T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

A K T Ü E L

Köşkler Lailalaşıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden BELTUR tarafından işletilen köşkler özelleştiriliyor. Beltur'dan alınacak köşklerde yeni 'Laila'lar oluşturulacağı iddia ediliyor.

Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Turing'in elinden alınarak halka açılan tarihî köşkler tek tek özelleştirilecek. Boğaziçi manzaralı Hidiv Kasrı, Boğaz'ı, Üsküdar'ı ve Eminönü'nü görebilen geniş bir manzaraya sahip olan Malta Köşkü, büyük bir titizlikle restore edilen Sarı Köşk, elden çıkartılıyor.

Köşkler hazırlanan yeni ihale şartnamesiyle kiraya verilecek. Yeni sahipleri köşklerde içkili eğlence partileri düzenleyebilecek. İstanbul Boğazı'nın Anadolu yakasında bulunan Çubuklu'da geniş bir koruluk içinde yer alan Mısır Hidiv Abbas Hilmi Pasa'nın köşkü olan Hidiv Kasrı, yüzyılın başında Osmanlı ülkesinin dillere destan yapısı olarak anılmış ve 1994 seçimleri sonrası halkın her kesimiyle kucaklaşmıştı.

Herkese hitap ederken

Toplumun her kesimine hitap eden ve İstanbullular'ın stres attığı mekanlar haline getirilen köşkler, fiyat olarak da her bütçeye uygun rakamlarla büyük müşteri toplamıştı. Muhteşem manzaralarıyla yemek yemeyi ve çay içmeyi ayrı bir keyfe dönüştüren köşklerin özelleştirilmesi durumunda fahiş fiyat politikası uygulanacağı iddiası İstanbullular'ı şimdiden endişelendiriyor. Bu endişeyi dile getirdiğimiz Başkan Ali Müfit Gürtuna "Özelleştirirken halkın her kesimine hitap etmesini sağlayacağız" dedi.

Maksat anlaşılamadı

Geçmiş dönemlerde özelleştirilen köşklerin şaheser işleme ve oymaları sıvalarla kapatılarak bir tarih katliamı yapılmıştı. Özelleştirilmesindeki maksadın ne olduğu öğrenilmeyen köşkler, geçtiğimiz yıllarda işletmecisi belediye şirketi Beltur A.Ş. yi kâra geçirmişti. 1999 yılında 563 bin müşterisi olan Beltur 2000 yılında 796 bine ulaştı. Beltur 2001 yılının ilk üç ayında geçen yıla göre müşteri sayısında yüzde 40 artış sağladı. Beltur, Genel Müdürü Hikmet Bulduk yönetiminde 1999 yılında ISO 9002 kalite belgesine sahip olan ender işletmelerden biri oldu. n İstihbarat Servisi / İSTANBUL

İSTANBUL'A 2002'DE KATRİLYONLUK YATIRIM

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi'nin önümüzdeki yıl altyapı, hizmet, rekreasyon, satın alma, spor ve ulaşım alanlarında uygulayacağı, 404'ü yeni olmak üzere toplam 928 projeyi içeren "2002 Yılı Yatırım Programı" belli oldu. Programa göre, kentteki yatırımlar için gelecek yıl toplam 1 katrilyon 291 trilyon 215 milyar lira harcanması öngörülüyor. Bunlar arasında en fazla yatırım, 864 trilyon 934 milyar lira ile ulaşım alanında yapılacak. 2002'de yeni projeler için 865 trilyon 750 milyar lira ayrılırken, altyapı alanında 19'u devam eden ve 2'si de yeni olmak üzere toplam 21 projeye de 16 trilyon 980 milyar lira harcanacak.

 
Tatilde uyuyoruz
Yapılan araştırmalar halkın büyük bir kısmının parasızlıktan tatil yapamadığını ortaya çıkardı. Dar gelirli kesimler tatil olarak kahveye gidip, tv seyredip, uyuyor
739 evde sular tahliye edildi
İstanbul'u önceki gün etkileyen sağanak yağış sonucu su baskınına uğrayan 739 ev ve işyerinden tamamına yakınındaki yağmur suları, itfaiye ve İSKİ ekipleri tarafından tahliye edildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, yağış nedeniyle su baskınına uğrayan ev ve işyerlerindeki su tahliye çalışmaları önceki gece boyunca sürdürüldü.
Yağışlar üç gün daha sürecek
Yağışlı hava önümüzdeki üç gün boyunca Marmara'nın doğusu ile Karadeniz bölgesinde etkisini sürdürecek. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, önümüzdeki üç gün Marmara'nın doğusu ile Karadeniz bölgesinde yağışlar yer yer etkili olmak üzere devam edecek. Buna göre, bugün Marmara'nın doğusu ile Karadeniz'de etkili yağış bekleniyor. 23 Ağustos Perşembe günü, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz ile İç Ege'de sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. 24 Ağustos Cuma günü ise Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Karadeniz sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

22 Ağustos 2001
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED