T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

KAR ALTINDA
BAYRAM NAMAZI

Müslümanlar dünyanın dört bir yanında bayram namazını eda etmek için camilere akın ettiler. İstanbul'da ise soğuk havaya aldırış etmeyen müminler, camilere sığmayınca namazlarını kar altında kıldılar.

Dünyanın her yerinde Müslümanlar, yılda iki kez kılabilme imkanı buldukları bayram namazı için camileri doldurdular. İstanbul'un tarihî camilerinden olan Eyüp Sultan da dün sabah vatandaşların akınına uğradı. Bayram namazını Peygamber Efendimiz'e Medine'de ev sahipliği yapan sahabe Eba-Eyyup El Ensari Hazretleri'nin kabrinin yanıbaşında eda etmek isteyen İstanbullular yağan kara rağmen caminin dış bahçesini bile tıka basa doldurdular.

HAYIR İÇİN DUA

Karın yerleri ıslatmasına aldırmayan müminler , zaman zaman zor anlar yaşasalar da bayram namazını Eyüp Sultan'da kılmanın hazzını tattılar. Eyüp Sultan, her zamanki gibi renkli görüntülere de sahne oldu. Özellikle dedeleri ve babaları ile birlikte bayram namazı kılmak için camiye gelen çocuklar, havanın soğukluğu nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşadılar. Namaz sonrasında ise ellerini semaya kaldıran müminler, bir bayrama daha kavuşmanın şükrünü dile getirirken, dünyada ve ahirette hayırlı bir yaşam için dua ettiler " diye konuştu.

Bu arada İstanbul'un bazı semtleri bayrama, elektirik kesintisi girdi. Esenler Çınar Mahallesi 14. Sokağa 5 gündür elektrik verilemiyor. Sokak sakinleri bayramda elektrik verilmemesinden dolayı mağduriyet yaşadıklarını söylediler. Mahalle sakini Adem Salcıoğlu, bu süre içinde BEDAŞ yetkililerine ulaşamadıklarını belirterek "Bize verilen üç telefon hattından da yetkililere ulaşamadık. İstanbul'un göbeğinde bu kadar uzun elektirik kesintisi garip bir durum. Kırsal kesimlerde bile 2 günden fazla elektrik kesintisi yaşanmazken İstanbul'un ortasında 5 günlük kesintiler anormaldır.BEDAŞ Bölge Baş Teknisyeni Adnan Yücel ise bu sorunla ilgilendiklerini ancak bir türlü arızayı bulamadıklarını söyledi.

Amasya bayrama depremle girdi

Amasya'da, dün sabah saatlerinde hafif şiddette bir deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstütüsü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde dün sabah saat 08.10'da meydana gelen depremin büyüklüğünün 3,8 olduğu açıklandı. Depremde can ve mal kaybının olmadığı ifade edildi.

Şeker yerine kitap dağıttı

İzmir'in Aliağa İlçesi Belediye Başkanı Hakkı Ülkü, bayramlaşmak için kapılarını çalan çocuklara, kitap hediye etti. Eşi Havva Ülkü ile Veysel Çolak'ın "Sen Balık mısın?", Savaş Ünlü'nün "Karizmama Dokunma", "Kediler Sirki" ve Türk Masalları Dizisi'nin kitaplarını dağıtan Ülkü, en güzel hediyenin kitap olduğunu düşündüğünü söyledi. Ülkü, dağıttıkları kitapları özenle seçtiklerini ifade ederek, şunları söyledi: "Özellikle kalabalık kentlerde, hemen herkes bayramlaşmanın artık sadece para toplamaya dönüştüğünü düşünüyor. İşte bu nedenle ve kaygıyla biz ailece, küçük kardeşlerimize bayram armağanı olarak kitap vermeyi kararlaştırdık."

AIDS'li Işıkgöz ailesi unutuldu

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde oturan AIDS'li Işıkgöz ailesi bayramı buruk yaşıyor. AIDS'li Müzeyyen Işıkgöz, hastalığı nedeniyle kimsenin kendisiyle görüşmek istemediğini belirterek, "İnsanlar bizi tecrit etti, içimde yaşama umudu kalmadı" dedi. Haliliye Mahallesi'ndeki evinde görüştüğü Müzeyyen Işıkgöz, hastalıktan dolayı psikolojik dengesinin bozulduğunu, evden çıkmak istemediğini ifade etti. Önceki bayramlarda kendisini yakınları ve komşularının ziyaret ettiğini, ancak şimdi insanların AIDS'li olduğu için evinin önünden bile geçmediğini anlatan Işıkgöz, "Hastalığımdan dolayı hiç kimse benimle görüşmek istemiyor. İnsanlar bizi tecrit etti, içimde yaşama umudu kalmadı. Kızım Rukiye'nin ölümünden sonra ölüm korkusu yaşamaya başladım" diye konuştu.

'Gelecek yıl için sabırsızlanıyoruz'

Eminönü Belediye Başkanı Lütfi Kibiroğlu, Sultanahmet Ramazan Etkinlikleri'nde İstanbullular'ı her şeyin en iyisi ile buluşturduklarını belirterek "Gelecek yıl için şimdiden sabırsızlanıyoruz" dedi. Festivalin son akşamında sahne alan Türk sanat Müziği'nin güçlü ismi Adnan Şenses ise muhteşem bir final yaşattı. Belediyenin etkinlik çadırında gerçekleşen final gecesinde bir konuşma yapan Kibiroğlu, Ramazan süresince devam etkinliklerde İstanbullular'ı her alanda en iyilerle buluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Belediye olarak en iyi hizmete talip olduklarını ifade eden Kibiroğlu "Etkinliklerimizde seçtiğimiz ürünler ya da isimlerin tamamının alanında ilk sırada gelenler olmasına özen gösterdik" diye konuştu

Prefabriklerde yangın çıktı

Adapazarı'ndaki Türk-Japon Köyü Prefabrikleri'ndeki 6 konutta yangın çıktı. Adliye Köyü'ndeki Türk-Japon Köyü Prefabrikleri'ndeki bir evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangın, kısa sürede çevresindeki 5 konuta da sıçradı. Yangına Adapazarı Büyükşehir Belediyesi ile çevre ilçe ve beldelerin itfaiye ekipleri müdahale etti. İlk bilgilere göre, yangında ölen ya da yaralananın olmadı.

 
Hüzünlü kalpler şehitlikte buluştu
Bir bayram sabahında daha evlatlarının gelmeyeceğini bilen şehit yakınları, gözyaşları arasında Edirnekapı'daki Şehitliği'ne akın ettiler...
Beyaz bayram!
Bayramın birinci günü yurdun büyük bölümü karlı geçti. Bazı bölgelerde köy yolları kapandı.
Kaçağın faturası 111 trilyon!
2001 yılı içinde gümrüklerde ele geçirilen kaçak mallar arasında bomba, sarmısak, ketçap, turşu, röntgen filmi ve davetiye gibi çeşitli ürünler var.
Kayıp silahta çifte temyiz
5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği karar "usul ve yasaya" aykırı bulundu ve sanıkların eyleminin görevi ihmal olarak değerlendirilemeyeceği savunuldu.
36 il'e daha üniversite
Milli Eğitim Bakanı Bostancıoğlu, 36 şehre daha üniversite kurulması için hazırlık yapıldığını bildirdi.
İnsan hakları kuruluşları 'dört koldan' çalışıyor
Bilgin ve Çağlar'a telefon araması
Tutuklu bulundukları Kartal Özel Tip Cezaevi'nde rahatsızlanarak kaldırıldıkları Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uzun süredir tedavi gören Cavit Çağlar ile Dinç Bilgin'in, hastanedeki koğuşlarında telefon araması yapıldı. Aramada, herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı. Haberx'de yayınlanan habere göre, işadamı Çağlar ile TMSF'ye devredilen Etibank'ın eski sahibi Bilgin'in hastanede kaldıkları koğuşlara, Kartal Özel Tip Cezaevi Savcısı Mehmet Ali Oğuz tarafından baskın düzenlendi. Hastanenin 6'ncı katındaki Çağlar ve 7'nci kattaki Bilgin'in koğuşlarına giren Savcı Oğuz, dahili telefon hattı prizleri ve cep telefonu bulunup bulunmadığını kontrol etti. Savcı Oğuz'un yaptığı aramada, herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığı bildirildi.

17 Aralık 2001
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED