T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 2 ARALIK 2005 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Karikatür
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  Hayat
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Irkçılığa karşı onur

ABD Ordusu'nun ilk siyah dalgıcı olan Carl Brashear'ın gerçek öyküsünden uyarlanan Onurlu Bir Adam'da üç yıldızın başarılı oyunu ve duygusal dakikalar seyirciyi bekliyor...

Başrollerinde Robert De Niro, Cuba Gooding Jr ve Charlize Theron'un olduğu gerçek bir hikayeden uyarlanan bir film geliyor ekrana: Onurlu Bir Adam (Men Of Honor). TRT 1'in Kapalı Gişe kuşağında yayınlanacak film, gerçek bir hayat öyküsüne dayanıyor. Amerikan Ordusu'nun ilk siyahi dalgıcı olan Carl Brashear'ın 1940-1970 arasındaki hayat öyküsünden uyarlanan film, yer yer klişelere başvursa da, ABD ordusunda ırkçılığı odak alan gerçek bir öykünün hakkını veriyor. Filmin konusu ise şöyle: Kentucky'li bir ailenin oğlu olan Carl Brashear, hayallerindeki hayatı bulmak amacıyla evinden ayrılır. Evden ayrılırken babasının verdiği "Asla pes etme. En iyi ol" öğüdünü hayat felsefesi olarak kabul etmiştir. Yeniden yapılandırılan deniz kuvvetlerine katıldığında bunun "En iyi" olabilmek için önüne çıkan bir fırsat olduğunu düşünmektedir. Dalgıç Okulu Programı'na katılabilmek için iki yıl boyunca yüzlerce mektup yazar, sonunda amacına ulaşır. Ancak eğitimcisi Billy Sunday onu ekipte istemez. Yine de Carl'ı dalgıç olmaktan kimse alıkoyamayacaktır. Film için suda gerçekleştirilen çekimler için özel efekt yerine gerçek çekimler tercih edilmiş. Dev bir tankın içinde gerçekleştirilen sualtı çekimlerinde kullanılan giysilerse, donanmadan sağlanmış olan 1950-60 yılları arasına ait orijinal giysiler.

Onurlu Bir Adam

Orijinal Adı: Men Of Honor Yön: George Tillman Jr. Oyn: Robert De Niro, Joshua Leonard, Cuba Gooding Jr., Dennis Troutman, Charlize Theron, Aunjanue Ellis, Hal Holbrook Yapım Yılı: 2000 Süre: 129 Türü: Dram
TRT 1 / 19.45


İçki giderse, yaşam biter mi?

Mustafa Karaalioğlu'nun sunduğu İskele Sancak'ta bu hafta 'Türkiye'de yaşam tarzı değişiyor mu?' sorusuna cevap aranıyor. İçki yasağı, başörtüsü tartışmaları ve günlerdir konuşulan alt kimlik-üst kimlik konusunun ele alınacağı programa, gazetemiz yazarı Kürşat Bumin, AK Parti'nin akıl hocası olarak lanse edilen Korkut Özal, Başkent Kadın Platformu kurucusu Dr. Hidayet Şefkatli Tuksal ve CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek konuk oluyor. AK Parti'nin iktidara gelmesiyle tartışmaya açılan ve son dönemlerde sık sık gündemi işgal eden 'içki, başörtüsü ve kimlik' gibi konulara farklı isimlerden, farklı perspektifler getirilecek olan programda, "Hükümetin son dönemdeki uygulamaları yaşam tarzını değiştirmeye yönelik mi?" sorusunun ardına düşülüyor.
KANAL 7 / 23.30


HAFTANIN GÜNDEMİ

Ayşe Önal ve Mehmet Altan Z Raporu'nda bu hafta, "AB'den dışlanıyor muyuz yoksa müzakereler hızlanıyor mu?", "Türkiye batıyor mu, refaha mı yürüyoruz?", "Siyaset Türkiye'yi kilitliyor mu, ilerletiyor mu?", "Kürt sorunu hafifliyor mu, çıkmaza mı giriyor?", İslam modernleşiyor mu, şeriat mı geliyor?" sorularının ardına düşüyor.
STAR / 00.00


ENERJİ POLİTİKALARI

Enerji Bakanı Hilmi Güler, Taha Akyol'un sunduğu Eğrisi Doğrusu'na konuk oluyor ve Türkiye'nin petrol, doğalgaz ve nükleer enerji dosyalarını anlatıyor. Milyarlarca doların aktığı bir enerji koridoru olmaya hazırlanan Türkiye'nin enerji politikaları programda yeralıyor.
Cnn Türk / 22.00


Can telef ediyor Bal acem kızı

Katre'nin bu haftaki konuğu Moğollar. Okan Murat Öztürk'ün sunduğu ve THM ağırlıklı geleneksel müziklerin yeraldığı, reyting yarışı ve her türden popülizme karşı, 'Sadece Müzik' sloganıyla yola çıkan Katre'nin konuğu Moğollar, Selvi Boylum Al Yazmalım, Dila Hatun, Keşişleme ve Acem Gızı adlı türküler yeralıyor.
TRT 2 / 23.35


Gözü yaşlı Yeşilçam filmleri

Yeşilçam'ın ağlatan filmleri 5n 1k'da ekrana geliyor. Cüneyt Özdemir ve Soner Yalçın'ın hazırladığı programda, Türkiye'nin günlerdir ağladığı 'Babam ve Oğlum' filminden hareketle, Türk Sineması'nın en çok ağlatan 10 filmi seçiliyor. Sinema eleştirmeni Atilla Dorsay ise programda filmlerle ilgili bilgi veriyor.
Cnn Türk / 21.00


BÜYÜK YALAN


Doktorun söyledikleri Reyhan'ı çok üzüyor Başrollerini Emrah ve Sinem Öztufan'ın paylaştığı dizide, düğün günü gelen Vildan, sırrı nedeniyle tedirgindir. Hamile olduğundan şüphelenen Reyhan doktora gider, fakat doktorun söyledikleri pek hoş değildir. Ethem'in Okan'a söylediklerini duyan Emirhan ise şoka girer.
ATV/20.00


IHLAMURLAR ALTINDA


Yılmaz, çok sevdiği kadının düğününde Bülent İnal, Sinan Tuzcu ve Özge Borak'ın başrollerini paylaştığı dizide, Elif'in düğününe gitmeyi göze alan Yılmaz'ı bir sürpriz beklemektedir. Filiz ise, Yılmaz'a karşı tarif edemediği duygular hissetmeye başlamıştır.
KANAL D/21.50


ŞUBAT SOĞUĞU


Burhan, Kenanlı'ya misilleme yapıyor Başrollerini Kenan Bal ve Suavi Eren'in paylaştığı dizide, Burhan Dağlar, Kenanlı'nın kurduğu pusuya karşılık, koruması Nedim'i rehin alır. Burhan'ın deşifre olmasıyla köşeye sıkışan Taşkın ise yeni planını dev-reye koyar.
SAMANYOLU/ 22.00


Gaddar
Babasının öldürülmesinden sonra köyüne dönen genç doktor bilmeden babasının katil zanlısını tedavi eder ve zanlının kızına âşık olur. Amcası Kadir Ağa ise intikam almaya kararlıdır.
Yön: Mehmet Aslan Oyn: Kartal Tibet, Gönül Hancı, Bilal İnci, Turgut Özatay, Atilla Ergun
KANAL 7 / 14.30

Aşk Engel Tanımaz
Londra'nın Notting Hill kasabasında iddiasız bir kitapçı dükkanı işleten William Thacker'ın başına istinasız tüm erkeklerin hayallerini süsleyecek bir şey gelir ve en ünlü Amerikalı oyuncusu Anna Scott, dükkanından içeri giriverir.
Orj Adı: Notting Hill Yön: Roger Mitcell Oyn: Julia Roberts, Hugh Grant, Richard McCabe, Rhys Ifans, James Dreyfus
TV8 / 21.00

Walker
Hukuk, politika, tıp, gazetecilik gibi alanlarda kariyer yapabilecekken Nikaragua'da dikatatörlüğe kadar uzanan bir hayatı seçen Walker'ın macerasının anlatıldığı film, Walker'ın 1855 yılında milyoner bankacı Cornelius Vanderbilt için çalışmaya başlamasıyla açılıyor.
Orijinal Adı: Walker Yön: Alex Cox Oyn: Ed Harris, Richard Masur, René Assa, Rene Auberjonois, K. Szarabajka
Cnbc-e / 22.00

İkiz Vampir Avcıları
Başarılı aksiyon sahnelerinin yer aldığı filmde, iki ünlü pop yıldızı olan Charlene Choi ve Gillin Chung kardeşler oynuyor ve bu yıldızlar, kendilerini yeryüzündeki vampirleri yok etmeye adamış iki kardeşi canlandırıyorlar.
Orijinal Adı: Twins Effect Yön: Dante Lam, Donnie Yen Oyn: Ekin Cheng, Charlene Choi, Gillian Chung Türü: Aksiyon
SHOW / 00.00

İntikam
Hava Kuvvetleri'nden emekli olan Cochran, tatil için gittiği Meksika'da, yakın dostu Tibey'in karısı Miryea ile bir yasak ilişkiye girer. Bu durumu fark eden Tibey müthiş bir intikam planı hazırlar.
Orijinal Adı: Revenge Yön: Tony Scott Oyn: Kevin Costner, Anthony Quinn
TRT 1 / 00.25


 
  TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
TGRT: İst. (212) 454 56 00      Ank. (312) 441 34 00
KANAL 7: (212) 612 90 90       STV: (216) 344 85 60
MELTEM TV: (212) 639 08 85   FLASH TV: (212) 256 81 00
CNN TÜRK: (212) 413 56 00     STAR: (212) 448 90 00
KANAL D: (212) 413 51 11       atv: (212) 354 39 36
SHOW TV: (212) 355 01 01      tv8: (212) 288 51 52
CNBC-e: (212) 335 00 00         NTV: (212) 335 00 00
KANAL A: (312) 318 69 70       RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
ALO RTÜK: 178

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi