AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

S P O R
Loeb rekora koşuyor

DÜNYA Ralli Şampiyonası'nın (WRC) 11. ayağını oluşturan OMV ADAC Almanya Rallisi'nin ilk gününü geçen yılın Dünya Şampiyonu Fransız pilot Sebastian Loeb lider tamamladı. Citroen pilotu, rallinin ilk gününde geçilen 6 özel etabın 5'inde en iyi zamanı yaparak günü en yakın takipçisi takım arkadaşı Belçikalı François Duval'in 11.7 saniye önünde lider geçti. Bu sezon 7 birincilik kazanan Almanya Rallisi'nin son 3 yılki birincisi Loeb, Trier'de de zafere ulaşırsa WRC tarihinde bir sezonda en çok birincilik kazanan pilot olarak tarihe geçecek.

Alpay'dan Terim'e teşekkür

MİLLİ futbolcu Alpay Özalan, uzun bir aradan sonra yeniden Milli Takımı aday kadrosuna çağrılmış olmanın gururu ve onurunu yaşadığını söyledi. "Tekrar Avrupa'ya dönmenin, Bundesliga'da oynayacak olmanın ve en önemlisi tekrar milli takıma çağırılmış olmanın haklı gururunu ve onurunu yaşıyorum'' diyen Alpay, "Beni keşfederek Üçüncü Lig'den milli takıma kadar çıkaran ve beni Alpay Özalan yapan, milli takımımızın hocası Fatih Terim, beni uzunca bir aradan sonra tekrar ay-yıldızlı takımımıza davet etti. Ona ne kadar teşekkür etsem az" dedi.

Halil Altıntop coştu bir kere

Bundesliga'da mücadele eden milli oyuncumuz Halil Altıntop, Kaiserslautern'in deplasman Köln'ü 3-2 mağlup ettiği maçta attığı 2 golle yıldızlaştı. Köln karşısında mükemmel bir futbol ortaya koyan gurbetçi oyuncumuz, 19. ve 90. dakikalarda attığı gollerle takımı Kaiserslautern'in altın değerinde 3 puan kazandırdı. Geçtiğimiz hafta da Duisburg karşısında 3 gole imza atan Milli futbolcu, takımının 3 maç sonunda attığı 9 golden 5'ine imzasını atmış oldu. Kaiserslautern bu galibiyetle puanını 6'ya yükselti.

Bursaspor'da yeni uygulama

Bursaspor'un bu sezon sahasında yapacağı tüm maçlarda, kombine bilet sahiplerinin belediye otobüslerinden ücretsiz yararlanabilecekleri bildirildi. Bursaspor Asbaşkanı Murat Yanıklar, bugünkü Mardinspor karşılaşmasıyla başlayacak uygulamanın, yeşil-beyazlı kulübün kendi sahasında yapacağı tüm maçlarda geçerli olacağı belirtildi. Bu hizmetin yalnızca maç günleri geçerli olduğunu belirten Yanıklar, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'e desteğinden dolayı teşekkür etti.

Futbolda milli mesai

A MİLLİ Takımı'n 3 Eylül'de Danimarka, 7 Eylül'de Ukrayna ile yapacağı 18. Dünya Kupası Eleme Grubu maçları için belirlenen aday kadrosu, bugün İstanbul'da kampa girecek. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim tarafından belirlenen 26 kişilik aday kadroda yer alan oyunculardan, kulüplerinde lig maçlarını oynayanlar akşam saat 17.00'de Çengelköy Sumahan Otel'de toplanacak. Milliler, Pazartesi günü Fenerbahçe'nin Dereağzı Tesisleri'nde yapacağı çift antrenmanla Danimarka maçı hazırlıklarına başlayacak.

Kemer'de Offshore rüzgarı

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde düzenlenen Türkiye Offshore Şampiyonası'nın 5. ayağı, kortejle başladı. Kemer PTT'si önünden başlayan ve Atatürk Caddesi ile Liman Caddesi'ni izleyen kortejde, dorseler ile çekilen yarış tekneleri, yerli ve yabancı turistler ile Kemerliler'in büyük ilgisini çekti. Bazı animasyon ekipleri de tekneler üzerinde şovlar yaptı. Kortejin ardından Kemer Marina'da kokteyl gerçekleştirildi. Kokteylde Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, şampiyonayla Kemer'in heyecan ve hareket kazandığını kaydetti.

Yıldız bayanlar sonuncu oldu

Avrupa 6. Yıldız Bayanlar Hentbol Şampiyonası'nda Türkiye, klasman grubundaki son maçında, Çek Cumhuriyeti'ne 52-32 yenilerek, 16. ve son sırayı aldı. Avusturya'nın başkenti Viyana'da süren şampiyonanın 9. gününde 15.lik için, daha önce grupta 35-25 yenildiği Çek Cumhuriyeti ile karşılaşan milli takım, rakibi önünde yine başarılı olamazken, ilk yarıyı da 24-13 geride tamamladı. Milli takım böylece 1 galibiyet ve 6 yenilgi aldığı şampiyonada 16. ve son sıradan kurtulamadı.

Motosiklet yarışlarında kaza

MARMARA Motosiklet Kulübü'nce düzenlenen Türkiye Pist Şampiyonası'nın 3. ayağında, sıralama yarışı sırasında araçları çarpışan Balkan Şampiyonu Sinan Sofuoğlu ile İzmirli sporcu Burak Albayrak hafif yaralandılar. Körfez Pisti'ndeki yarışta Sinan Sofuoğlu, önündeki Burak Albayrak'ı geçmeye çalıştığı sırada 2 motosiklet birbirine çarptı ve takla attı. Kaza geçiren Sofuoğlu ile ayağından yaralanan Albayrak, Derince Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sofuoğlu ve Albayrak'ın genel durumlarının iyi olduğu öğrenildi.



28 Ağustos 2005
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED