T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N

Yitirilmiş bayramlar

Mustafa Yürekli'nin sunduğu Yitik Şehrin Figüranları, bayram günlerinde bayramı yaşayamayan insanların hikayesini getiriyor ekrana...

Kanal 7 / 23.30
Mustafa Yürekli'nin hazırlayıp sunduğu "Öteki Türkiye"nin makyajsız yüzü ve varoşlarda yaşanan dramı anlatan Yitik Şehrin Figüranları bu hafta da varoşlarıyla, bayram ziyaretleriyle, lunaparklarıyla, gözleri yolda gurbet yolu bekleyen anaları ve bacılarıyla şehrin kenarında hayata tutunmaya çalışan insanların bayramlık yüzlerini taşıyor ekranlara.

Kanal 7 izleyenleri, bu bayram Yitik Şehrin Figüranları'nda, "bayram"ın da "öteki"sinin olabileceğini, bayramın herkese aynı gelmediğini izleyecekler. Kameralar bu kez, hayata tutunmaya çalışan çocukların, kadınların, yaşlıların ve eli kınalı genç kızların bayramı karşılamaları, yaşayışları ve hayallerini taşıyor oturma odalarına...

Programda ayrıca, bayramda çocukların uğrak yeri olan lunaparklar, hasılat gününü yaşayan davulcular ve müşteri bekleyen taksicilerin yaşamları ve bayramları da ekrana taşınıyor.

Bayram gününde farklı yaşamların farklı bayramlarını ekrana getirerek, izleyenleri bayramın coşkusunun yanısıra biraz da düşünmeye ve bayram yapamayan insanların dramlarını hatırlamaya çalışan Yitik Şehrin Figüranları, sıra dışı öyküleri ekranlara getiriyor yine... Programda amelelikten seyyar satıcılığa, ayakkabı boyacılığından dolmuş değnekçiliğine kadar resmi istatistiklere göre kabul edilmeyen pekçok ilginç iş türünde çalışan insanların savruldukları büyük şehirde, günübirlik işlerle hayatta ve ayakta kalma mücadelesi ekranlara getirilmişti.


SEYRİ ŞAHANESeyri Şahane
'Bayram Özel' değil, sinema filmi istiyoruz!
Yine bir Havva Setenay İlhan notu: "TV'lerin çok matah bir iş yapıyormuş gibi her bayram 'Bayram Özel' başlığı altında sulu zırtlak paket programlar hazırlamasından gına geldi artık. TV'ler, milyarlarca lira para harcayıp paket programlar hazırlamak yerine, bu programlara ayrılan paranın üzerine biraz daha katıp şöyle sıkı sinema filmlerini satın alsalar çok daha iyi olurdu. Hiç olmazsa para vermeden sinema keyfini tadardık. Bu eğlence programlarına da Ramazan'a yakışır halim selim insanları çağırsalar bari; Fatih Ürekli, Nurhan Damcıoğlulu, Banu Alkanlı bayram eğlence programlarından millete hafakanlar basmaya başladı. Batılı TV yapımcılarından bayram programları çekmeleri istense, eminim yerlilerinden çok daha cazip projeler üretirlerdi."

 
KANAL D-23.15
Küçük hırsızın büyük derdi...
Dolandırıcı Franklin, yakalandığında alışık olduğu üzere yine hapis ziyareti yapacağını sanmaktadır. Ancak bu defa farklıdır. Onu hapishaneye götürecek olan araca biner. Araçta ünlü elmas kaçakçısı Villard da bulunmaktadır. Franklin kendini bir kaçış planının içerisinde bulur. Villard bir katliam yaparak kaçar ve Franklin de serbest kalır. Ama herkes katliamı onun yaptığını sanmaktadır. Fırsattan istifade kaçan Franklin'in peşinde artık sadece polisler değil belalı Villard da vardır.
PARA KONUŞUR
Yön: Brett Ratner
Oyn: Charlie Sheen, Chris Tucker, Heather Locklear

Ntv-15.10
YİNE YENİ YENİDEN İSLAM DÜNYASI...
Uzakdoğu'dan Amerika'ya Balayı Adası Maldivler'den, Kara Afrika'ya İslam dünyasının anlatıldığı belgesel İslam Dünyası tekrar geliyor ekrana. Bayram boyunca ilk dört bölümü saat 13.10 ve 15.10'da ekrana gelecek belgeselin birinci bölümünde "dünya haritasında Müslüman nüfusun dağılımı ve etnik yapısı" sunuluyor izleyenlere... Belgeselin bugün yayınlanacak ikinci bölümünde ise İslam dünyasında "Demokrasi Özlemi" gözler önüne seriliyor.
17 Aralık 2001
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED