AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
K Ü L T Ü R
120 eserle deniz pişiyor

4 yıldır devam eden ve önce ki yıllarda deniz altında yaptıkları seramik sergileri ile tanınan Denizi Pişirdik Organizasyonu bu sene de Bodrum'da yeni bir seramik sergisi açtı. Kadrosu gitgide kalabalıklaşan ve ismi değişen sergi bu sene seramiğin, Bodrum'unun antik dönemlerdeki adıyla birleşiminden ortaya çıkan 'Ceracarnassos 2005' adıyla sanatseverlerle buluşacak. Seramik atölyesinde sanatçılar tarafından üretilen eserlerin sualtında sergilenmesini amaçlayan etkinlikte bu yıl toplam 74 sanatçı 120'yi aşkın eseriyle Bodrum'u renklendirecek.

Ceracarnassos 2005, Ağustos ayında Bodrum Yarımadası'nda gerçekleşiyor. Toplam 74 sanatçıdan 120'yi aşkın eser, sualtının yanı sıra 8 ayrı mekanda yani Bodrum Yarımadası'nın terkedilmiş tarihi mekanlarında; yel değirmenlerinde, sarnıçlarda, şapellerde, marinalarda izleyenleriyle buluşuyor. Eserler bu kez bir tema etrafında üretildi: Aganta Burina Burinata. Eski denizcilik terimi olan ve adı Bodrum ile özdeşleşen "Halikarnas Balıkçısı" Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın kitaplarından hatırlayacağınız Aganta Burina Burinata; demir al, yelken aç, denize açılalım anlamına geliyor.

31 Ağustos'a kadar devam edecek olan Ceracarnassos 2005 Seramik Sergisi kapsamında bir ay boyunca düzenlenecek etkinlikler arasında; Yarbasan Evleri'nde yapılacak atölye çalışması, film ve dia gösterileri de bulunuyor. Bodrum'u festival alanına döndürecek olan etkinlikler kapsamında Bodrum-Ortakent'te bulunan Patika Çocuk Yuvası'nda bir grup, Ceracarnassos 2005'te sergilenmek üzere, seramik çalışmaları yapıyor. Ceracarnassos 2005'in teması da göz önüne alınarak su altında yapılması uygun görüldü. Turgutreis Çatalada Dalış Noktası'nda Bodrum Kaymakamı Osman Ekşi ile Turgutreis Belediye Başkanı Ali Server Yazgan'ın dalış yaparak gerçekleştirdiği açılış, akşam da Ortakent Mustafa Paşa Kulesi'nde tekrar edildi.

Dört yıldır devam ediyor

Denizi Pişirdik, 2001 yılında dört seramik sanatçısı ve organizasyona destek veren arkadaşlarla yola çıktı. Temmuz 2001'de bir galeri sergisi olarak Bodrum Karada Marina Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle tanıştı. İzleyicilerden gelen olumlu eleştirilerden cesaret alarak aynı yıl Kaş'ta sualtına indi ve sualtı sergisi oluştu. Bu sergileme gerek teknik ve gerekse etkinlik olarak dünyada bir ilk oldu. Performans, Türkiye'de ilgiyle karşılandı ve bu tarihten itibaren her sene seramik sergileri denizin altında gerçekleştirildi. 2004 yılında farklı olarak Denizi Pişirdik, imkanları dahilinde yurtiçi ve yurtdışından pek çok seramik sanatçısının katılımına açıldı.



2 Ağustos 2005
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED