komiser yardımcısı olan Tarık, Çelik ailesi cinayetinin kilit ismi olan ve kayıtlarda ölü olarak gösterilen ablasını korumak zorundadır. Bu arada ülkesinden bir şubat günü sürülen Tahir Mutlu, sürgün süresinin dolmasından dolayı tekrar vatanına geri dönmektedir.
[ 19.55 / SAMANYOLU ]

Mehmet-Yurdanur çiftinin başı belada
Çemberimde Gül Oya adlı dizinin bu bölümünde, Mehmet'in sokak çatışmasında yaralanan arkadaşı Salih'in tedavisi için Madam Niki'den yardım istenir. Salih, Yurdanur ve Mehmet, Salih'in köyüne gitme planları yaparken kapı çalar. Kapının ardındakiler Mehmet'le Salih'i götürecek olan polislerdir. Öte yandan Feriha ile Hasan ilişkisi başlamaktadır. Sinan ise, Yurdanur'la tanışmayı istemektedir.
[ 21.50 / KANAL D ]
1 Ekim 2004
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED