T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 2 ARALIK 2005 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Karikatür
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  Hayat
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Allah'ın evi her yerde aynıdır

F.Bahçe Teknik Direktörü Daum,“Camiler, kiliseler ve havralar aynı amaca hizmet ediyor. Çocuklarım ileride din değiştirmek isterse karşı çıkmam” dedi.

Her fırsatta katıldığı tv programlarında ve verdiği röportajlarda Türk sporunun dışında ülkemizde yaşadığı güzellikleri de yabancılara en iyi şekilde anlatan F.Bahçe Teknik Direktörü Christoph Daum Fenerbahçe Dergisi’ne verdiği röportajda futbol dışındaki konulara değindi.

Kısa İstanbul turunda Ortaköy Camii’ne giden Daum, tüm insanlığın ortak bir paydada birleştiğini söyledi ve camilerin de, kiliselerin de, havraların da aynı amaca hizmet ettiğini belirtti.

Daum, Türkiye’de hiçbir dini kaygı duymadığını belirterek, şunları söyledi: “Türkiye laik bir ülke ve Türk insanı diğer dinlere de çok saygılı. Camiye gittiğim zaman huzur buluyorum. Bence Allah’ın evi dünyanın her yerinde aynıdır. Çocuklarımızı da bu öğretiyle yetiştirmeye gayret ediyoruz. Bir gün gelir, çocuklarım dinlerini değiştirmek isterlerse, istedikleri dini seçebilirler’’

UEFA’DAN DOPİNG BASKINI

Fenerbahçeli 10 futbolcuya, UEFA tarafından doping testi uygulandı. Sarı-lacivertlilerin Samandıra Tesisleri’ne İsviçre’den gelen UEFA yetkililerinin, buradaki özel bir odada 10 futbolcuya doping testi yaptığı, ardından İsviçre’ye döndüğü bildirildi.

Hangi futbolculara doping testi uygulandığı konusunda bilgi verilmezken bunun sezon başından beri UEFA’nın standart bir uygulaması olduğu öğrenildi.

Fener, Nobre’nin golünü kutluyor

F.Bahçe Dergisi Aralık sayısında, derbi maçın skorunu belirleyen gole imzasını atan Nobre’nin gol vuruş fotoğrafı ve “EFSANE ŞAHANE” başlıklı kapağı ile bayilerdeki yerini aldı.

F.Bahçe için üç transfer iddiası

Ankarasporlu sol kanat oyuncusu Brezilyalı Wederson’un F.Bahçe’ye transfer edileceği söylentileri yeniden canlılık kazandı. Sarı-lacivertlilerin, bu futbolcuyu devre arası almaya çalışacağı iddia edilirken, bunun için yabancı kontenjanında yer açılma zorunluluğu olması, konunun daha çok söylenti boyutunda kalmasına yol açıyor. F.Bahçe’nin ayrıca Ankarasporlu diğer futbolcular, Erman Özgür ve Ersen Martin’i de istediği belirtildi.

Bir maç, iki hedef

Ligde son 12 maçı da kazanarak, takipçisi G.Saray’a 6 puan fark atan lider F.Bahçe için bugünkü Trabzonspor maçı ayrı bir önem taşıyor. 1988-89 sezonundaki 11 maçlık kendi rekorunu geliştiren Daum yönetimindeki F.Bahçe, gözünü Beşiktaş’ın 45 yıldır kırılamayan 13 maçlık rekoruna çevirdi. F.Bahçe’de Trabzon maçında 2 oyuncu forma giymeyecek. Sakat Selçuk’un yanı sıra sarı kart cezalısı Luciano da oynayamayacak.

Trabzon’a Kadıköy’de 8 yıldır puan yok

F.Bahçe Trabzonspor rekabetindeki toplam 91 maçtan 34’ünü Trabzonspor, 33’ünü F.Bahçe kazandı. Son yıllarda ise sarı-lacivertlilerin açık üstünlüğü var. 23 Ağustos 1997’de 3-1 kazandığı maçtan bu yana Trabzonspor, İstanbul’da F.Bahçe’ye hep yeniliyor. İçeride, dışarıdaki son 7 maçın tamamını da sarı-lacivertliler kazandı.

‘Az hata yaparsak yeneriz’

Trabzonspor Teknik Direktörü Halilhodziç, hafta içersinde hastalıklar ve sakatlıklar sebebiyle tam kadro olarak çalışamadıklarını belirterek, “Türkiye’nin en iyi takımına karşı bize yakışan bir mücadeleyi ortaya koymayı hedefliyoruz. Bu maçı taraftarımız için kazanmak istiyoruz” dedi. Halilhodziç, F.Bahçe’nin çok etkili silahları olduğunu hatırlatarak , “Rakibimizi önce durmayı sonra golü düşüneceğiz. Çok dikkatlı oynamak zorundayız. Az hata yaparsak istediğimizi alabiliriz” diye konuştu. Bu arada, doğum yapan eşini ziyaret etmek için Belçika’ya giden ve dün akşam dönen Yattara da F.Bahçe’ye karşı forma giyebilecek.

  • Kamil ANAHAR

    Trabzon’da ilk aday Hacısalihoğlu

    Trabzonspor’da, 17-18 Aralık’ta yapılacak Seçimli Mali Genel Kurul öncesi başkanlığa ilk adaylığını açıklayan isim, Hayrettin Hacısalihoğlu oldu. Hacısalihoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, “Çok değerli başkanlarla yöneticilik yapma onurunu taşıdığım kuruma bundan sonra başkan olarak hizmet etmek amacındayım’’ dedi. Hacısalihoğlu, Trabzonspor’un anlık refleks ve günlük yorumlarla yönetilmeyecek kadar ciddi bir kulüp olduğunu vurguladı.

    Gökdeniz’e en fazla 4 ay indirim

    Tahkim Kurulu, Türk futbol tarihinin ilk bahis davasında 10 ay hak mahrumiyeti alan Trabzonsporlu Gökdeniz Karadeniz’in savunmasını dinledi. Disiplin Kurulu’ndan ceza aldıktan sonra Tahkim’e itirazda bulunan Gökdeniz, dün Futbol Federasyonu’nun İstanbul Levent’teki merkezinde sözlü savunmada bulundu. Gökdeniz’in cezasının dünkü bazı gazetelerde yazıldığı şekilde 3 aya indirilmesinin beklenmediği en fazla 4 ay indirimle 6 aya düşürülebileceği öğrenildi.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi