AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
Haydarpaşa Projesi turizmi patlatacak

Büyükşehir Belediyesi'nden, Haydarpaşa Projesi hakkında yapılan açıklamada, "Haydarpaşa Projesi, kentin Asya yakasının turizm payını artıracak bir proje olarak görülmektedir" denildi.

  • ZEKERİYA GÜLÜN, İSTANBUL
    İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Haydarpaşa Limanı ve çevresi ile ilgili son günlerde ortaya atılan iddialarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Haydarpaşa Projesi'nin, Anadolu Yakası'nın turizm potansiyelini artıracağı ifade edildi. "Haydarpaşa Limanı ve çevresine gökdelenler inşa edileceği" şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığına dikkat çekilen açıklamada, "İstanbul'un turizm potansiyelini yükseltmek amacıyla yapılan çalışmalar devam etmektedir. Bu bağlamda Haydarpaşa Projesi de, kentin Asya Yakası'nın turizm payını artıracak bir proje olarak görülmektedir. Haydarpaşa'yı turizm merkezi haline getirecek bu proje hakkında yapılan spekülasyonlar gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

    İstanbul'un kimliğini yansıtacak

    Haydarpaşa Projesi'nin, çevreyi, bölgedeki binaları rahatsız etmeyecek ölçekte, İstanbul'un kimliğini yansıtacak ve özentiden uzak bir proje olacağına işaret edilen açıklamada, "Dünya kenti olma yolundaki İstanbul'a yakışır ve kentin Asya Yakası'nı büyük ölçüde canlandıracak olan bu proje ile ilgili etüt çalışmaları devam etmektedir. Bu konuda kamuoyunda dile getirilen fikirlerden yararlanacağından kimsenin şüphesi olmamalıdır. Çalışmalar tamamlandığında proje hakkında kamuoyu bilgilendirilecektir" ifadelerine yer verildi.

    Projeye protesto da var

    Öte yandan, Haydarpaşa'ya Dünya Ticaret Merkezi kurulmasını engellemek amacıyla oluşturulan ''Toplum, Kent ve Çevre İçin Haydarpaşa Dayanışması'' platformu üyesi bir grup, Haydarpaşa Garı'ndaki yolculara bildiri dağıttı. Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) ve Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi temsilcilerinin de aralarında bulunduğu grup, imza kampanyasıyla da vatandaşlarda destek istedi. Platform adına bir basın açıklaması yapan BTS Yönetim Kurulu Üyesi Soner Önal, ''1 milyon metrekarelik kamu ve kıyı alanının TCDD faaliyetleri sonlandırılarak Dünya Ticaret Merkezi yapılmak istenmesine karşı başlattığımız mücadele, kesintisiz olarak sürdürülmektedir'' dedi.

    Havaray ve monoray İstanbul'a da geliyor

    Beraberindeki bir heyetle Japonya'nın Başkenti Tokyo'da bulunan Kadir Topbaş, "Havaray, monoray gibi yeni sistemler üzerinde incelemelerimiz sürüyor. İstanbul'da da bazı hatlar üzerinde çalışmalarımız var. Bunları önümüzdeki dönem içinde uygulamaya koyacağız'' dedi. Tokyo'da 12 kilometre uzunluğundaki monorayda seyahat eden Topbaş, sistem hakkında da bilgi aldı. Topbaş, ''Sistem, trafikten etkilenmeden yukarıdan gidiyor. Yolcuların rahat ettiği bir sistem. Bunlar farklı teknolojiler. Havaray, monoray gibi yeni sistemler üzerinde incelemelerimiz sürüyor. İstanbul'da da bazı hatlar üzerinde çalışmalarımız var'' şeklinde konuştu.



  • 28 Ağustos 2005
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED