T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

MAÇI KAR KAZANDI

Süper Lig'de 16. haftanın son maçında oynanması gereken Galatasaray-Kocaeli karşılaşması İstanbul'daki yoğun kar yağışı nedeniyle ertelendi. İlk etapta bugün oynanması planlanan maç, yağış devam ederse daha ileri bir tarihe alınacak.

İstanbul'daki yoğun kar yağışı sporu da vurdu. Lider Galatasaray'ın dün akşam Kocaeli ile Ali Sami Yen'deki randevusu yoğun hava şartlarına teslim oldu. Hakem Metin Tokat'ın karşılaşmaya iki saat kala yaptığı inceleme sonucu yaptığı "maç tehir edilebilir" açıklaması yağış artarak sürünce kesinleşti. Tokat topun zıplamadığı, futbolcuların topu süremediği zeminde bir futbol mücadelesinin yapılamayacağını beyan ederek maçı bugüne ertelediğini açıkladı.

TOKAT'IN 2. ERTELEMESİ

G.Saray, Kocaelispor maçının hakemi Metin Tokat "ertelemeye" yabancı değil. Tecrübeli düdük yine bu sezon 4. haftada oynanan Samsun-Beşiktaş maçını da 11. dakikasında "zemin futbola elverişli" değil gerekçesiyle ertelemişti. Tokat'ın dün ertelediği G.Saray-Kocaeli hava şartları normale döndüğü taktirde bugün oynanacak. Konu hakkında gerekli kararı Futbol Federasyonu verecek. Kurallar gereğince federasyonun maça iki saat kala karşılaşmayı erteleme hakkı var. Maçın başlamasına iki saat kala ise karar hakkı hakeme geçiyor. Ancak hakem maçı ancak ertesi güne erteleyebiliyor.

CİMBOM KARARDAN MEMNUN

Yönetimde ve takım içinde karışıklık yaşayan, Sarı-kırmızılı camia hakemin erteleme kararını alkışladı. Güçlü Kocaelispor karşısına kart cezalısı Emre, kadro dışı Hakan ve sakatlıkları bulunan Perez, Hasan, Batista, Kerem, Berkant ve Fleurquin'den mahrum olarak çıkmaktan şimdilik de olsa kurtulmak Lucescu'yu rahatlattı. Rumen hoca erteleme kararından sonra futbolcularına gece 12.00'ye kadar izin verdi. Aileleriyle bayramlaşma imkanı bulacak olan Sarı-kırmızılı oyuncular, izin süresi dolduktan sonra Florya Metin Oktay Tesisleri'nde kampa girecekler.

KOCAELİ BEKLEMEDE

Körfez temsilcisi Galatasaray'ı böyle zayıf bir anında elinden kaçırdığını düşünerek üzülüyor. Maçın bugün de oynanabileceğinden pek umutlu olmadığını belirten Kocaelispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, "Galatasaray'ın çok eksiği var. Biz de bu mücadele için çok iyi hazırlanmış ve motive olmuştuk. Ertelemeden memnun değiliz. Ancak beklemekten başka çaremiz de yok" diye konuştu. Karşılaşmanın bugün oynanacak olması ihtimaliyle geceyi İstanbul'da geçiren Kocaelispor, Futbol Federasyonu'nun açıklayacağı kararı bekliyor.

Spor Yazarları
Güray Soysal :
İlginç bir maç
 
Trabzon 90'da yıkıldı
KARTAL REKOR PEŞİNDE
Sezona kötü başlayan, kaleci sıkıntısı yaşayan, Daum'la başı belada olan Siyah-beyazlılar, son haftalarda yaşadığı çıkışla şampiyonluk yarışına ortak olurken, lig tarihinin 103 golle F.Bahçe'ye ait olan gol rekorunu ele geçirmeyi hesaplasmaya başladı.
Fener'de Revivo sıkıntısı
İsrail'in 27 Ekim'de Avusturya ile oynadığı 2002 Dünya Kupası Eleme maçında sakatlanan Revivo, Bursa maçında arkadaşlarına moral olsun diye oyuna girdi, sakatlığı nüksetti.
Büyükşehir lider sever
Turuncu-mavililer, kendi saha ve seyircisi önünde İkinci Lig A Kategorisi lideri İzmirspor'u Ender, Azad ve Ercan'ın golleriyle devirerek rakibini koltuğundan indirdi.
Süper Lig 16.Hafta Puan Durumu

İtalya Okan'ı konuşuyor
Serie A'da haftanın ilk maçında Chievo'ya 2-1 kaybeden Inter'de maçın 61. dakikasında sakatlanarak, oyundan çıkan Okan Buruk'a İtalyan basını övgüler yağdırdı. Okan, maç sonunda yapılan değerlendirmelerde takımının yıldızı ilan edilirken, La Gazetta dello Sport "Okan'ın sakatlığı Inter'in bütün planlarını alt üst etti", Tuttosport, "Sürekli Ronaldo ve Vieri'yi gole davet etti", Corriera Della Sera ise, "İlk yarıda müthişti" ve La Republica "Bir maratoncu kadar hızlı, Chievo'nun sol tarafını felç etti" yorumunda bulundular. Teknik direktör Hector Cuper de yaptığı açıklamada Okan'ın sakatlanmasını takımı olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

17 Aralık 2001
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED