T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

KARTAL REKOR PEŞİNDE

Sezona kötü başlayan, kaleci sıkıntısı yaşayan, Daum'la başı belada olan Siyah-beyazlılar, son haftalarda yaşadığı çıkışla şampiyonluk yarışına ortak olurken, lig tarihinin 103 golle F.Bahçe'ye ait olan gol rekorunu ele geçirmeyi hesaplasmaya başladı.

Süper Lig'in 16. haftasında 42 gole ulaşan Beşiktaş, rekora koşuyor. Siyah-beyazlılar 1988-89 sezonunda attığı 103 golle lig tarihinin bir sezonda en çok gol atan takımı ünvanını alan Fenerbahçe'nin rekorunu kırmaya kararlılar. 16 maçta 42 gol atan Kartal, 16 maçta 36 gol atarak rekora ulaşan Sarı-lacivertliler'i şimdilik 6 golle geçmiş durumda. Beşiktaş 1989-90 sezonunda da aynı başarıyı yakalamış, ancak ikinci yarıdaki performansı rekor kırması için yeterli olmamıştı.

A.DEMİR'E 10 ATTILAR

1989-90 sezonunun 6. haftasında Adana Demirspor'u 10-0 yenerek lig tarihinin en farklı galibiyetine imza atan Beşiktaş, bu sezon en gollü ve en farklı galibiyetini hafta sonunda oynadığı 6-0'lık Göztepe maçında aldı. Son 13 sezonda ilk 16 hafta değerlendirilmesinde 1989-90 ve 2001-02 sezonlarında 42 golle en verimli dönemini yaşayan Siyah-beyazlılar'ın en kötü sezonu ise 29 gol atabildikleri 1999-2000.

NİHAT GİTTİ AHMET GELDİ

Bu sezon ligde 42, kupada 6, özel maçlarda ise 20 gol atan Siyah-beyazlılar'ın yıldız forveti İlhan Mansız. Beşiktaş forması altında 14 gole imza atan İlhan, lig de 11 kez rakip fileleri havalandırdı. R.Sociedad'a satılan Nihat'ın 6 gol kazandırdığı Kartal'ın diğer golleri Ronaldo (5), Stavrum (5), Tümer (3), A.Dursun (3), Bayram (3), Baya (1), Tayfur (1), Sertan (1) İbrahim'den geldi. Göztepeli Kenan ile G.Saraylı Emre'nin kendi kalelelerini attıkları 1'er gol de Beşiktaş'ın hanesine yazıldı

MYHRE ANCAK İKİNCİ YARIDA

Göztepe maçında sakatlanan ve sağ omuz köprücük kemiğinde çıkık olan Myhre'nin en az 4 hafta sahalardan uzak kalacağı belirtildi. Konu hakkında açıklama yapan kulüp doktoru Yalçın Yavuzer "Myhre'yi ikinci yarıya hazır duruma getireceğiz" dedi. Yavuz'er burunlarında et olan Bayram ve Yasin'in ameliyat olacağını, artroskopi yapılan Nihat'ın ise hafta içinde koşulara başlayabileceğini belirtti.

DEFANS SIKINTISI

Son haftalarda başarılı bir grafik çizen ve son 3 resmi maçta gol yemeyen Beşiktaş savunmasına nazar değdi. Göztepe maçında Mhyre sakatlandı, Ahmet Yıldırım ise kart cezalısı durumuna düştü. Bu iki oyuncunun yokluğundan sıkıntı duyan Christoph Daum, G.Antep karşısında kalede Fevzi'ye, Ahmet'in yerinde ise Ali Eren'e şans verecek. Savunmanın sağında da Khlestov veya Erman'ı oynatacak.

BAYRAM MESAİSİ

Göztepe'yi farklı skorla yenen Siyah-beyazlılar izin yapmayarak bayramın ilk gününü G.Antep maçı hazırlıklarıyla geçirdiler. Teknik direktör Christoph Daum, 1.5 saat süren çalışmada futbolculara kondisyon ve dar alanda çift kale maç yaptırdı. Sakatlıkları süren Mhyre, Fevzi, Stavrum, Yasin, Baya ve Ahmet Yıldırım idmana katılmadı. Öte yandan Ali Eren ile tartışan Sertan çalışmayı yarıda bıraktı.



17 Aralık 2001
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED