T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

B İ L İ Ş İ M

Cepte pazar daraldı

GSM abone sayısı geçen yıl ayda 1 milyon 200 bin iken bu yıl ayda 200 bine düştü

Cep telefonu pazarının yüzde 60 oranında daraldığı, geçen yıl 1.2 milyon olan aylık GSM operatörlerine abone olanların sayısının, bu yıl 200 bine gerilediği bildirildi. Genpa Telekomünikasyon ve İletişim Hizmetleri A.Ş. Satış Müdürü Serdar Yiğit, cep telefonu sektörünün Aralık 2000'den itibaren daralmaya başladığını belirterek, döviz kurlarının Şubat'ta dalgalanmaya bırakılmasıyla birlikte günlük satış rakamlarının, bu günlerde 10-15 adet gibi kritik düzeye gerilediğini kaydetti. Yiğit, sektörde en canlı ayların Eylül ve Ekim olduğunu, geçen Eylül ayında günde 21 bin gibi rekor bir düzeyde satış gerçekleştirdiklerini anımsatarak, Şubat 2001 tarihinden sonra cep telefonlarına olan talebin bir anda kesildiğini bildirdi.

Telefon satışları da düştü

Yiğit, Ericsson, Alcatel, Motorola ve Nokia'nın Türkiye Genel Distribütörü olarak Genpa'nın, GSM operatörlerinden Turkcell servisleriyle telekomünikasyon pazarında 450 bayisiyle satış, satış sonrası servis ve teknik destek hizmetleri verdiğini anlatarak, şöyle konuştu: "Yaptığımız promosyonlar ve tanıtımlar satışları hareketlendirdi. Bu yıl Temmuz'da günde ortalama 2 bin 500-3 bin cep telefonu satabildik. Geçen yıl Eylül'de bu rakam 190 bin gibi rekor bir düzeydeydi. Cep telefonu pazarı, geçen yıla göre yüzde 60 geriledi."

Şubat krizinden herkes zarar gördü

Başarı Ticaret A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Murat Dinç de, cep telefonu pazarının Şubat krizinden ciddi sayılabilecek ölçüde etkilendiğini belirterek, bu durumdan üreticilerin, GSM operatörlerinin, distribütörlerin ve son olarak tüketicinin zincirleme olarak zarar gördüğünü söyledi. Piyasalardaki daralmanın ardından tüketicilerin konuşma sürelerinde tasarruf yapmasına bağlı olarak GSM operatörlerinin de reklam ve promosyon gibi aktivitelerini kısmaya çalıştığını ifade eden Dinç, şöyle konuştu: "Mobil iletişim pazarını yönlendiren GSM operatörleri, 2000 yılındaki altyapı yatırımları için dış finans kaynaklarından borç aldılar. Şubat krizinde, döviz kurlarının bir anda yükselmesi, geliri Türk Lirası, borcu dolar üzerinden olan GSM operatörlerini sıkıntıya soktu. Bu durum da ister istemez, reklam harcamalarına, bayi yatırımlarına ve istihdama yansıdı."


WEB GEZGİNİ

Leyleği havada görenler için!

Leylek.com, tatile çıkmadan önce gideceğiniz yerle ilgili bilgi alabileceğiniz güzel bir site. İnternet üzerinden otel rezervasyonu yapabileceğiniz, turizm şirketleri ve düzenledikleri turlarla ilgili ayrıntılı bilgi alabileceğiniz sitede, ayrıca, ülkeler rehberi, denizci sözlüğü gibi bir çok bölüm yer alıyor. Sitenin forum bölümünde ise, ortak zevkleri paylaştığınız kişilerde kampçılık, denizcilik, dağcılık, trekking, fotoğrafçılık üzerine görüş alışverişinde bulunabilirsiniz.


ADRES ÇUBUĞU

http://www.rehberlik.dosyasi.com http://www.egitim.com http://www.testhane.com http://tandir.virtualave.net http://top100.trwebmasters.com http://www.dergi.org http://www.biyografi.net http://www.geocities.com/usta1_tr/Sayfa1.htm


Sitemiz, 'Net'imiz!

Vogel Yayıncılık tarafından hazırlanan internet portalı, "internetimiz.com", güncel, ekonomi, spor haberlerini takib edebileceğiniz kapsamlı bir site. Bu ana başlıkların yanısıra kitap tanıtımlarının yer altığı kitap bölümü, bilgisayar teknolojisindeki son haberlerin yer aldığı bilgisayar ve vizyondaki son filmlere ilişkin bilgi alabileceğiniz sinema bölümü sitede ilginizi çekecek diğer başlıklar. l http://www.internetimiz.com

 
TEKNOLOJİ VİTRİNİ
Ericsson'dan GPRS'li yeni T39
Ericsson GPRS uyumlu yeni cep telefonu T39'u duyurdu. T39'li cep telefonu üzerinden internete 43.2 kbps hızla erişim sağlamak mümkün. T39 ayrıca kablosuz olarak diğer cihazlara erişim sağlayan Blue Tooth teknolojisini kullanan ilk telefonlardan biri. 10 metre mesafe içinde bilgisayar vb. cihazlara kablosuz erişim kurulabilen T39, GSM erişim bandı olarak 900/1800 ve 1900 şebekelerini kullanabiliyor.
Telefunken DVD'li TV üretti
Telefunken, VCD, DVD, CD ve MP3 CD'si çalabilen televizyonları piyasaya sürdü. 37, 55 ve 70 ekran olarak üretilen televizyonlarda, angle özelliğiyle görüntüyü çok açılı seyretmek de mümkün. Bu serideki TV'lerde daha önce izlenen programa dönüş özelliği de bulunuyor. Televizyonlarda 5+1 stereo hoparlör çıkışı ile evler sinema salonuna dönüyor. Ekranı 9 parçaya bölebilen View özelliği, hızlı ve yavaş gösterim Telefunken'in diğer artılar.

İNDİRİN
Tüm zamanların sohbet aracı ICQ
ICQ her zaman bir numara olma özelliğini koruyan bir sohbet aracı. İnternetle şöyle ya da böyle ilgisi olanların ICQ'yu duymamış ya da bilmiyor olmasına imkan yok. Ama yine de "ICQ da nedir?" diyorsanız, geç de olsa tanışmak için harekete geçin. ICQ ile listenize eklediğiniz arkadaşlarının "Online" ya da "Offline" olduğunu görebiliyor, anında kısa mesaj atabiliyor, dilerseniz, sohbet moduna geçebiliyorsunuz.


Microsoft işi, MSN Messenger
Microsoft'un temel stratejilerinden biri sivrilen yazılımları alt etmek. Bunun için de ya bu yazılımları üreten şirketi satın alıyor ya da rekabet için benzer yazılımlar üretiyor. ICQ'nun önlenemeyen yükselişi karşısında Microsoft'un ürettiği bir yazılım, Messenger. ICQ'ya benzer bir yazılım olan MSN Messenger, ICQ kadar popüler değil. ICQ kadar iyi olmasa da, denemeye değer.
messenger
26 Ağustos 2001
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED