T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

Liderler bayram namazında

TBMM Başkanı Ömer İzgi ve parti liderleri, AK Parti Grup Başkanı Bülent Arınç'ın "liderler bayram namazını birlikte kılsın ve çeşitli kesimlerin temsilcilerini ziyaret ederek birlik beraberlik mesajı versin" önerisini değerlendirmedi. Liderler, ekonomik krize karşı toplumsal dayanışmanın önemine dikkat çekti. TBMM Başkanı Ömer İzgi ve Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu, bayram namazını Kocatepe Camii'nde kıldı. İzgi ve Çakmakoğu, namaz çıkışında vatandaşlarla bayramlaştı.

Ecevit gazetecilerle bayramlaştı

Başbakan Bülent Ecevit ise Başbakanlık'ta, önce gazetecilerle bayramlaştı. Ecevit, Başbakanlık Merkez Binası'na gelişinde, kendisini izleyen gazetecilerle tek tek tokalaştı, bayramlarını kutladı. Bayramın ilk günü olmasına rağmen hemen hemen tüm gazetecilerin çalıştığını belirten Ecevit, "Ancak, böyle soğukta beklemenizden üzüntü duyuyorum" dedi. Ecevit, daha sonra, Genelkurmay Harekat Başkanı ve Başbakanlık Askeri Başdanışmanı Korgeneral Köksal Karabay'ı kabul ederek, bir süre görüştü.

Bahçeli: Kriz bitmeden seçim yok

MHP lideri ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli de, bayram namazını Gazi Merkez Camii'nde kıldı. Daha sonra merhum Alparslan Türkeş'in mezarını ziyaret eden Bahçeli, mezara kırmızı karanfiller bırakarak, dua etti. Bahçeli, gazetecilerin soruları üzerine, alınan önlemler sonucunda, artık ekonomide normalleşme sürecinin başladığını söyledi. Bahçeli, "2002 yılının ilk üç ayında ekonomideki iyileşmeler belirgin bir hale gelecektir. Milletimizi, her türlü felaketten, selden kuraklıktan kurtulmuş, mutlu bir Türkiye olarak görmek istiyorum" dedi. Bir gazetecinin, "Türkiye'nin ufkunda yakın zamanda bir seçim var mı?" sorusuna, Bahçeli, "Türkiye, bu ekonomik krizi aşıncaya kadar, seçimi, erken olarak düşünmemeli" cevabını verdi. ANAP lideri ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz da, bayram namazını Beykoz'daki Kavacık Havuzbaşı Merkez Camii'nde kıldı. Yılmaz, cami imamı ve vatandaşlarla bayramlaştı.

Erdoğan'ın iki dileği

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da, bayram namazını Altunizade'deki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde kıldı. Namaz çıkışında cemaatle bayramlaşan Erdoğan, "Temennimiz bu Ramazan Bayramı, krizlerin atlatılmasına vesile olur. Ayrıca, bu bayramın Filistin'deki sıkıntılı dönemin de atlatılmasına vesile olmasını diliyorum" dedi.

Daha sora Beyoğlu Evlendirme Dairesi'nde partisince düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Erdoğan, "Kurulduğumuzdan beri 23 ile gittik. Halk açız dedi. Kamuoyu araştırmaları bizi birinci parti olarak gösteriyorlar. Ancak, medya görmezlikten geliyor. 2002 yılı seçim yılı olacaktır. Hazırlıklı olmalıyız" diye konuştu.

ERBAKAN SULTANAHMET CAMİİ'NDE

Kapatılan Refah Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan, bayram namazını Sultanahmet Camii'nde kıldı. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda İstanbul İl Başkanı olan Numan Kurtulmuş ve Eminönü Belediye Başkanı Lütfi Kibiroğlu ile birlikte bayram namazını kılan Erbakan, çıkışta vatandaşlarla bayramlaştı.



17 Aralık 2001
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED