T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 2 ARALIK 2005 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Karikatür
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  Hayat
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Gidecek yeri de kalmadı

UEFA Kupası’nda gruptan çıkabilmesi için Zenit’i mutlaka yenmesi gereken Beşiktaş, 23’te İbrahim Akın’la öne geçti ama üstünlüğünü koruyamadı

Beşiktaş, Avrupa’da yolunu açacak maçta Rusya’nın Zenit takımıyla 1-1 berabere kalarak UEFA Ligi’nde grupta ilk 3’e girme şansını hemen hemen tüketti. Bolton ile berabere kalan, Sevilla’ya yenilen siyah-beyazlılar, gruptaki son maçını 15 Aralık’ta Portekiz’de Guimaraes ile yapacak. Gruptan çıkabilmesi için Kartal’ın bu maçı 4 farkla kazanması, Bolton’un da evinde Sevilla’ya en az 2-1 yenilmesi gerekiyor. Dün etkili bir futbol çıkaran Beşiktaş, 23’te İbrahim Akın’la öne geçti. 29. dakikada savunmanın hatasını affetmeyen Gorshkov eşitliği getirdi. 33’te İbrahim Akın, 38’de Sergen direğe takıldı

16 ŞUTTAN BİRİ GOL OLDU

90 dakika boyunca rakip kaleye 16 isabetli şut atan Beşiktaş, bunlardan sadece birini gole çevirebildi. Maç boyunca Beşiktaş kalesine 10 şut atan Zenit, birinde gol bulurken diğerlerinde ise Cordoba’yı geçemedi. UEFA Ligi’nde grupta ilk üçe girenler takımlar Şampiyonlar Ligi’nden gelen 8 takımla birlikte bir üst turda mücadele edecek. UEFA Kupası’nda 3. tur maçları 15-16 Şubat 2006 tarihlerinde oynanacak. UEFA Kupası’nın finali ise Hollanda’nın Eindhoven kentinde oynanacak.

  • Fuat Guguloğlu

    1 saatlik Sergen

    4 resmi maçtır sakatlık ve formsuzluk nedeniyle oynayamayan Sergen, dün Tigana tarafından ilk onbire konuldu. Yıldız futbolcu etkili oyunuyla alkışlanırken, bir çok pozisyonda Rus futbolcular tarafından faulle durdurulabildi, bir frikiği direkten döndü. Yorulunca da 60. dakikada kenara alındı.

    Bavulum elimde

    Beşiktaş Teknik Direktörü Tigana, Zenit karşısında zaferi hakeden bir oyun oynamalarına rağmen yakaladıkları gol fırsatlarını değerlendiremediklerinden yakındı. İlk yarıda iyi oynadıklarını vurgulayan Fransız hoca, “Çok gol pozisyonu ürettik. Ancak değerlendirememek gibi bir sorun yaşadık. Duran toplardan çok gol yiyoruz” diye konuştu. İkinci yarıda oyundan düşmelerinin normal olduğunu belirten Tigana, “Sergen’in çıkmasıyla önemli bir hücum gücümüzü yitirdik. Guimaraes maçını kazanıp ondan sonra averaja bakacağız” dedi. Tigana, Zenit’in bu maça kaybetmesi halinde hocasının görevine son verileceği şeklindeki soruya karşılık, “Antrenörlerin bagajı her zaman elindedir. Başarısız olunması durumunda hepimizin bir yedeği vardır” dedi.

    ‘Portekiz’de prestij için kazanacağız’

    Beşiktaşlı futbolculardan İbrahim Akın, gruptan çıkabilmek için son maçta Guimaraes’i deplasmanda 4 farklı yenmeleri ve Bolton’un da mağlup olması gerektiği hatırlatılınca, “Prestijimizi kurtarmak için herşeyimizi ortaya koyacağız” diye konuştu.

    Kapalı tribün yanma tehlikesi atlattı!

    Beşiktaş taraftarının unutamadığı Pascal Nouma, dünkü maçın tartışmasız yıldızıydı! Karşılaşmayı izlemek üzere protokol tribününden stada giriş yapan Fransız oyuncuyu gören taraftarlar, yoğun tezahürata başladı. Nouma, eski yöneticileriyle sarmaş dolaş olurken, kapalı tribündeki taraftarlar kendisini yanlarına çağırdı. Nouma, protokol tribününde hasret gidermeye devam edince, sabırsızlanan taraftarlar, “Pascal gelmezse kapalıyı yakarız” diye tempo tuttu. Ancak Nouma, bir türlü kapalı tribüne geçemezken, taraftarın lehte tezahüratı maç boyu sürdü.

    Ailton ve Koray’a bir ceza da Tigana’dan

    Sivasspor maçında oyundan atılıp yönetim tarafından para cezası verilen Ailton ile Koray, teknik direktör Tigana tarafından dün kulübeye çekildi. Koray’ın yerine ön liberoda Çağdaş, Ailton’un yerine de Sergen görev aldı. Ailton ve Koray’ın yanı sıra, sakatlıktan yeni kurtulan Kleberson, kaleci Murat, Ali Güneş, Veysel ve Güven de 18 kişilik maç kadrosunda yer aldı. Ailton, Kleberson ve Veysel ikinci yarıda oyuna alındı ama etkili olamadı.

    Zenit ve Sevilla bir üst turu garantiledi

    Beşiktaş’ın grubunda Sevilla, Guimaraes’i 3-1 yendi. Ev sahibi ekibin gollerini 10 ve 27’de Saviola, 39’da Adriano atarken, Portekiz ekibinin tek sayısı 44’te Bena’dan geldi. Zenit ve Sevilla gruptan çıkmayı garantilerken, Guimaraes elendi, Bolton ile Beşiktaş son maçları bekliyor. UEFA’da diğer sonuçlar şöyle: Kızılyıldız-Roma: 3-1, Basel-Tromsö: 4-3, D. Bükreş-CSKA Moskova: 1-0, Levski-Marsilya: 1-0, R. Bükreş-PAOK: 1-0, Rennes-S.Donetsk: 0-1.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi