T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

'Ya temizle ya çekil'

Vurgun Operasyonu'nun başladığı gün MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Bakan Aydın'a "Suçum yok diyorsan çık sonuna kadar savun kendini, ama eğer suçun varsa hemen MHP'den ayrıl" dediği ortaya çıktı.

MHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli'nin Vurgun Orepasyonu'nun başladığı gün Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın'ı makamına çağırarak, "Eğer suçun yoksa çık ve sonuna kadar kendini savun ama eğer bir küçük hatan varsa derhal MHP'den istifa et!" dediği ortaya çıktı. Bahçeli'nin, Aydın'ın istifasını aldığı da ileri sürüldü. Aydın'la ilgili dedikodular zaman zaman Bahçeli'ye intikal etmiş, ancak Bahçeli, bakanının sözlerine itimat etmişti.

DGM Savcısı Cengiz Köksal'ın talimatıyla Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın basılarak bürokratlarının gözaltına alınması, ihale belgelerine el konması ise MHP Genel Başkanı Bahçeli için tam bir şok oldu. Baskın haberini alır almaz Bakan Aydın'ı makamına çağıran Bahçeli'nin Aydın'a, "Bu iddiaların doğru olduğuna inanmıyorum. Eğer iddialar doğru değilse ya da en azından sizin inisiyatifiniz dışında gelişmişse olaylar, lütfen sonuna kadar kendinizi savunun. Parti olarak arkanızdayız. Bu operasyonla partimizin yıpratılmasına imkan vermeyiz. Ancak eğer en küçük bir ihmaliniz, kusurunuz ya da inisiyatifinizle olan birşey varsa lütfen hemen MHP'den ayrıldığınızı kamuoyuna açıklayın" diyerek, operasyondan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Aydın: Alnım açık

Bahçeli'nin sözleri üzerine ihalelerde en küçük bir ihmalinin bile olmadığını söyleyen Koray Aydın'ın ise, "Kesinlikle alnım açık. Siz rahat olun. Partimi sıkıntıya sokacak en küçük birşey bile yapmadım. Sonuna kadar kendimi savunurum" dediği öğrenildi.

Bu arada, Beyaz Enerji operasyonu ile yolsuzluklarla özdeş hale gelen ANAP'ın organizasyonu ile operasyona zemin hazırlandığı görüşünde olan Bahçeli ve kurmaylarının, Türkiye'nin üniter devlet yapısını bozmayı hedefleyen güçlerin, bunun karşısında olan MHP'yi yıpratarak amaçlarına ulaşmayı planladıkları görüşünde birleştikleri öğrenildi.

Koray Aydın bilanço açıkladı

Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, ortağı bulunduğu şirketlerin, şimdiye kadar kamu kurum ve kuruluşlarından hiçbir iş almadığını bildirdi. Aydın, "Bu şirketlerin 2000 yılındaki faaliyetlerinin sonucundaki toplam ciroları 6 trilyon 963 milyar 422 milyon 446 bin liradır. Bu rakam, ciroları toplamı sadece yaklaşık 7 trilyon lira olan (şirketlerin 40 trilyon liralık malzeme satışında bulunduğu) iddiasının ne kadar gerçek dışı olduğunu gözönüne sermektedir" dedi.

Bakan Aydın yaptığı yazılı açıklamada, basın yayın organlarında yer alan ve ortağı bulunduğu şirketlerin (depremden dolayı trilyonlar kazandığı) yolundaki haber ve değerlendirmelerin tamamen gerçek dışı olduğunu ve şahsını karalamak maksadını taşıdığını söyledi. Bakan Aydın, açıklamasında şunları kaydetti:

Haberlerin hepsi gerçek dışı

"30 Ağustos 2001 tarihli gazete haber ve yorumlarında, ortağı bulunduğum Yolalan İnşaat Malzemeleri Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi ile Halil İbrahim Aydın İnşaat Malzemeleri Elektrik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin (deprem bölgesinde ihale alan müteahhhitlere, sanki nüfuz kullanarak, inşaat malzemesi satmak suretiyle yaklaşık 40 trilyon liralık ciro yaptığı ve böylece yaklaşık 4.5 trilyon lira kâr elde ettiği) şeklinde, asla gerçekle bağdaşmayan yorumlarda bulunmuşlardır. Sözkonusu iki şirketin 2000 yılına ait bilançoları gözönüne alındığında, iddiaların ne kadar yersiz olduğu anlaşılacaktır. Bu şirketlerin 2000 yılındaki faaliyetlerinin sonucundaki toplam ciroları, 6 trilyon 963 milyar 422 milyon 446 bin liradır. Bu rakam, ciroları toplamı sadece yaklaşık 7 trilyon lira olan (şirketlerin 40 trilyon liralık malzeme satışında bulunduğu) iddiasının ne kadar gerçek dışı olduğunu gözönüne sermektedir."

 
ZAFER coşkusu
30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta, KKTC'de ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlandı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Kıvrıkoğlu, 30 Ağustos'u "kahramanlığın muazzam eseri" diye nitelendirdi.
'Türk milleti zincire vurulamaz'
AKM Tören Alanı'ndaki kutlamalara katılan devlet erkanı, vatandaşların bayramını kutladı. Törende sergilenen gösterileri, halk büyük bir ilgiyle izledi
'Ayrılık çok sürmeyecek'
Kapatılan Fazilet Partisi kadrolarının yeniden Saadet Partisi çatısı altında biraraya geleceklerini söyleyen SP lideri Recai Kutan, "Bu çok sürmeyecek. Birlik en kısa sürede gerçekleşecek" dedi.
Hasan'ı batırıp Hans'ı çıkarıyorlar
DYP lideri Çiller, sübvansiyonların tümüyle kaldırılıp dünya fiyatlarının uygulanmasına karşı çıkarak, "Üreticiyi dünyaya böyle çıkarırsanız, Hasan'ı batırır Hans'ı çıkarırsınız" dedi
Erbakan ABD'ye gidiyor

Gökçek, parti kuracak
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, merkez sağda Türkiye'yi toplayacak bir siyasi oluşuma ihtiyaç olduğunu belirterek, "Mutlaka seçimlerden önce bir oluşum meydana getireceğiz" dedi. Melih Gökçek ve Elazığ Bağımsız Milletvekili Mehmet Ağar, 3. Başkent Moda Günleri'nin açılışı için geldikleri Altınpark Fuar Alanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladılar. Bir gazetecinin "Gökçek'in meydana getireceği oluşumda yer alacağınıza ilişkin dedikodular var?" şeklindeki sorusuna karşılık Ağar, "Hayırlı işlerin tartışılmasında dedikodu olmaz. Türkiye'ye faydalı, hayırlı olacak milletin böyle bir beklentisi varsa bu çalışmalar devam edecek tabii" yanıtını verdi. Ağar, Gökçek'in kuracağı parti içinde yer alıp almayacağının sorulması üzerine de, "Öyle bir şey henüz söz konusu değil" dedi. Gökçek de "parti çalışmalarının ne durumda olduğunu" sorusuna, merkez sağda Türkiye'yi toparlayacak bir siyasi oluşuma ihtiyaç olduğu yanıtını verdi. "Fuar açılışına geldik, ekonomik kriz burayı da vurmuş, Türkiye'nin sorunlarını çözecek yeni kadrolara ihtiyaç vardır" diyen Gökçek, ülke meselelerini kendisine sorun edinen herkesin çalışma içinde olduğunu kaydetti.

31 Ağustos 2001
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED