YÖK Başkanı yeni üniversite sınavının tarihini açıkladı

YÖK Başkanı Yekta Saraç, üniversiteye girişte yeni sınav sisteminin ne zaman yapılacağını açıkladı. Saraç, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın, haziran ayının bir hafta sonu cumartesi günü yapılacağını belirtti.

Haber Merkezi AA Yeni Şafak
YÖK Başkanı yeni üniversite giriş sınavının tarihini açıkladı.

YÖK Başkanı Yekta Saraç, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın, haziran ayının bir hafta sonu cumartesi günü yapılacağını açıkladı.

Prof. Dr. Saraç, öğleden sonraki ikinci oturumda adayların önceki yıllarda takip edilen usule uygun olarak lise müfredatına dahil yine bilgisinin esas alınacağını kaydederek, "Yükseköğretim Kurumları Sınavı, dil sınavı hariç haziran ayının bir hafta sonu cumartesi günü yapılacak, iki oturumlu bir sınavla gerçekleştirilecektir. Yabancı dil sınavı ise aynı hafta sonu pazar günü tek oturumda gerçekleştirilecektir" dedi.

  • YÖK Başkanı üniversiteye girişte yeni sınav sistemini açıklandı

  • YÖK Başkanı Yekta Saraç, üniversiteye girişte yeni sınav sistemini açıkladı. Yeni sınavın adı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oldu. Saraç, bu seneden itibaren uygulanacak sınavda kaç soru olacağını ve oturumların nasıl yapılacağını açıkladı. Temel yeterlilik puanı en az 150 olan adaylar alan programlarını tercih edebilecek. 180 puanı geçenler lisans tercihi yapabilecekken, 200 puandan fazla alanlar bu puanı bir sonraki sene de kullanabilecek. Ayrıca, sınava giriş saati konusunda daha esnek olunacak.
  • Üniversiteye girişte yeni sınav sistemi açıklandı: İşte detaylar

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda kaç soru olacak?

YÖK Başkanı'na '15 dakika kuralı' soruldu

Üniversiteye giriş sistemindeki değişiklikler açıklandı
Yüksek Öğretim Kurumu Başkanı Yekta Saraç, milyonlarca insanın merakla beklediği üniversiteye giriş sistemindeki değişiklikleri açıkladı. Yüksek Öğretim Kurumu Başkanı Yekta Saraç, 2018-2019 eğitim yılında yükseköğretime giriş sınavının yeni adının 'Yükseköğretim Kurumları Sınavı' olacağını açıkladı. İki oturum halinde yapılacak sınavın Haziran ayında bir hafta sonunda bitirileceğini belirten Saraç, sorularda sadece Milli Eğitim Bakanlığı müfredatının esas alınacağını ifade etti.