T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 2 ARALIK 2005 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Karikatür
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  Hayat
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Yugoslav göçmenler mallarına kavuşuyor

Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Kemal Baysak, “1945 yılında mallarına el konulan ve Türkiye’ye göç etmek zorunda bırakılan Yugoslav göçmenlerin mallarını tekrar alabileceklerini” bildirdi. Baysak, Dışişleri Bakanlığı Yurtdışında Yaşayan Türkler, Göç, İltica ve Emlak Genel Müdür Yardımcılığı ve Emlak Daire Başkanlığı’nca valiliklere, Yugoslavya göçmenlerini ilgilendiren bir yazı gönderildiğini belirtti. Yazıda, “Sırbistan Karadağ hükümetinin aldığı karar gereği, zarara uğramış kişilerin 30 Haziran 2006’ya kadar mallarını bildirmelerinin istendiğini” belirten Baysak, bu tarihten sonra tüm hakların geçersiz olacağına dikkati çekti. Baysak, mağdur ların valiliklere, başvurmalarını istedi. Turgutlu Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Muharrem Baysak da Turgutlu’da yaşayan göçmenlere duyurduklarına ifade ederek, “Yıllarca mağdur olan insanlar karara çok sevindiler” dedi.


Göç edip kaydını sildirmeyenlere ceza

Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılan Adres Kanunu’na göre, bundan sonra nüfus sayımı için sokağa çıkma yasağı konulmayacak. Vatandaşların adres bilgileri oluşturulacak olan ‘Ulusal Adres Veri Tabanına” sokulacak. Sistemin çalışması için yapılan en önemli çalışma ikametgah değişikleri üzerinde. Adres değişikliğinde ikametgah sildirme konusunda bir alışkanlık olmaması nedeniyle kanuna yaptırım maddesi konuldu. Göç eden aile 20 gün içinde ikametgahını sildirmediği takdirde 250 YTL para cezası alacak. Aynı şekilde yeni ikamethagı bildirmeyenler de aynı cezayı alacak. Adres bilgisi konusunda yanlış bilgi vermenin cezası ise 500 YTL. Cezalar kanun Meclis’e geldikten sonra kesinleştirilecek.

  • ERHAN SEVEN/ ANKARA


    M. Ü.’de 46 öğrenci için idari soruşturma

    Muğla Üniversitesi (M.Ü.) Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik, üniversitedeki olaylara karıştığı belirlenen 46 öğrenci hakkında idari soruşturma başlatıldığını bildirdi. Oktik, “Bunlardan gerçekten suç işlemiş olanlar, elinde suç aleti bulunanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Bu konuyla Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Gündoğan yakından ilgileniyor” diye konuştu. Prof. Dr. Oktik, “İngiliz vatandaşı olduğum doğru” dedi.


    Yuva çocuklarına 800 ‘sevgi annesi’

    Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) ve Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği’nce (ÇİDER), yuvalarda kalan çocuklarla gün içinde ilgilenecek anneler bulunması amacıyla başlatılan “Sevgi Annesi Proje”sine çok sayıda kişi başvurdu. Türkiye genelinden başvuruları değerlendiren ÇİDER, 800 “Sevgi Annesi”ni belirledi. Başvuruların çoğunluğunu bankacı, emekli bankacı, öğretmen ya da emekli öğretmen statüsündeki kişiler oluştururken, üniversite öğrencileri, özellikle de tıp fakülteleri öğrencileri projeye ilgi gösteriyor. “Sevgi Annesi” olmak için en çok başvuru İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa illerinden yapıldı.

  • ANKARA


    ‘Ben de Varım’ deyip AB ödülünü aldılar

    Ege Üniversitesi öğrencisi Gözde Sütçü (23), “cinsel taciz” iddialarıyla gündeme gelen Urla’daki Barbaros Çocuk Köyü’nde kalan çocukların sosyal hayata bağlanması için AB desteğiyle çektiği “35 MM’de Ben de Varım” adlı filmle, AB Gençlik Projeleri arasında “En İyi Projeler” arasına girdi. Çocuk Köyü’nde kalan 10-12 yaş arasındaki 13 çocuğun rol aldığı ve çekimleri Urla İlçesi’ne karayoluyla bağlı bulunan Karantina Adası’nda gerçekleştirilen filmde, çocuklar hayatta olmak istedikleri rolü oynadılar. Filme, AB 22 bin 660 avro destek verdi.

  • İZMİR


    Özay adliyede

    Manken Tuğba Özay, Kürşat Yılmaz ve adamlarına yönelik soruşturma kapsamında ifade verdi. Bir saat kaldığı adliyeden ayrılırken ‘polis aramaları sırasında ve bar girişlerinde silahların çantasına konulduğu’ iddialarına Tuğba Özay, “Beni de arıyorlar” yanıtını verdi. Adliyeden ayrılırken Özay’ın aracına başka bir aracın eşlik ettiği görüldü.


    Kadınların ‘baz’ isyanı

    Antalya Düzlerçamı Beldesi’ne bağlı Nebiler Mahallesi’nin camisine baz istasyonu kurulmasını protesto eden mahalleli kadınlar, istasyonu kurmak için gelen işçileri görünce caminin etrafında kenetlendi. Jandarma tepkili kadınların çevresinde tedbir alırken, kadınlar ellerindeki sopa ve taşlarla sözlü tepkilerini sürdürdü. Kadınlardan biri, şirket görevlilerine taş atmaya başladı. Diğer kadınların da taş atmaları üzerine şirket elemanları camiye sokuldu. Araya giren jandarmanın girişimiyle baz istasyonunun kurulması haftaya kaldı.

  • ANTALYA (A.A)


    1.3 YTL uğruna ölecekti

    Banliyö trenlerine kaçak binen bazı gençler, birkaç YTL uğruna hayatlarını tehlikeye atıyorlar. Hanefi Genç (17), iki arkadaşıyla birlikte önceki gün geceyarısına doğru tel örgüleri aşarak Florya Tren İstasyonu’na girdi. Genç ve iki arkadaşı, Sirkeci-Kapıkule seferini yapan hareket halindeki yolcu trenine binmeye çalıştı. Ancak hız kazanan trenin kapısına tutunmaya çalışan Genç, dengesini kaybetti. Yolcuların gözü önünde düşen Genç, trenin altında kaldı. Çığlıkları duyan makinist treni durdurdu. Yolcuların da yardımıyla trenin altından çıkartılan talihsiz genç, belinden ve başından ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Genç hayati tehlikeyi atlatamadı.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ


    Kapkaç çetesinden bombacı çıktı

    İstanbul’da Doğu ve Güneydoğu’dan kaçırdıkları çocukları eğitip kapkaç, hırsızlık ve uyuşturucu satıcılığı yaptıran çeteye yönelik operasyonda 30 kişi yakalandı. M.S.T.’nin yönettiği çetenin kapkaç, yankesicilik ve hırsızlıktan elde ettiği parayı PKK’ya gönderdiği belirlendi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan İ.Ç.’nin Haliç Köprüsü’ne geçtiğimiz yıl 20 kilo A-4 koymak suçundan gözaltına alınıp tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirlendi. Çetenin bürokratik işlemlerini de Aksaray’da lokanta işleten S.B.’nin hallettiği ileri sürüldü. Operasyonda 12 kilo esrar ve binlerce ecstasy hap ele geçiren polis, şebekenin PKK örgütünün uyuşturucusunu sattığı ve bu işler için küçük çocukları kullandığı belirtildi.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ


    Kışladaki tuhaf kazada iki askere tutuklama

    Kayseri’de askeri üste asfalt üzerinde yatar haldeki iki askerin ezilerek şehit olduğu kazada devriye aracını kullanan er K.Y. ile araç komutanı çavuş H.S.Y. tutuklandı. İki asker ‘taksirli öldürme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • (A.A)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi