AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

K Ü L T Ü R
Arabi'den kelimelere diyalektik yaklaşımlar
Vahdet- i vücud düşüncesinin zirve ismi filozof İbnü'l Arabi'nin 'El-mucemu's sufi: el- Hikmetü Fi-Hududi'l Kelime' adlı eseri, Lübnanlı kadın araştırmacı Suad el- Hakim'in çevririsi ve 'İbnü'l Arabi Sözlüğü' adıyla Kabalcı tarafından yayınlandı. Yedi yüz terimin açıklamasını içeren kitapta terimler kökleri itibariyle açımlandıktan sonra, ayetlerdeki kullanımları ile birlikte örneklendiriliyor ve anlamlandırmaya çalışıyor. Tasavvufun ve Arabi'nin dünyasına girmek isteyenler için.
Bilgi tel: 0 212 526 85 86

Cezayir'in kamil yüreği Malik bin Nebi anlatıyor
Cezayir'de başlayıp Fransa'da devam eden ve anayurdunda son bulan bir fırtınalı hayatın, ömrünü inandığı dinin herşeyden önce bir medeniyet projesi olduğunu anlatmatla geçirmiş bir aydının; Malik bin Nebi'nin 'Yüzyılın Tanığı' kitabı Lale Kitabevi tarafından yayınladı. 'Malik bin Nebi'nin günlerini sömürgeci güçlere küfretmekle geçirenlere 'sömürülebilir duruma düşen'in sorumluluğunu hatırlattığı, otobiyografisinin çevirisini Muhammed Tan yapmış.
Bilgi tel: 0 216 567 80 76

'Baba'nın senaristinden 'Karanlık Arena'
Ünlü 'Baba' filminin senaristi, mafya romanlarının tartışmasız ve bol ödüllü yazarı Mario Puzo'nun uluslarası alanda beğeni toplayan "Karanlık Arena" isimli sürükleyici romanı, Onur Şen'in duru Türkçesi ile 1001 Kitap Yayınları arasından çıktı. Puzo'nun ilk romanı olan Karanlık Arena, ihanete ve çürümüşlüğe karşı verilen bir savaşta, hayatta kalma mücadelesi veren genç bir askerin hikayesini, Almanya'nın yenilgisi ve işgali sonrasında yaşananlarla birlikte işliyor.
Bilgi tel: 0 212 528 71 90

Nurettin Topçu'nun Ahlak'ı Dergah'tan
Son devrin önemli fikir adamlarından Nureddin Topçu'nun "Ahlak" isimli eseri, Ezel Erverdi ve İsmail Kara'nın editörlüğünde, yeniden yayımlandı. Dergah Yayınlarından çıkan kitap, 1974 yılında, MEB'in talebiyle, lise öğrencileri için ders kitabı olarak hazırlanmış. Sunuş yazısında, 1975'te Topçu'nn vefatının ardından, eserin farklı imzalarla basılmasının hikayesi de anlatılıyor. Ahlakın, din, vicdan, sanat ve felsefe ile ilişkileri, yazarın özgün üslubuyla sunuluyor.
Bilgi tel: 0 212 520 46 96

Divan Şiiri ölmedi 'Şah Beyitler'de yaşıyor
Önsözünde "altıyüz senelik muazzam bir kültür ve edebiyat birikimine duyulan hasretin ifadesi" olarak takdim edilen 'Şah Beyitler' adlı eser, Ziya Bakırcıoğlu imzasını taşıyor. Ötüken Yayınlarından çıkan kitap, Sultan Veled'den Avni mahlasını taşıyan Fatih'e, Şeyh Galip'ten Yahya Kemal Beyatlı'ya, divan şiirinin seçkin örneklerini sunuyor. "Divan şiiri eskimiştir" itirazlarına cevap niteliği taşıyan 'şah beyitler'de, divan şiirinin hâlâ dipdiri olduğu ortaya konuluyor.
Bilgi tel: 0 212 520 46 96

Süleyman Arif Emre'den şiirler: Aşkın Aşkı
Uzun yıllar siyasetle uğraşan, hatıralarını Siyasette 35 Yıl adıyla kitaplaştıran Süleyman Arif Emre'nin "Aşkın Aşkı" adlı şiir kitabı Hikmet Neşriyat'tan çıktı. Aruz ve hece vezniyle yazılmış şiirlerin tasnif edildiği, sadece bir kıtadan oluşan isimsiz şiirlerin yer aldığı kitabın son bölümünde ise tasavvuf şiirinden yapılan tercümeler bulunuyor. Emre'nin 1958'den bugüne yazdığı bütün şiirleri bir araya toplayan kitapta Emre'nin Yasin Hatipoğlu ile atışmaları da bulunuyor.
Bilgi tel: 0 212 415 22 41



28 Ağustos 2005
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED