T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 2 ARALIK 2005 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Karikatür
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  Hayat
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Bediüzzaman’ın içinden binlerce kahraman çıkar

Said Nursi’nin Sultan Abdülhamid Han, Adnan Menderes ve Necip Fazıl gibi fikir ve siyaset hayatına damga vuran isimlerle ilişkileri ve insani yönünü ele alan bir kitap yazan araştırmacı-yazar Vakkasoğlu, “Sevgisiyle, mücadelesiyle Bediüzzaman’ın içinden binlerce Gandhi çıkar” dedi.

Araştırmacı-yazar Vehbi Vakkasoğlu, bugüne kadar yalnızca risaleleriyle gündeme gelen Bediüzzaman Said Nursi’nin Sultan Abdülhamid Han, Adnan Menderes ve Necip Fazıl gibi fikir ve siyaset hayatına damga vuran isimlerle ilişkilerini ve hiç konuşulmayan insani yönlerini yazdı. Vakkasoğlu, “Çevreciliğiyle, sevgisiyle, tüketime karşı duruşuyla, toplum için mücadelesiyle Bediüzzaman’ın içinden binlerce Gandhi çıkar” dedi. Vakkasoğlu, Nesil Yayınları’ndan çıkan “Başkasının Günahına Ağlayan Adam” isimli kitabını “neden yazdığını” anlattı.

HERKESE HİTAP EDİYOR

Bediüzzaman’ın Kur’an’ın seslendiği herkese hitap ettiğinin altını çizen Vakkasoğlu, “Dolayısıyla Bediüzzaman’ı bir grubun, bir cemaatin adamı yapamayız. Onu kimse tekeline almamalı. Üstadın grup, klik, cemaat adamı, olmadığını, bütün insanları içine alan bir yüreğin sahibi olduğunu ortaya koymak istedim” dedi.

Bediüzzaman’ın günlük politikada partilerden uzak durduğunu, ancak partileri dine, vatana, millete hizmet ettirmek için çabaladığını vurgulayan Vakkasoğlu, “Adnan Menderes, Tevfik İleri gibi insanlarla hep irtibatı olan biriydi. Seçim zamanı ‘çok hastayım gidecek halim yok ama mümkünse sandığı buraya getirin’ diyen, ‘kanunlar müsaade etmiyor’ denildiğinde tüm sıkıntılarına rağmen gidip oyunu atan bir adamdı” şeklinde konuştu. Vakkasoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gandhi gözümüzde kahraman. Ancak Bedüzzaman’ın hayatına baktığınızda içerisinden binlerce Gandhi çıkar. ‘Bu milletin imanının selameti uğruna dünyevi zevklerimden, ihtiyaçlarımdan vazgeçtim, gerekirse ahiret kazanımlarımdan da vazgeçerim’ diyor.” Kitapta “Bediüzzaman için Ebubekir gönüllü” ifadesini kullanan Vakkasoğlu, “Bugün bilgi eksikliğimizden ziyade sevgi eksikliğimiz var. Bediüzzaman bunu en zor zamanda yapmış. Kendisine eziyen eden CHP’lilerle bile bağını koparmamış” dedi. Bediüzzaman’ın gelmiş geçmiş en önemli çevrecilerden biri olduğunu da söyleyen Vakkasoğlu, kitabında Bediüzzaman’ın Eğirdir Gölü’ne girdiği zaman, suyu kirletmemek için hemen çıktığını, öğrencilerine de bunu öğütlediğini aktardı.

  • RECEP YETER / İSTANBUL

    Büyük Doğu için yorganını sattı

    Bediüzzaman’ın kendisini ziyaret eden Necip Fazıl’a “Ben Büyük Doğucuları Risalei Nur talebesi kabul ettim. Biz bir ağacın meyveleriyiz” dediği aktarılan kitapta, ilginç bir bilgiye de yer veriliyor: Bediüzzaman’ın talebesine aldırıp, okuttuğu dergiler arasında Necip Fazıl’ın Büyük Doğu’su da vardı. Bir sayıda, maddi imkansızlık nedeniyle derginin çıkmasının tehlikede olduğu yazılınca, Bediüzzaman duygulanır ve yanındaki talebesine “İki yorganım var. Biri bana kafi. Diğerini satın parasını Doğu’ya gönderin”der.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi