AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
D Ü N Y A
Bağdat'ta can pazarı

Bağdat'ın güneyinde Amerikan askerî konvoyuna bomba yüklü araçlarla yapılan saldırıda 42 kişi öldü, 140 kişi de yaralandı. Ölenlerin çoğunun çocuk olduğu belirtilirken kaçının Amerikan askeri olduğu bildirilmedi.

ABD önderliğindeki çokuluslu gücün işgali altındaki Irak'ta çatışmalar ve saldırılar aralıksız devam ediyor. Irak'ın başkenti Bağdat'ın güneyinde bomba yüklü 3 araçla düzenlenen saldırılarda, hastane yetkililerine göre çoğu çocuk 42 kişi öldü, 140'dan fazla kişi de yaralandı. Ölenlerin büyük bölümünün çocuk olduğu bildirildi.

Bağdat'ın önce batı, ardından güney kesimlerinde bomba yüklü araçlar havaya uçtu. Patlamalarda ölü sayısı 42'yi, yaralı sayısı 140'ı geçti. Polis ve hastane yetkilileriyle görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre, Bağdat'ın batısındaki bir Amerikan kontrol noktasında bomba yüklü bir aracın infilak etmesi sonucu 2 Iraklı polis ile bir Amerikan askeri öldü. Ebu Garip bölgesinde düzenlenen bu intihar saldırısında, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 60 civarında kişi de yaralandı.

Bu saldırıdan birkaç saat sonra, bu kez kentin güneyinde eş zamanlı bomba yüklü 3 araç havaya uçtu. Irak'taki Amerikan ordusundan bir yetkili, bombaların hedefinin bir Amerikan askeri konvoyu olduğunu söyledi. 2. ve 3. patlamaların, Amerikan askerlerinin ilk patlamanın olduğu yere yardım için gitmesinden sonra meydana geldiği belirtildi. Bağdat'taki Yarmuk Hastanesi yetkilileri, en az 42 cesedin hastaneye ulaştığını, yaralı sayısının da çoğu şarapnelle vurulan çocuklar olmak üzere 140 civarında olduğunu söyledi. Bir hastane yetkilisi de 41 ceset bulunduğunu ve bunların 37'sinin çocuklara ait olduğunu söyledi. Bölge sakinleri, saldırı olduğu sırada bir su ve kanalizasyon hattının açılış töreninin yapıldığını ifade etti.

Bazıları Amerikalı

Olay yerinde bulunan bir Irak polisi, ölenlerin kaçının Amerikalı ya da Iraklı olduğu konusunda bilgi vermedi. Polis, ilk önce bomba yüklü bir aracın infilak ettiğini, Amerikan askerlerinin ilk patlamada vurulanlara yardımcı olmaya çalıştığı sırada ikinci patlamanın meydana geldiğini belirtti. Amerikan ordusundan, henüz konuya ilişkin açıklama yapılmadı.

Tel Afer'de bombalı araç saldırısı

ABD güçlerinin Felluce'de bir eve yaptıkları baskında 4 Iraklı sivil hayatını kaybederken, işkence skandalına neden olan Ebu Garip Cezaevi'ndaki polis merkezine yapılan saldırıda 9 kişi yaralandı. Bağdat'ın güneyinde ise bir işgal askeri öldürüldü. Bağdat'ın batısındaki Ebu Garib Cezaevi yanındaki bir polis karakolunun dışında meydana gelen patlamada 9 kişinin yaralandığı bildirildi. Telafer kentinde meydana gelen patlamada ise, 4 kişinin öldüğü, 16 kişinin yaralandığı bildirildi. Hastane kaynakları, Türkmen kenti Tel Afer'de bomba yüklü bir aracın infilak ettiğini belirttiler.

Öte yandan Irak'ın kutsal Necef kentindeki Hz. Ali Türbesi, 6 ay kapalı kaldıktan sonra yeniden ziyarete açıldı. Irak'taki ve dünyadaki Şiilerin kutsal mekanı olan türbenin açıldığı, Necef Vali Yardımcısı Talal Bilal tarafından duyuruldu.

  • BAĞDAT



  • 1 Ekim 2004
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED