AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

T E L E V İ Z Y O N
Corelli'nin sevdası

Louis De Bernieres'in ünlü eserinden uyarlanan Yüzbaşı Corelli'nin Mandolini ekranda. Nicholas Cage ve Penelope Cruz'un rol aldığı filmin en büyük başarısı müzikleri ve görselliği. Hafif ve duygusal yapımlardan hoşlananlara...

ATV ekranlarına bugün, Louis de Bernieres'in 1994'de yazdığı Türkiye'de de yayınlanan ve büyük ilgi gören romandan uyarlanan Yüzbaşı Corelli'nin Mandolini (Captain Corelli's Mandolin) adlı film geliyor. Nicholas Cage ve Penelope Cruz'un başrolleri paylaştığı filmin aktarıldığı ünlü eser, birçok kişi için tarafından sinemaya aktarılması çok zor bir roman olarak görülmüştü. Ancak sonunda bir takım değişiklikler yapılarak filme çekilmeye karar verildi. Akdeniz'in büyüleyici sahillerinde çekilen filmde esas başrol oyuncuları senarist, yönetmen ve kamera diyebiliriz aslında. Filmi yönetmek üzere anlaşmaya varan Notting Hill'in yönetmeni Roger Michell çekimlerin başlamasına kısa süre kala kalp krizi geçirdiği için projeden ayrılmıştı. Bunun üzerine yönetmen koltıuğuna Shakespeare in Love'dan hatırlanacak John Madden oturmuştu. Filmin en başarılı yanlarından biri, Oscar'lı usta görüntü yönetmeni John Toll'un (Braveheart, Legends Of The Fall) büyük bölümünü gerçekleştirdiği çekimleri.

Öncelikle English Patient tarzı filmlerden hoşlananların ilgisini çekebilecek bir yapım olan Corelli'nin Mandolini'nin müzikleri ise, bir yandan izleyenlerin Akdeniz havası solumasını sağlarken diğer yandan da, seyirciyi İkinci Dünya Savaşı'nın karanlığına sürükleyebilecek derecede başarılı.

İtalyan havası, Postacı'yı, savaş sırasında geçen aşk hikâyesi, İngiliz Hasta'yı hatırlatsa da, bu iki klasiğin de yanında daha hafif bir film olan Yüzbaşı Corelli'nin Mandolini, fazla yorulmadan izleyenebilecek ve kesinlikle A kalitede görsellik sunan hoş bir seyirlik.

Savaşta aşk

Her ne kadar eleştirmenler tarafından pek başarılı bulunmasa da, günün seyredeğer tek yapımı olan Yüzbaşı Corelli'nin Mandolini filminde, "Vanilla Sky"da da rol alan Penelope Cruz, adalı güzel Pelagia rolünde. Ona genç kuşağın en iyi oyuncularından Cage, müziksever İtalyan Yüzbaşı Antonio Corelli rolüyle eşlik ediyor. Her zaman rolüne uyum sağlayan genç kuşağın başarılı ismi Christian Bale ve deneyimli oyuncu John Hurt'un da yardımcı karakterlerde büyük bir başarı gösterdiği bilgisi ise filmle ilgili bir diğer not.

İtalyan yönetmen Gabriele Salvatores'in Yabancı Dilde En İyi Film Oscar'ı kazanan ünlü filmi "Akdeniz"i anımsatan bir konusu olan filmde öykü, İtalya'nın Yunan adalarını işgal ettiği 1940 yılında başlıyor. Filmde gönülsüz ve sanatsever bir İtalyan askeri birliği Kefalonya'yı teslim alır. Mandolin çalan Yüzbaşı Corelli ve bir koro kuran askerleri kısa sürede halkın düşmanca tavrını değiştirir. Adanın doktoru Yannis'in kızı, balıkçı Mandras'ın nişanlısı, dikbaşlı Pelagia bu zarif İtalyana aşık olur. 1943 yılında Mussolini'nin devrilmesiyle İtalya'da başlayan karmaşa, İtalyanlar Almanlarla da savaşmasına yol açar. Yüzbaşı Corelli ve birliği için ada tatili sona erip gerçek savaş başlamıştır... Tabii ki, iki sevgili için de zor günler... Corelli'nin Mandolini

Orijinal Adı: Captain Corelli's Mandolin Yön: John Madden Görüntü Yön: John Toll Oyn: Nicolas Cage, Penelope Cruz, John Hurt, Christian Bale, Irene Papas Yapım Yılı: 2001 Süre: 131 Dk. Türü: Dram/Romantik
ATV / 22.30


Jacob, kardeşiyle karşılaşıyor

Amerika'nın 'Beyaz Adam' tarafından keşfedilmesiyle başlayan süreç ve yerlilerle beyazlar arasındaki varoluş mücadelesini ekranlara yansıtan Into The West 4. bölümüyle ekrana geliyor. Steven Spielberg yapımcılığında ve iki saatlik her bölümünü farklı bir yönetmenin çektiği dizinin bu bölümünde, ölümden kılpayı kurtulan Clara, Omaha'ya gider ve orada kuzeni Daniel Wheeler ile karşılaşır. Daniel'ın oğlu Robert ile aralarında ilk görüşte bir aşk başlar. Bu sırada Abe bir demiryolu işçisi olarak çalışmaya başlamış, Ethan ve Margaret ise demiryolunun fotoğraflarını çekmektedir. Daha sonra Lakotalar'ın hayatlarını çekmeye karar vererek yola çıkar ve "Romalı Burun" adlı bir Şayen savaşçısı tarafından tutsak alınır. Jacob Jr. George Armstrong Custer'ın birliklerine katılır ve kızılderililerle savaştığı sırada, Margaret ile karşılaşır.
[21.00/ CNBC-e]


FİLMLERDEN SEÇMELER

Cızırtı
Belgeselde hip-hop dünyasında DJ'lerin rolü işleniyor. Pikapları birer enstrümana dönüştürmeyi başaran ve müzik dünyasındaki etkileri giderek artan DJ'ler ve birlikte çalıştıkları hip-hop müzisyenlerine katkıları etkileyici bir dille gözler önüne seriliyor. Pray daha önce de Seattle'da rock müziği bir yaşam tarzı olarak benimseyenleri anlattığı Hype adlı filmi çekmişti.
Orjinal Adı: Scratch Yön: Doug Pray Oyn: Q-Bert, Afrika Bambaataa, DJ Shadow Yapım Yılı: 2001
Cnbc-e / 12.00

Afacan Dennis 2
İlkinin elde ettiği büyük gişe hasılatı üzerine çekilen bu devam filminde Afacan Dennis, akla hayale gelmedik haylazlıklarına yenilerini ekliyor. Yaşlı ve ketum komşu Bay Wilson, bu kez yalnızca küçük Dennis'le değil, aynı zamanda Dennis'i ziyarete gelen hınzır ve neşeli dedesiyle de başa çıkmak zorunda. İkilinin çılgın gariplikleri mahallede fırtınalar koparacaktır.
(Dennis The Menace Strikes Again) Yön: Charles T. Kanganis Oyn: Don Rickles, George Kennedy, Justin Cooper
SHOW / 20.30

Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği
Üçlemenin ilki, Orta Dünya'da belirsiz bir zamanda geçen bir arayışın hikayesini anlatıyor. Medeniyetin geleceği 'Yüzük'ün kaderine bağlıdır. Ama kader bu yüzüğü, kendisine miras olarak kalan ve efsaneye adım atan bir Hobbit olan Frodo Baggins'in avuçları içine bırakır. Görev ise dünyayı kurtarmaktır.
(The Fellowship of the Ring) Yön: Peter Jackson Oyn: Elijah Wood, Iah McKellen, Liv Tyler, Viggo Mortensen
KANAL D / 20.30

Tövbekar
Küçükpazarlı Murat, cinayet yüzünden yıllarca hapis yatmıştır. Namuslu, cesur bir kabadayıdır. İçerde geçirdiği yıllar sonunda silaha ve kavgaya tövbe etmiştir. Ancak öldürdüğü adamın kardeşleri intikam almak için yemin etmiştir. Üsteli karısı kanlılarından kurtulmak için çocuğunu da alıp kaçmıştır. Tahliye olduğunda ailesinin tehdit altında öğrenince işler değişir.
Yön: Ertem Göreç Oyn: Kadir İnanır, Sezer İnanoğlu, Poori Banai, Erol Taş Yapım Yılı: 1977 Türü: Macera
KANAL 7 / 23.15

Son Dans
Cindy, işlediği suçtan yargılanmaktadır. Genç bürokrat Rick hariç herkes yaptığının bedeli olarak Cindy'nin ölmesi gerektiğine inanmaktadır. Rick'in, Cindy'le ilk karşılaşmasında ona aşık olmasıyla dramatik olaylar birbirini takip eder ve Rick kendini Cindy'i kurtarmaya adar. Rick Cindy'yi savunmak adına, hayal bile edemeyeceği bir mücadele verecektir.
Orijinal Adı: Last Dance Yön: Bruce Beresford Oyn: Sharon Stone, Rob Morrow, Randy Quaid, Peter Gallagher
SHOW TV / 01.30

TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 639 08 85 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

 
Yerel yönetimler AB yolculuğuna hazır mı?
Sunuculuğunu Doğa Rutkay'ın yaptığı AB Yolunda Yerel Yönetimler adlı program, Türkiye'nin gelişimine ve AB ile uyumuna katkıda bulunacak bilgiler, halka ve idarecilere yeni ufuklar açacak her türlü konuyu ekrana taşıyor. "Yerel yönetimler AB yolculuğuna ne kadar hazır?", "Acaba herkes AB'yi istiyor mu?", "Halk ve beldeler Avrupa Birliği'ne hazır mı?" gibi soruların cevap bulduğu program, Türkiye'nin beldelerinden ilginç görüntüler de getiriyor ekranlara.
[12.30/TGRT]

Yuvasını terk eden bir adamla Büyük Buluşma
Büyük Buluşma'da, iyi bir aile babası olan Turgut, kızının nişanı için çıktığı alışverişte askerlik arkadaşı Mithat'la karşılaşır. O günden sonra hayatı değişen adam, kızının nişan parasıyla oto galerisi açar. Kısa bir süre sonra da Turgut'un tanıştırdığı Aysun'la yasak bir ilişki yaşamaya başlar. Gözü eşi Emel'i ve kızı Elif'i görmez olur. Turgut'un bu ihmalleri eşi Emel'in ölmesine ve kızı Elif'in nişanlısından ayrılmasına sebep olacaktır. Ve Turgut gerçeği çok geç anlayacaktır.
[20.00/SAMANYOLU]

Salıncak'ta, Zeliha Sunal'dan müzik ziyafeti
Şükriye Tutkun'un sunduğu Salıncak'ta Türk Sanat, halk, pop, rock müziğin her türünden örnekler sunuluyor. Programa bugün, Gamze Özçelik'le birlikte rol aldıkları Savcı'nın Karısı dizisiyle tanınan Cihan Okan ve başarılı sanatçı Zeliha Sunal konuk oluyor. Oyunculuğun yanısıra Sezen Aksu'nun vokalistliğini de yapan Cihan Okan, programda yabancı dili ingilizce olan ve 28 ayrı dilde şarkı söyleyebilen uluslararası sanatçı Zeliha Sunal'la izleyenlere müzik ziyafeti veriyor.
[20.35/TV8]

Mavi yolculukta bol renkli bir sohbet
Gani Müjde'nin konuklarını teknesinde ağırladığı ve hoş bir sohbet gerçekleştirdiği Denizde Hayat adlı program bugün, Deniz Seki'yi ağırladığı bölümüyle yeniden ekrana geliyor. Gökova'nın en güzel koylarından biri olan Löngöz'e doğru yelken açan Gani Müjde ve Deniz Seki, stresten uzak, doğa ile başbaşa keyifli bir sohbet yapıyor. Deniz Seki, Löngöz koyuna doğru ilerlerken teknede Akdeniz Makarnası yapıyor ve programda yemek yapmayı çok sevdiğini itiraf ediyor.
[21.05/NTV]

Bir türkünün öyküsü: Yarim İstanbul'u Mesken mi Tuttun?
Başrollerini Tuğçe Ersoy, Engin Yüksel ve İnci Şen'in paylaştığı, Zeynep Tor'un yönettiği Yarim İstanbul'u Mesken mi Tuttun adlı film, Memleket Hikayeleri kuşağında ekranda. Ünlü türkünün hikayesini anlatan filmin konusu şöyle: Nazlı 7 yıl önce İstanbul'a çalışmaya giden kocası Ali'nin yolunu gözlemektedir. Köyde herkes onun haline üzülüp acırken, umudunu yitirmez. Dursun uzun süredir peşinde olduğu Nazlı tarafından reddedilmenin acısıyla, daha da hırslanır. Sonunda İstanbul'a gidip Ali'yi bulmaya karar verir, ancak bu ölümüne neden olacaktır.
[ 20.00 / KANAL 7 ]

Van Gölü canavarı avcılarından Ağrı'nın güleryüzlü insanlarına
Murat Yeni'nin sunduğu Maceracı, bu hafta da Anadolu insanının öyküsünü ekrana getirmeye devam ediyor. İlk olarak Van'a giden Maceracı, Van Gölü'nün kenarında dolaşırken canavarı arayan bir grup avcıya rastlıyor. Kısa adı CAT olan canavar arama timini yakın takibe alan Murat Yeni, araştırmacı-gezer biri olarak kamuoyunu aydınlatmayı kendisine bir borç biliyor. Maceracı'nın bir sonraki durağı Ağrı Doğubeyazıt oluyor. Yöreye düşen meteor taşının açtığı çukuru ekrana getiren Maceracı, aynı yörede Pelikancı Teyze olarak tanınan bir kadınla da sohbet gerçekleştiriyor.
[ 21.10 / SAMANYOLU ]

Çil horozun peşinde, gerçek aşkı bulan bir adamın öyküsü
Horoz sevdalısı Kazım'ın saf ve komik aşkı: Çil Horoz adlı TV filmiyle getiriliyor ekrana. Başrollerini Umut Oğuz, Şebnem Kasapoğlu ve İncilay Şahin'in paylaştığı filmin konusu şöyle: Kazım horoz sevdalısı bir gençtir. Bütün meşguliyeti çok sevdiği çil horozudur. Annesinin ve babasının tek derdi ise Kazım'ı evlendirmektir. Bu yoldaki çabaları nişan günü oğullarının törenden kaçmasıyla boşa gider. Kaçan horozunun peşine düşen Kazım nişanı unutur. Kazım koştururken kendini köyün mezarlığında bulur ve burada ağlamakta olan Merve ile tanışır.
[ 21.45 / KANAL 7 ]
28 Ağustos 2005
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED