T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N

Agresif yarışmalar!

Ekrana izlenir yapımların sürülmediği yaz sezonunda, yarışmalar da irtifa kaybetti. Hakaretler arenası Dokun Bana'dan sonra 122 Milyon da karıştı. "Para için" birbirine giren çiftlerden biri yarışmayı terketti.

Ekonomik krizin tüm ağırlığıyla hayatımızda olduğu şu günlerde, oldukça rağbet gören para ve araba ödüllü yarışmalar, hakaretler ve tartışmalar arenasına dönüşüyor. Her bölümünde, kavga ve ağız dalaşının eksik olmadığı Dokun Bana'dan sonra, şimdi de 122 Milyon yarışması karıştı. "Para için" birbirine giren çiftlerden biri yarışmayı terketti. Paraya tamah ederek, birbirleri ile tartışmaya ve kavgaya giren yarışmacıların bu görüntülerinin ekranlardan milyonların dikkatine sunulması ise, uzmanlarca bunun toplum dimağına zararlar verebileceği gerçeğinden hareketle eleştiriliyor.

Bilindiği gibi, Show TV'de yayınlanan Dokun Bana adlı ucunda son model bir araba ödülü bulunan yarışmada, kavga, ağız dalaşı ve tartışma hiç eksik olmuyordu. Hemen her hafta aynı sahnelerin yaşandığı bu yarışmanın, izleyenlere agresif bir ruh hali aşıladığı ise yarışmaya getirilen eleştiriler arasında bulunuyor...

122 Milyon da karıştı

Kanal D'deki bir ay asgari ücretle yaşama yarışması 122 Milyon'da da benzer sahneler vuku buldu. Yarışmaya katılan Ali Kemal-Mevhibe Göktaş çifti ile Hikmet-Suzan Kocaibrahimoğlu birbirine girdi. Kavganın sonunda ise, Ali Kemal - Mevhibe Göktaş çifti yarışmayı terketti.

Çiftin ayrılmasına neden olan kavga ise şöyle gelişti: Ali Kemal, diğer yarışmacı Hikmet Kocaibrahimoğlu'nun 1 milyon lira ücret ödeyerek sinemaya gidişini yolsuzluk olarak nitelemiş, rakip çifte para cezası verilmesini istemiş ve olayın akabinde büyük kavgalar çıkmıştı. Ancak program yöneticileri Hikmet Kocaibrahimoğlu'nun sinemaya yasal bir indirimden yararlanarak gittiğine karar vermişler, yarışmanın sunucusu Zeki Alasya da bu kararı geçtiğimiz cumartesi akşamı canlı yayınlanan programda açıklamıştı.

Bunun üzerine Ali Kemal Göktaş eşiyle birlikte yarışmadan ayrılacağını açıkladı ve elinde kalan paranın tamamını harcayarak kendini diskalifiye ettirdi. Onların yerine yedekteki Engin-Seda Özden çiftinin yarışmaya devam etmesi kararı alındı.


SEYRİ ŞAHANESeyri Şahane
Teşekkürler CNBC-e
Havva Setenay İlhan'dan bir not daha: "TV'ler çoktandır Avrupa sinemasından örneklere yer vermiyor. Bütün kanallar sözbirliği etmişcesine sadece modası geçmiş Hollywood filmlerini yayınlamakta ısrar ediyor. Bu ise akla, 'bizim TV'lerimiz yayınladıkları her Hollywood filmi karşılığında para mı alıyor?' sorusunu getiriyor. Bu konuda takdir edilesi tek kanal, CNBC-e galiba..."

 
22:45/Kanal 7
Tanığımız 'Muhtar'ımız!
Türkiye'de özel televizyonculuğun mecrasını değiştiren, konuklarına sorduğu birbirinden ilginç sorularla ve yaptığı haberlerle hem tepki çeken, hem de ilgiyle izlenen Reha Muhtar, Tanıklar'ın konuğu... Süleyman Çobanoğlu'nun sunduğu programa katılacak olan Muhtar'ın hayatı, tanıkların ifadeleriyle geçmişinden bugüne, habere getirdikleri ve haberden götürdükleri kapsamında gözler önüne seriliyor. Programda, Reha Muhtar'ın gazeteciliğe hangi noktalardan geldiği, TRT'de yaptığı Atina muhabirliği görevinden Show Haber'e geçiş süreci, bugünlere nasıl geldiği, haberin mutfağında kimlerin olduğu, hangi haberi nasıl işlediği tanıkların ifadeleriyle Kanal 7 ekranlarına geliyor.
00:45/Kanal 7
İran'da tarih ve macera
Film, 1943'te Tahran'da ünlü devlet adamları Roosevelt, Stalin ve Churchill'e karşı planlanan ve ancak 1980'de ortaya çıkarılan suikastın öyküsünü anlatıyor. Tahran Konferansı'nın yapılacağı 30 Kasım'da 69. yaşgününü kutlayacak olan Başkan Churchill, Stalin ve Roosevelt'i de elçilikte yapılacak kutlamaya davet eder. Bu arada İsviçre'de yaşayan zengin bir İranlı ölür ve cenaze uçakla başkent Tahran'a gönderilir. Cenazeyle birlikte Tahran'a giden bir ajanı takibe gönderilen Andre de uçağa biner. Cenazeyle ilgili işler için kiralanan Marie'ye yardımcı olan adamın öldürülmesiyle olaylar karmaşıklaşır ve Tahran'da macera başlar.
22 Ağustos 2001
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED