T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

12 DEV ADAM SAHNE ALIYOR

Millilerimiz bugün ilk maçında Letonya ile Ankara'da karşı karşıya geliyor. 19.00'da ASKİ Spor Salonu'ndaki müsabaka TRT-1'den naklen yayınlanacak.

32. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası, bugün yapılacak 8 maçla başlıyor. 1959'dan sonra 2. kez evsahipliği yapacağımız şampiyonada 4 grupta 16 takım mücadele edecek. Grup maçları Ankara ASKİ ve Antalya ANFAŞ, finaller ise İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonları'da oynanacak. 10 gün sürecek şampiyonada Türkiye, maçlarını Ankara'da B Grubu'nda Letonya, Slovenya ve İspanya ile yapacak. 31 Ağustos-3 Eylül arasında tek devreli lig usulüne göre yapılacak maçlar sonunda çeyrek finale yükselecek takımlar belli olacak. Şampiyonada 1'i Türk, 20 hakem görev alacak, ayrıca antrenör semineri yapılacak.

İlk sınavımız Letonya ile

Şampiyonaya 16. kez katılan Türkiye, şampiyon olarak tarihinde ilk kez kupa sevinci yaşamayı hedefliyor. Türkiye, bugüne kadar 15 kez katıldığı şampiyonada en iyi derecesini 1949'da Mısır'da 7 takım içinde 4. olarak elde etti. 66 yıllık şampiyonaya İtalya ve Fransa 30 kez katılarak rekor kırdılar. A Milli Takım, şampiyonadaki ilk maçını, bugün saat 19.00'da Letonya ile yapacak ve TRT1'den naklen yayınlanacak. Gruptaki diğer maçta ise saat 21.15'de Slovenya ile İspanya karşılaşacak. Maçlar 25 ülkeden canlı yayınlanırken, yaklaşık 800 basın mensubu da maçları izleyecek.

Örs ve kurmayları inançlı.

MİLLİ Takımı'mızın kurmayları bugün başlayacak şampiyona öncesi umutlu konuştular. Antrenör Aydın Örs, şampiyonada Milli Takım'ın çok önemli bir çıkış yapacağını düşündüğünü belirterek, "Oyuncuların inanç ve arzuları, yoğun bir hazırlık devresi geçirmiş olmamız ve kamuoyunun bize büyük desteği umutlarımızı arttırıyor. Şampiyo-nadaki hedefimiz ilk 5 sıraya girerek Dünya Şampiyonası'na katılmak" diye konuştu.

TÜRKİYE, Letonya maçı ile birlikte 733. randevusuna çıkıyor. 732 maçın 374 galibiyet, 356 yenilgi alan millilerin 2 maçı da berabere bitti. Milli Takım, Aydın Örs yönetiminde ayrıca 32. maçını oynayacak. Örs döneminde 31 maçta 18 galibiyet, 13 mağlubiyet aldık. 1936'da Berlin Olimpiyatları'na katılan Türkiye, tarihindeki ilk maçını Şili ile yaptı ve 30-16 yenildi. Letonya ile daha önce yaptığı 5 maçı da kazanan Türkiye, en farklı galibiyetini Libya'yı 142-45 yenerek aldı.

Rusya 14 kez şampiyon

AVRUPA Basketbol Şampiyonası'nda, eski SSCB, elde ettiği 14 şampiyonlukla Avrupa'da mutlu sona en fazla ulaşan takım olma unvanını elinde bulunduruyor. Bu kupada en fazla şampiyon olan 2. ülke olan Yugoslavya ise bu sevinci 7 kez yaşadı. Diğer ülkelerden İtalya, Litvanya ise 2'şer kez, şampiyon oldu.

Spor Yazarları
Ümit Aktan :
Orta Avrupa musibeti
 
1'İ TAMAM, 3'Ü BUGÜN
Galatasaray, Jardel'e karşılık Sporting Lizbon'dan almayı düşündüğü Mpenza, Sphear ve Horvath'ta pürüzler yaşar-ken, Sturm Grazlı Fleurquin'e 1 yıllık imza attırdı.
DENİZLİ rekora koşuyor
Efsaneyi geri getiren Mustafa Denizli, Fenerbahçe'nin son 10 yılında iki yıl üstüste takımın başında kalmayı başaran Venglosh'un rekorunu kırmayı planlıyor.
Güneş'in prensleri
Teknik direktör Şenol Güneş'in görev süresi içinde vazgeçemediği futbolcuların başında Real Mallorcalı Fatih, İnterli Hakan Şükür ve F.Bahçeli Rüştü Reçber geliyor.
Kartal Fevzi'ye sarıldı
Beşiktaş yönetiminin ikinci yabancı kaleciye izin vermemesi, Kjaer'in de sakatlığının nüksetmesi Daum'u Fevzi'ye muhtaç hale düşürdü. Genç kaleci dün özel olarak çalıştırıldı.
Süper Lig 3.Hafta Puan Durumu

Terim basından şikayetçi
MİLAN Teknik Direktörü Fatih Terim, İtalyan basınında kendisine yönelik eleştirilere, "Kendimi basın tarafından rahatsız edilmiş hissediyorum" diyerek yanıt verdi. İsviçre`nin Cenevre kentindeki Avrupa teknik direktörler toplantısına katılan Terim, toplantı sonrasında İtalyan basınının sorularını yanıtlamazken, yalnızca yazılanlardan rahatsız olduğunu dile getirdi.

31 Ağustos 2001
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED