T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Beyaz bayram!

Bayramın birinci günü yurdun büyük bölümü karlı geçti. Bazı bölgelerde köy yolları kapandı.

Türkiye'nin büyük bölümü, Ramazan Bayramı'na kar yağışı ile girerken, birçok ilde çok sayıda köyün yolu ulaşıma kapandı. Edirne'de gece yarısı başlayan kar yağışı devam ediyor. Ekipler, kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Şehir içinde sabah saatlerinden itibaren 11 maddi hasarlı kaza meydana gelirken, trafik polisleri buzlanma nedeniyle, sürücüleri araçlarına zincir takmaları yönünde uyarıyor. Edirne'nin Havsa İlçesi'ne bağlı Necatiye Köyü'nde, buzlanma nedeniyle çok sayıda araç yolda kalırken, kar temizleme çalışması yapan Karayolları araçlarının Havsa yakınlarında kaldığı belirtildi.

Kapıkule Sınır Kapısı'nda, yur tdışına çıkış yapmak üzere gelen TIR'lar, 8 kilometre uzunluğunda konvoy oluşturdu. Yetkililer, TIR sürücülerinin Ramazan Bayramı nedeniyle, yurt dışına kısa sürede giderek, geri dönmeyi amaçladıkları için gümrükte yığılma olduğunu bildirdiler.

Tekirdağ'da ise, Hayrabolu'da 47, Muratlı'da 4 ve Çorlu İlçesi'nde de 1 köy yolunun kar yağışı nedeniyle kapalı olduğu bildirildi. Kar yağışı Kütahya'da da hayatı olumsuz etkiliyor. Kütahya-Afyon ve Kütahya-Eskişehir karayolunda yoğun kar yağışının devam etmesi nedeniyle zincirsiz araçların yola çıkmalarına izin verilmiyor. Bolu'da, sabah başlayan ve 15 santime ulaşan kar yüzünden Seben, Kıbrısçık ve Dörtdivan ilçeleriyle ulaşım güçlükle yapılıyor. Bu arada, Bolu yakınlarındaki Yumrukaya Göleti buz tuttu.

Polis ekibi kaza yaptı

Bursa'da, kamyonetle çarpışan ekip otomobilindeki bir polis memuru yaralandı. Atıcılar Mahallesi'nde devriye görevi yapan polis aracı bir kamyonetle çarpıştı. Yolun kar nedeniyle kayganlaşması ile meydana geldiği bildirilen kazada, polis memuru Ayhan Er, hafif yaralandı. Bu arada, dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı sonucu, kent merkezinde 15 maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

Başkentte 40 kaza

Bayramın ilk günü, Başkent'te etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle sabah saatlerinde 40 hasarlı trafik kazası meydana geldi, çok sayıda araç yolda kaldı. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü yetkilileri, gece hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceye kadar düştüğü başkentte, sürekli kar yağışı ve yollarda araç trafiğinin yoğun olmaması nedeniyle buzlanma oluştuğunu belirterek, buzlanma nedeniyle sabah saatlerinde 40 civarında hasarlı trafik kazasının meydana geldiğini bildirdiler.

SOĞUK VE YAĞIŞ SÜRECEK

Türkiye, Ramazan Bayramı'nı soğuk ve yağışlı bir havayla karşıladı. Orta Akdeniz'den gelen yeni yağışlı hava, Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında yağmur, Marmara ve Batı Karadeniz'de ise kar şeklinde kendini hissettiriyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, yurdun batı kesimleri dün Orta Akdeniz'den gelen yeni bir yağışlı havanın etkisine girdi.

Bayramın ikinci günü de Güney Ege ve Batı Akdeniz'in güney kesimlerinde yağmur ve sağanak, kuzey ve iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Hava sıcaklığının yarın güney, orta ve doğu bölgelerde artacağı, bayramın son günü tüm yurtta tekrar azalacağı tahmin ediliyor. Bayramın son günü bütün bölgeler yağışlı geçecek. Yağışlar kuzey iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak



17 Aralık 2001
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED